#

myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. „Fără angajament politic” la Inspectoratul Școlar

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Inspectoratul Școlar al Județului (IȘJ) Brașov a venit astăzi cu precizări în ceea ce privește schimbarea produsă la nivelul conducerii, care intră în vigoare de astăzi. Reamintim că Ariana Oana Bucur a fost înlocuită din funcția de inspector școlar general de către Ovidiu Florin Tripșa, după cum ați putut citi aici, după ce i-a expirat contractul de management

Noutatea adusă de comunicat este că, acest contract de management fusese prelungit cu un an.
Ariana Bucur a fost numită cu delegaţie inspector şcolar general, din iulie 2012, prin detaşare în interesul învăţământului, după ce câţiva ani a condus Compartimentul de Management al Resurselor Umane din IŞJ Braşov. Din martie 2015 a ocupat funcţia prin concurs. Din 5 aprilie 2017 fusese numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), dar după un an, premierul de atunci, Viorica Dăncilă, a eliberat-o din funcție, Ariana Bucur revenind astfel, din aprilie 2018, la IȘJ, iar în martie 2019 i-a fost prelungit contractul de management cu un an.

Prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr. 3671 din 19.03.2020, profesorul Ovidiu Florin Tripșa a fost numit, prin detașare în interesul învățământului, în funcția de inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Brașov. Contractul de management nr. 8959/7.04.2015 al d-nei Ariana Oana Bucur în funcția de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, a fost încetat prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr. 3667 din 19.03.2020. Contractul de management al profesorului Ariana Oana Bucur a fost încheiat în urma promovării concursului pentru ocuparea funcției de inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Brașov, organizat de Ministerul Educației Naționale în luna martie a anului 2015. Acesta a fost prelungit prin act adițional, iar numirea doamnei Ariana Oana Bucur a fost prelungită cu un an, respectiv până la data de 22.03.2020, prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 3734/22.03.2019”, se arată în comunicat.

O altă precizare importantă, urmare probabil a reacției lui Marius Dunca, președintele PSD Brașov (detalii aici), este că noul șef al IȘJ Brașov a condiționat acceptarea funcției de lipsa unui angajament politic: „Domnul Ovidiu Florin Tripșa este profesor de fizică și a ocupat funcțiile de director adjunct și director la Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă din Brașov din anul 2007, având o îndelungată și fructuoasă experiență managerială. Facem precizarea că profesorul Ovidiu Florin Tripșa nu este membru al niciunui partid politic și în prealabil și-a dat acordul pentru preluarea funcției de inspector școlar general, fără angajament politic”.

Ariana Bucur este membru PSD, aleasă pe lista acestui partid drept consilier județean în iunie 2016, post la care a renunțat în momentul numirii în funcția de secretar de stat în MEN.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 23-03-2020 14:41
Și ne mai mirăm de procentajul mare de analfabeți funcțional. Uite de asta: Ariana! Ne mirăm de ce Occidentul aduce numai lături la noi. Uite de ce: Susanu!!!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 24 Iun 2022
Euro   Euro   EUR   4.9471   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6905   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7699   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8974   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2447   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6188   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5294   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   123.4200   Scădere
Anunturi MyTEX

Va reuşi Marin Mitran să aducă sponsorizări de 500 - 600.000 de euro la FC Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter