myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. „Eroii nu mor niciodată”, nici în pandemie. Gestul jandarmilor brașoveni

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

„Adevăratul eroism constă în a fi superior față de problemele vieții, în orice formă ne-ar provoca la luptă”. Citatul, care îi aparține lui Napoleon Bonaparte, însoțește o filmare postată pe Facebook de către colonelul Cristian Elly Palistan, comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Braşov. Filmarea surprinde gestul făcut de jandarmii brașoveni, care în mod regulamentar (conform ordonanțelor militare), adică în grup de maximum trei, cu distanță între ei și cu mască chirurgicală pe față, au organizat o ceremonie restrânsă de 9 Mai, la Cimitirul Eroilor din Șprenghi. „Nici noi nu i-am uitat #Eroii_nu_mor_niciodată” au scris și ei la postarea de pe Facebook.

9 Mai este Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial (1945), Ziua Europei (1950) și Ziua Declarației de Independență (1877) a României faţă de Imperiul Otoman.
Jandarmii au depus o coroană de flori, iar la monument a fost oficiată o slujbă de pomenire a eroilor.
9 Mai 2020 este o zi importantă pentru noi, românii, cu o semnificaţie deosebită în istoria noastră naţională: 143 de ani de la cucerirea independenţei de stat, 75 de ani de la Victoria în cel de Al Doliea Război Mondial şi, nu în ultimul rând, 70 de ani de la înfiinţarea Uniunii Europene. Nu puteam ca, deşi ne aflăm în aceste condiţii de criză, noi, jandarmii braşoveni, să nu aducem un pios omagiu eroilor neamului, fiind animaţi de un dicton foarte important, cum spunea Octavian Paler, şi anume că «Ceea ce nu trăim la timp, nu vom mai trăi niciodată». Astfel, ne-am adaptat vremurilor şi, în cadru restrâns, am depus o coroană de flori la mormântul eroilor neamului românesc, aducând, astfel, obolul nostru pentru jertfă înaintaşilor noştri şi, de ce nu, dând un exemplu generaţiilor viitoare că, indiferent de vicisitudinile prin care poporul român a trecut, prin credinţă şi prin sentimente puternice faţă de neam şi ţară putem să clădim un viitor pentru care înaintaşii noştri au luptat de-a lungul timpului”, a declarat col. Cristian Elly Paliștan, comandantul IJJ Brașov.

„Eroismul nu este brățară sau papion sau pălărie, să ți se pară că îți vine sau nu-ți vine. Ei, cei pe care i-am comemorat și pentru care ne-am rugat astăzi, în aceste condiții vitrege, au murit, neprecupețindu-și sângele și viața, pentru ca noi să fim liberi și generațiile care vor urma. Ei au murit pentru țară, pentru neam, pentru fiecare român care se va naște”, a spus pr. Ioan Epaminond Boroș, preot militar al Jandarmeriei Brașov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Ma, 04 Aug 2020
Euro   Euro   EUR   4.8341   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0976   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3537   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4795   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2473   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0629   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4716   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.2600   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Va depune PSD o moţiune de cenzură în această lună?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter