myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

IJP BRAȘOV, sfaturi pentru o copilărie în siguranță

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Polițiștii brașoveni profită de apropierea Zilei Internaționale a Copilului pentru a veni cu recomandări pentru ca micuții să fie feriți de pericole.

„Copiii nu trebuie neglijați nicio clipă, iar de ziua în care sunt sărbătoriți la nivel internațional, de 1 iunie, aceștia trebuie să fie informați și conștientizați că au dreptul să fie protejați împotriva oricărui tip de abuz. 
Principalele motive care îi determină pe copii să dezvolte comportamente infracționale sau să devină victime pot fi reprezentate de: neglijarea și lipsa de supraveghere din partea adulților responsabili, conflictele repetate în familie, abuzurile fizice și/sau psihice asupra copiilor, lăsarea lor în grija bunicilor sau a altor rude, odată cu plecarea aparținătorilor legali la muncă în stăinătate, blocajele în comunicarea cu părinții, cu precădere în situațiile dificile, abandonul școlar și influența/presiunea anturajului, consumul de alcool și substanțe halucinogene etc”, au explicat polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov.

Timpul petrecut alături de adulții responsabili cu creșterea și educarea copiilor (părinți naturali, adoptivi, tutori legali, asistenți maternali etc.) reprezintă cea mai simplă și eficientă metodă de a forma și consolida obiceiuri sănătoase pentru cei mici.

Pe de altă parte, polițiștii vă recomandă să vă asigurați că micuții își știu numele și adresa unde locuiesc și că, în deplasările sale, folosește întotdeauna traseul cunoscut, evitând aleile izolate, clădirile părăsite și zonele întunecate. De altfel, copiii nu trebuie lăsați să circule neînsoțiți după lăsarea întunericului.

„Stabiliţi împreună cu cel mic nişte reguli clare: Să vă spună când iese din casă/ curte sau dacă vrea să meargă undeva; să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute când se află singuri acasă; să nu accepte să plece, pe jos sau cu maşina, împreună cu persoane pe care nu le cunoaşte; să nu accepte în nicio situație cadouri (dulciuri, jucării) de la străini, în schimbul cărora ar trebui să facă anumite servicii. Învăţaţi-l cum să circule pe stradă, să cunoască și să respecte semnele de circulație și să nu aleagă locuri de joacă periculoase ( zone izolate, în construcție, în apropierea râurilor/lacurilor etc.)”, au transmis agenții brașoveni.

„Spuneți-i celui mic să evite să intre în discuții cu persoanele care le solicită indicații de orientare; explicați-i că pentru asemenea informații, ar trebui să apeleze tot la un adult, nu la un copil.
Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul, la joacă, când vă aflaţi la cumpărături şi în zonele aglomerate. Câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să dispară. Nu-l trimiteţi singur la cumpărături, mai ales în locurile pe care nu le cunoaşte”, au adăugat reprezentanții BAPC.

De ajutor în educarea celor mici sunt jocurile de rol, pentru a vedea cum ar gestiona o anumită situaţie şi pentru a-l învăţa cum ar trebui să reacționeze.

„Nu restricţionaţi excesiv şi fără justificare copilul, căci acest comportament poate duce la un refuz de a respecta orice regulă convenită împreună cu dumneavoastră!”, mai atenționează polițiștii.

În cazul dispariției unui minor, adulții care îl au în grijă/ocrotire trebuie să sesizeze de îndată prin apel unic de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție și să furnizeze polițiștilor informații complete referitoare la împrejurările dispariției.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Ma, 14 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8430   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2615   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3361   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5370   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2495   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1276   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4762   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.3100   Scădere
Anunturi MyTEX

În lipsa „legii carantinei”, credeţi că preşedintele Klaus Iohannis va decreta o nouă stare de urgenţă?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter