myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. 21 de copii adoptați anul acesta. Procedurile au continuat online în starea de urgență

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

2 iunie este, din 2014, Ziua Națională pentru Adopție, prilej cu care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov urează „La mulți ani” tuturor copiilor care au fost adoptați sau așteaptă să fie adoptați, precum și familiilor care au adoptat sau urmează să adopte copii din sistemul public de protecție.
Ziua naţională pentru adopţie urmează în calendar, nu întâmplător, Zilei internaţionale a copilului şi a părinţilor. Din 2014 suntem invitaţi, în fiecare zi de 2 iunie, să conştientizăm cât de important este pentru un copil să crească într-o familie, în care să se simtă iubit și protejat. Instituirea unei Zile Naționale pentru Adopției are ca scop promovarea adopțiilor și propunerea de soluții pentru simplificarea procedurilor de adopție.  Legislația în vigoare prevede că persoana/familia care doreşte să adopte trebuie să fie atestată ca persoană/familie adoptatoare, atestatul se obţine la cerere, în urma parcurgerii unui proces de evaluare de către solicitant. Atestatul de persoană/familie adoptatoare certifică îndeplinirea condițiilor materiale și a garanțiilor morale necesare creșterii, educării și dezvoltării armonioase a copilului precum și existența abilităților parentale formate și dezvoltate pe parcursul procesului de evaluare. Statistica arată că un copil instituţionalizat dorit de o familie ajunge în grija acesteia, în medie, nu mai devreme de un an și jumătate, timp în care trebuie parcurse numeroase proceduri legale”, se arată în comunicatul semnat de directorul executiv al DGASPC, Julieta Gîrbacea.

Conform sursei citate, în 2019, au fost depuse 83 de cereri pentru evaluare în vederea eliberării atestatului de persoană / familii potențial adoptive, fiind eliberate 78 de atestate. Au fost încredințați în vederea adopției 68 de copii, 30 dintre aceștia provenind din alte județe, și a fost încuviințată adopția pentru 66 de copii, 30 dintre aceștia de pe profilul copilului greu adoptabil. În evidența biroului erau, la sfârșitul lui 2019, 32 de copii pentru  care se făceau demersuri pentru identificarea unei familii potențial adoptive, dintre care 30 au statut de copii greu adoptabili, respectiv cei pentru care în termen de 9 luni de la rămânerea definitivă a sentinței de deschidere a procedurii de adopție, nu s-a reușit inițierea potrivirii practice sau aceasta a eșuat. De asemenea, în evidența biroului se găseau 82 de copii în etapa postadopție.
În primele 5 luni ale acestui an au fost primite 16 cereri pentru evaluare în vederea atestării, au fost eliberate 21 de atestate, 11 copii au fost încredințați în vedere adopției, iar pentru 21 de copii a fost încuviințată adopția.

Procedurile au continuat și în starea de urgență

„Pentru că adopţia reprezintă o șansă la o familie pentru toți copiii a căror reîntoarcere în familia biologică nu este posibilă, împreună cu specialiștii Biroului Adopții urmărim, într-un ritm susținut, integrarea cât mai rapidă în familii, prin procedura adopției, a copiilor declarați ca fiind, din punct de vedere legal, adoptabili, inclusiv pe perioada stării de urgență. Astfel, chiar dacă au fost impuse o serie de restricții cu privire la contactul direct între angajații DGASPC Brașov și beneficiarii serviciilor noastre sociale, procedurile de adopție aflate în derulare nu au fost oprite, ele continuând pe canalele de comunicare la distanță. Evaluările sociale și psihologice, activitatea de urmărire a copilului aflat în încredințare în vederea adopției, activitatea de monitorizare post adopție, precum și sesiunile de pregătire a persoanelor/familiilor potențial adoptive în vederea obținerii atestatului s-au derulat la distanță/online (email, telefon, WhatsApp, Messenger, cursuri online).
De Ziua adopției îi felicităm pe toți cei care se bucură astăzi de tandrețea unui copil adoptat și îi încurajăm pe cei care își doresc o astfel de minunăție acasă să continue și să doboare orice obstacol. Schimbarea, inclusiv pentru copiii abandonați, începe cu fiecare dintre noi!”, mai spune directoarea DGASPC.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
USR

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Lun, 23 Noi 2020
Euro   Euro   EUR   4.8732   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1013   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4820   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5070   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2388   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1427   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4917   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.2100   Scădere
Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Consideraţi că teste rapide antigen pentru diagnosticul COVID-19 ar trebui vândute în farmacii?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter