myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Apele umflate ale Oltului „atacă” podul în construcție de la Hălmeag

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

O fază determinantă în proiectul de construcţie a podului peste râul Olt, situat pe drumul judeţean DJ 131P Șercaia (DN 1) – Hălmeag, a avut loc vineri. Reprezentanții Consiliului Județean Brașov, cei ai antreprenorului, ai proiectantului și ai firmei care asigură dirigenția de șantier au asistat la procedurile de verificare a calităţii lucrărilor de armare a plăcii de beton. Controlul de calitate a fost efectuat de specialiştii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Braşov, în scopul autorizării continuării lucrărilor.

Potrivit informaţiilor furnizate de şeful şantierului, ing. Valerian Dascălu, următoarele etape de construcţie sunt turnarea dalei de beton pe toată lungimea podului, turnarea betonului pe pantă, realizarea lucrărilor de hidroizolaţie a podului, apoi turnarea betonului de protecţie a hidroizolaţiei, totul încheindu-se cu realizarea sistemului rutier, adică turnarea covorului asfaltic şi trasarea marcajelor. Următoarea fază determinantă în acest proiect va consta în verificarea stratului de suport al hidroizolaţiei podului.
Din păcate, vremea nefavorabilă din această lună, marcată de ploi abundente care au dus la creşterea semnificativă a debitului Oltului, a determinat afectarea lucrărilor şi implicit întârzierea lor. „Apele umflate ale Oltului au măturat umpluturile de pământ de la baza stâlpilor, astfel că platformele de lucru trebuie refăcute permanent”, a explicat şeful de şantier. În aceste condiţii, el estimează că lucrările vor fi încheiate în două luni.
„În acest an vom inaugura două poduri peste râul Olt – podul de la Hălmeag şi cel de la Crihalma, primele care sunt construite în judeţul Braşov în ultimii cincizeci de ani. Pe lângă acestea, mai avem cinci poduri, la Arini, Măieruş, Podul Olt, Voila şi Augustin, pe care dorim să le refacem sau să le reconstruim, astfel încât să rezolvăm toate problemele de conectivitate a tuturor localităţilor cu drumurile naţionale care străbat judeţul Braşov. Podul de la Augustin – Baraolt va fi refăcut în cadrul proiectului POR 2014-2020 de modernizare a drumului interjudețean Covasna – Brașov, pe care îl derulăm în parteneriat cu Județul Covasna. În ceea ce priveşte construcţia podului de la Voila, investiţie strategică pentru judeţul Braşov a cărei finanţare este asigurată prin PNDL II, am scos din nou la licitaţie achiziţia lucrărilor şi sperăm ca de această dată să finalizăm procedura şi să avem o firmă câştigătoare”, a spus Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.
Noul pod de la Hălmeag, proiect finanțat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Administraţiei şi Dezvoltării, are lungimea de 97,10 metri și lățimea de 6 metri. Podul dispune de trei deschideri de câte 30 de metri. Lăţimea căii de rulare este prevăzută la 5 metri, cu o bandă de circulație lată de 4 metri și două benzi de încadrare, de câte 50 cm. Pe ambele părți ale podului vor fi montate parapete direcționale.
Valoarea totală a construcţiei este de 6.176.199,19 lei.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Vi, 07 Aug 2020
Euro   Euro   EUR   4.8375   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0949   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3607   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4794   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2458   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0641   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4734   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   139.7700   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu modul în care s-a anunţat că se va desfăşura viitorul an şcolar?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter