myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. 10.000 de lei pentru COVID, 630.000 de lei pentru munca „la negru”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Pe parcursul lunii august, inspectorii de muncă au efectuat 317 controale în vederea verificării modului în care angajatorii respectă măsurile impuse prin Legea nr. 55 din 15 mai 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În urma acestor controale, ITM Brașov a aplicat pentru deficiențele constatate amenzi în valoare de 10.000 lei, precum și 65 de avertismente.

Potrivit inspectorilor de muncă, sancțiunile au fost acordate pentru: neasigurarea triajului asa cum este definit de prevederile legii menționate, respectiv nerespectarea obligativității „organizării activităţii instituţiilor şi autorităţilor publice, operatorilor economici şi profesioniştilor, astfel încât să se asigure la intrarea în sediu, în mod obligatoriu, triajul epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât şi pentru vizitatori. Pentru personalul propriu. triajul epidemiologic constă în măsurarea temperaturii prin termometru noncontact, iar pentru vizitatori triajul se realizează prin măsurarea temperaturii”; neacordarea de materiale de dezinfectare și protecție, atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori.

În afara acestor controale, având în vedere Strategia Națională privind reducerea incidenței muncii nedeclarate, inspectorii de muncă au realizat, în luna august, 171 controale, fiind depistate 38 persoane care desfășurau muncă nedeclarată, 17 angajatori fiind sancționați cu amenzi în valoare de 630.000 lei.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate 123 de controale,  în urma cărora au fost fost aplicate amenzi în valoare de 3.000 de lei și șase avertismente.
Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă  în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 28.500 de lei.

Tot în luna august, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat 161 de controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate 54 de angajatori cu amenzi în valoare de 63.500 lei si 51 de avertismente.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 23 Oct 2020
Euro   Euro   EUR   4.8744   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1145   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3849   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5485   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2417   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1373   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4922   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.9400   Creștere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX
Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter