myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Peste două milioane de euro pentru a face din „casa groazei” un spital adevărat

  • Apreciez !Nu-mi place !-4
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Lucrările de modernizare şi eficientizare energetică a clădirii principale în care funcţionează Unitatea de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie (UASMP) de la Sânpetru sunt în plină desfăşurare. Ele fac parte din proiectul „Reparații capitale, modernizare, eficientizare energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru”, implementat de Judeţul Braşov cu fonduri europene accesate în cadrul Axei prioritare 3 – „Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon” a Programului Operaţional Regional 2014-2020.  Lucrările au fost proiectate şi sunt executate de Asocierea SC Romfit Grup SRL - SC HAR & H SRL, valoarea contractului fiind de 10.169.722,86 lei (inclusiv TVA). Detalii: BRAȘOV. CJ vrea bani europeni și pentru Unitatea de Asistență Medico-Socială

Clădirea va fi reabilitată, dar UASMP intră în desființare, la Sânpetru urmând a fi mutate secțiile de pe Eminescu ale Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie (SPCN). Detalii: BRAȘOV. Unitatea de Asistență Medico-Socială de la Sânpetru se desființează și Update BRAȘOV. Mutarea Psihiatriei se va face în „casa groazei”?

Pe ansamblu, lucrările sunt realizate în proporție de 60%

Daniel Gligoraş, administratorul public al Judeţului Braşov, alături de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Gabor, a inspectat recent şantierul de la Sânpetru şi a constatat că până în prezent au fost terminate 80% din lucrările de rezistenţă, 40% din lucrările de arhitectură, 60% din lucrările la instalaţiile electrice şi 60% din lucrările la instalaţiile de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat. Practic, stadiul fizic general de realizare a lucrărilor incluse în proiect este de 60%.

Clădirea UAMS Sânpetru este una de tip pavilionar, fiind alcătuită din cinci corpuri alipite, cu înălțimi și funcțiuni diferite. Este vorba despre un cămin, un corp de legătură, blocul alimentar, pavilionul administrativ şi sala festivă. 

Cel mai mare avans se înregistrează la sala de festivităţi. Aici s-au executat desfaceri de pardoseli şi de tencuieli exterioare, demontarea tâmplăriei şi a elementelor adiacente, cămăşuirea fundaţiei şi a faţadei, refacerea plăcii care asigură suportul pardoselii, consolidarea planşeului, compartimentări interioare, montajul tubulaturilor şi racordurilor, pregătirea montării obiectelor sanitare, realizarea instalaţiilor electrice, montarea instalaţiilor de încălzire în pardoseală şi pregătirea acoperişului pentru montarea învelitorii. 

În ceea ce priveşte situaţia celorlalte patru corpuri de clădire, executantul a decopertat faţadele pentru montarea plasei, a început cămăşuirea fundaţiilor, a desfăcut acoperişul şi a realizat astereala, a executat instalaţia de hidranţi şi a început lucrările la instalaţiile electrice, de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat. 

„Sunt mulţumit de modul cum evoluează acest şantier. Constructorul ne-a prezentat stadiul de execuţie şi ne-a explicat că montarea echipamentelor şi înaintarea lucrărilor sunt strict condiţionate de deschiderea de noi fronturi de lucru, fapt care deja s-a întâmplat. Cel mai important aspect este că la finalul acestui şantier vom avea o clădire complet modernizată şi utilată, care va asigura condiţii optime pentru desfăşurarea activităţii de asistenţă socială şi medicală”, a spus administratorul public Daniel Gligoraş.

Se fac planuri pentru alți bani europeni

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a menţionat că „lucrăm la definitivarea listei proiectelor pentru care administraţia judeţeană îşi propune să acceseze fonduri europene, în cadrul perioadei de programare 2021 – 2027. După succesul pe care l-am avut în actualul mandat, când am reuşit să atragem fonduri nerambursabile pe toate axele de finanţare şi pe toate domeniile pe care am fost eligibili, suntem încrezători că vom continua să scriem proiecte eligibile şi să fim campionii Regiunii Centru la atragerea banilor europeni”.

Citiți și:

BRAȘOV. Coronavirusul ține în loc desființarea Unității Medico-Sociale de la Sânpetru

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+1 #1 Barbu Gh. 07-09-2020 21:07
Dar un spital întreg, mare și dotat cum trebuie? Nu doar cârpeli?
ASTA O PĂȚIM CÂND PROSTIMEA VOTEAZĂ HOȚI ȘI PENALI!!! ZERO INVESTIȚII!!!!!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Perutnina

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 11 Iun 2021
Euro   Euro   EUR   4.9202   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0467   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7275   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5150   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2286   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3447   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5156   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.0300   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că Aeroportul Internațional Brașov - Ghimbav va fi gata la data anunţată?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter