myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Bullying-ul, un fenomen interzis și totuși existent în școli

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Cadrele didactice au obligaţia să reacţioneze atunci când li se aduce la cunoştinţă sau asistă la un caz de bullying în cadrul şcolii.

Conform Legii 221/2019, pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr 1/2011, „în unitățile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, sunt interzise comportamenetele care constau în violența psihologică-bullying”. Normele legale în vigoare prevăd și că profesorii/învățătorii trebuie să reacționeze în asemenea cazuri.

„Aceştia trebuie să îi conducă pe copiii implicaţi (atât victima, cât şi agresorul) la consilierul psihologic, iar în cazul în care tipul de violență fizică/psihologică capătă forma unei infracțiuni (hărțuire, amenințare, șantaj etc), să sesizeze, de îndată, cadrele de poliție pentru rezolvarea situației conflictuale”, au explicat polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității (BAPC) al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov.

Prin bullying sunt definite faptele prin care o persoană este intimidată, hărţuită, chiar terorizată, prin agresiuni verbale, psihice şi chiar fizice, devenind ţinta unor răutăţi cum ar fi: tachinarea sau luarea în derâdere, bârfirea sau poreclirea, excluderea din cercul de amici, înghiontirea sau îmbrâncirea.
Agresiunile se pot petrece atât față în față, cât și în mediul online.

„De regulă, agresorul vrea să fie popular şi repetă în mod deliberat, asupra aceleiaşi persoane, acţiunile descrise anterior. Victima va deveni temătoare, tristă şi se va izola dacă nu ştie să acţioneze. Aceasta trebuie să nu se lase intimidată, să anunţe profesorul sau părintele, sau chiar să depună plângere la poliţie. Trebuie combătute atât actele de violenţă comise în incinta unităţii de învăţământ (reprezentând întreaga zonă a şcolii, respectiv sălile de clasă, cancelarie, coridoare, terenul de sport, anexele, curtea şcolii etc.), cât şi cele comise în proximitatea unităţilor de învăţământ (incluzând suprafaţa de teren situată în afara curţii unităţii, precum arterele rutiere, căile de acces către unitatea de învăţământ, spaţiile verzi din jurul şcolii, alte spaţii publice situate în apropierea acesteia)”, au precizat polițiștii brașoveni.

Recomandările acestora pentru elevi: Să recunoască tipurile de comportament asimilat fenomenului de bullying (agresiuni fizice/psihice/online); Să evite să reacționeze violent în cazul în care sunt provocați; Să ceară sprijinul cadrelor didactice/părinților în cazul în care devin victime ale unui astfel de comportament.

Polițiștii le-au transmis părinților/cadrelor didactice să-i sfătuiască pe copii/elevi să nu intre în anturaje dubioase, să evite violența în rezolvarea conflictelor și să vă ceară sprijinul în orice problemă pe care o întâmpină și să supravegheze atent comportamentele copiilor/elevilor și să intervină prompt în cazul în care bănuiesc că există un comportament de tip bullying.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


VEO

Curs BNR

Lun, 12 Apr 2021
Euro   Euro   EUR   4.9205   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1335   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6802   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4728   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2308   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2946   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5158   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.0000   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că Vlad Voiculescu ar trebui demis de la conducerea Ministerului Sănătăţii?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter