myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Interes pentru lucrările de „grănițuire” a Aeroportului

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Lucrările de deviere a canalului Beselcin şi de montare a sistemului de protecţie perimetrală la Aeroportul Internaţional Braşov, aflate în procedură de achiziţie, au stârnit interesul operatorilor economici, anunță Consiliul Județean.

 Nu mai puţin de şapte oferte au fost depuse pentru contractarea proiectului „Execuţie deviere canal colector Beselcin cu impact asupra drumului perimetral și de acces la echipamente tehnologice, precum și asupra gardului perimetral și a porților de acces - etapa III AIBG; Execuție Sistem de protecție perimetrală (Sistem de televiziune cu circuit închis pentru gard perimetral și zona tehnică), etapa a III a AIBG”.  În prezent, în etapa de evaluare sunt documentaţiile depuse de patru ofertanţi unici şi trei asocieri de firme: EREN CONS, MEVA CONCEPT, IMFALT YOL YAPI SANAYI TICARET AS, MORANI CONSTRUCT, Asocierea CONSAL SRL - RS ACTIV, Asocierea VIAROM CONSTRUCT – Electrogrup şi Asocierea ELDICLAU PREST – HELINICK. 

Toate firmele şi asocierile participante propun unul sau mai mulţi subcontractanţi, având în vedere că urmează a fi realizate patru tipuri de lucrări: construirea drumului tehnologic perimetral şi acceselor la echipamentele de radionavigaţie, construirea împrejmuirilor şi porţilor, devierea canal colector Beselcin şi montarea sistemului de protecţie perimetrală (sistem de televiziune cu circuit închis pentru gard perimetral şi zona tehnică). 

Valoarea totală estimată a lucrărilor, conform devizului general, este de 28.662.641.10 lei (fără TVA), finanţarea fiind asigurată din bugetul local al Judeţului Braşov. În cazul în care, în urma licitaţiei va fi semnat un contract de lucrări, constructorul  va trebui să finalizeze lucrările în termen de 6 luni de la deschiderea şantierului.

Proiectul de deviere a canalului colector Beselcin a ajuns abia acum să fie pregătit din cauza unor neclarităţi între administraţia judeţeană braşoveană şi Administraţia Bazinală Olt (care administrează cursurile de apă). Iniţial, lucrările la cursul de apă cu un debit foarte mic, care trece pe terenul aeroportului, au fost incluse într-un proiect mai amplu, ce prevedea regularizarea pârâului Bârsa, cu finanţare de la bugetul de stat. Cum lucrările nu au început, CJ a început demersurile pentru preluarea Beselcinului, urmând ca de regularizarea Bârsei să se ocupe Administraţia Bazinală Olt.
Lungimea canalului Besălcin din incinta aeroportului este de 1,99 km, iar prin acest proiect, cursul de apă va fi amenajat pe două sectoare. Astfel, pe un sector cu o lungime de 1,89 km, albia va fi amenajată într-o structură dreptunghiulară tip cuvă, iar pe o secţiune de 84,2 m, Beselcinul va fi introdus în tuburi cu diametru de 1.000 mm. De asemenea, vor fi realizate şi alte amenajări, necesare evacuării apelor. Proiectul de îndiguire a acestui canal (un fost canal de desecare care nu mai e folosit după ce Ghimbavul are sistem de canalizare) afectează drumul perimetral al aeroportului, precum şi împrejmuirea şi căile de acces în incinta obiectivului, astfel trebuie realizat înainte de a se executa ultimele „finisaje” şi deschiderea aeroportului,  programată pentru anul viitor.

„Aeroportul Internaţional Braşov este cel mai important proiect investiţional al Judeţului Braşov. De aceea, facem toate demersurile pentru ca partea de construcţie a infrastructurii aerfoportuare şi cea de operaţionalizare să fie terminate anul viitor. Dispunem de fondurile necesare pentru a duce la bun sfârşit lucrările pe care le avem în derulare, precum şi toate dotăţile cu echipamente pe care le mai avem de făcut şi ne dorim, la fel ca toţi braşovenii, ca în cursul anului 2021 să începem operarea Aeroportului de la Ghimbav”, afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 05 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9264   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8175   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8439   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0450   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2503   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7386   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5188   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.8100   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că în iarna care vine vom avea probleme în aprovizionarea cu gaze şi energie electrică?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter