myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Biblioteca Județeană se va extinde în... mall-uri

  • Apreciez !Nu-mi place !+3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Premieră națională la Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu”, sub forma unui cadou de Crăciun pentru cititori, chiar dacă instituţia este închisă publicului: a fost pus în funcţiune pachetomatul cu ajutorul căruia pot fi împrumutate cărţile, fără interacțiune cu bibliotecarii. Biblioteca braşoveană este singura din ţară care are un  astfel de aparat. Pachetomatul a fost achiziţionat din Marea Britanie. „Remote-locker-ul” este de fapt, un pachetomat care funcţionează la fel ca easy-box-urile unor site-uri de cumpărături online şi exclude 100% contactul dintre bibliotecar şi cititor.

Rezervare online, ridicare din hol

„Pachetomatul este amplasat în holul de la intrarea în biblioteca noastră şi nu în incinta bibliotecii, astfel că niciun cititor nu va avea acces în clădirea instituţiei. Fiecare cititor al nostru îşi rezervă cartea, intrând pe site-ul bibliotecii, în catalogul on line. Cititorul va primi un mesaj cu intervalul în care poate veni să ridice volumul şi trebuie să vină neapărat în acel timp. Asta pentru a asigura mai multe fluxuri de împrumut pe zi. Apoi simplu, se scanează permisul de bibliotecă, se deschide cutia, iar cititorul îşi ridică volumele solicitate.  Pachetomatul a venit de Mos Nicolae, însă noi îl considerăm un cadou de Crăciun pentru cititorii noştri. Noi am dorit să oferim acum informaţia celor care se pregătesc de examene şi intră în curând în sesiune, dar nu numai. Ideea este de a reuşi să plasăm aceste pachetomate în marile mall-uri ale Braşovului. Va fi practic ca o nouă filială a bibliotecii: aparatele pe care le vom achiziţiona vor reuşi să ofere informaţie şi carte, în timpul săptămânii, dar şi sâmbătă şi duminică, în zonele cele mai frecventate de brasoveni, în condiţii de deplină siguranţă”, a declarat managerul Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu”,  Daniel Nazare.

O bibliotecă în pas cu vremea

Conducerea Consiliului Judeţean Braşov consideră că odată cu achiziţionarea acestui pachetomat, activitatea Bibliotecii Judeţene va intra într-o normalitate, în această perioadă dificilă. „Sunt remarcabile demersurile pe care conducerea Bibliotecii Judeţene «George Bariţiu» le-a făcut şi continuă să le facă pentru asigurarea unei activităţi cu publicul cât mai apropiate de normalitate, în această perioadă dificilă de criză sanitară. Achiziţionarea pachetomatului şi a celor două aparate de sterilizare reprezintă o investiţie extrem de necesară, făcută în beneficiul cititorilor. Biblioteca braşoveană devine, astfel, un exemplu la nivel naţional, fiind singura instituţie din ţară care va dispune de un pachetomat pentru realizarea împrumuturilor de cărţi”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brasov, Zoltan Szenner, declară la rândul lui că biblioteca din Braşov este în pas cu vremea. „După ce am ajuns să cunosc activitatea pe care o desfăşoară echipa de la  Biblioteca Judeţeană «George Bariţiu», am putut să apreciez cu adevărat eforturile pe care le depun pentru a-şi putea desfăşura activitatea şi în aceste condiţii de pandemie. Sunt singura bibliotecă din ţară care s-au gândit şi au reuşit să achiziţioneze un pachetomat şi care alături de aparatele de sterilizat cu ultraviolete pentru cărţi, permit împrumuturile în condiţii de siguranţă atât pentru cititori, cât şi pentru personalul bibliotecii. Faptul că intenţionează să achiziţioneze mai multe, pe care să le amplaseze în mall-uri frecventate şi de tineri, îmi demonstrează încă o dată că sunt în pas cu vremea, ştiu să îmbine tradiţia cu tehnologia şi se adaptează rapid la noile condiţii.  Felicitări!”, a transmis Zoltan Szenner.
Aparatul este continuarea unui proiect pe care Biblioteca l-a iniţiat odată cu achiziţionarea celor două sterilizatoare de volume, la începutul toamnei. Unul este în sediul central şi unul este în Filiala 5. Întreaga achiziţie, cu tot cu pachetomat, a însemnat o investiţie de 140.000 de lei, din fondurile instituţiei. În prezent, Biblioteca Judeţeană şi filialele sale sunt închise publicului, din cauza faptului că Braşovul a depăşit de mult incidenţa de infectări de 3 la mia de locuitori.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Lun, 01 Mar 2021
Euro   Euro   EUR   4.8744   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0456   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6469   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4299   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2309   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1916   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4922   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.4200   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că ar trebui anchetate achiziţiile de materiale sanitare din timpul pandemiei?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter