myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Din ce țări provin cei mai mulți străini stabiliți la BRAȘOV / 20 au fost prinși în stare de ilegalitate, anul trecut

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În cursul anului 2020, au fost depistați, în județul Brașov, 20 de străini care erau în situații ilegale, pentru 15 fiind emise decizii de returnare de pe teritoriul României. Pentru 9 dintre străinii în cauză a aplicată și măsura interdicţiei de a mai intra pe teritoriul României în diferite perioade de timp. De asemenea, pentru 5 străini a fost dispusă măsura returnării sub escortă.

Totodată, pe parcursul anului trecut, polițiștii de imigrări din Brașov au aplicat 176 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 150.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare şi OG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României și pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

Tot în 2020, au fost înregistrate 1.093 cereri de avize de angajare pentru lucrători permanenți și detașați.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Brașov au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 5.899 de cetățeni străini și europeni.

„În ceea ce privește șederea/rezidența pe teritoriul României, în anul 2020, poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Braşov au asigurat managementul şederii, pe raza judeţului, pentru 5.899 persoane, dintre care 3.583 din state terţe, cei mai mulţi din Republica Moldova, Vietnam, India, Sri Lanka, Turcia şi 2.316 cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE, majoritatea din Germania, Italia și Spania.
Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României au vizat angajarea în muncă, reîntregirea familiei, fiind membrii de familie ai cetăţenilor români, studii sau stabilirea domiciliului pe teritoriul țării noastre. De asemenea, ca urmare a aprobării dreptului de ședere au fost emise 1.761 de permise de şedere temporare și permanente. Au fost eliberate 371 de certificate de înregistrare şi 29 de cărţi de rezidenţă permanentă.
În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost primite 15 invitaţii, depuse pentru străini din Irak, Iran, Egipt, Algeria și 12 cereri de admisie în scop de reîntregirea familie.
În aceeași perioadă, au fost înregistrate 1.093 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă pentru lucrători permanenți și detașați”, se arată într-un comunicat remis de IGI - S.I. Brașov.

„Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță al cetățeanului”, au precizat reprezentanții Serviciului pentru Imigrări Brașov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Ma, 21 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9485   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2171   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7725   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5589   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2395   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3056   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5301   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.2200   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că Loteria celor vaccinaţi va impulsiona procesul de imunizare?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter