myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. O nouă specializare cu bursă școlară

  • Apreciez !Nu-mi place !+2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Din toamnă, Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară „Ţara Bârsei” din Prejmer va avea o clasă de învăţământ cu specializare piscicultor-prelucrător peşte,16 locuri vor fi în sistem dual, iar alte 12 locuri sunt în sistem profesional simplu. În învăţământul dual, elevii vor primi bursă de 400 de lei lunar (200 de lei de la stat, 200 de lei de la viitorul angajator) şi, în plus, vor avea şi alte avantaje, precum o masă caldă sau chiar cazare la cămin, dacă au nevoie. Anunțul a fpst făcut de către directorul Colegiului, unde a avut loc masa rotundă „Strategii de dezvoltare a învățământului piscicol în sistem dual”.

La eveniment au participat reprezentanți ai piscicultorilor din zonă, ai autorităţilor locale, ai Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Centrul Național pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional și Tehnic (CNDÎPT) şi profesori de specialitate ai Colegiului „Țara Bârsei” Prejmer. Discuțiile din cadrul evenimentului au subliniat importanța majoră a nevoii de formare în domeniul piscicol, având în vedere lipsa de personal calificat în acest domeniu aflat într-o dinamică favorabilă. Dezbaterile au vizat conținutul curriculum-ului, strategii de promovare în rândul elevilor de clasa a VIII-a, modalități concrete de training pentru elevii viitoarei clase de piscicultori. Evenimentul a inclus şi o vizită la o păstrăvărie implicată în schema de învăţământ dual a unităţii şcolare.

„Am răspuns solicitărilor agenţilor economici din industria piscicolă, din judeţul Braşov şi nu numai, pentru că avem parteneri, inclusiv din Prahova. Propunem o nouă meserie, de care piaţa muncii are foarte multă nevoie. Suntem singura unitate de învăţământ preuniversitar care are prinsă în anul şcolar următor o astfel de clasă, din ţară, din cunoştinţele noastre, sub forma de învăţământ dual, cu certitudine este singura clasă de piscicultori din ţară”, a explicat Flavius Foica, director al Colegiului din Prejmer.
La încheierea studiilor, absolvenţii vor avea garantat un loc de muncă. „Agenţii economici îşi doresc ca aceşti elevi să fie angajaţi la ei, ba chiar - una dintre problemele ridicate, la întâlnirea pe care am avut-o - ei chiar îşi doresc ca elevul să fie cumva condiţionat ca, la finalul ciclului de şcolarizare, de 3 ani, o perioadă minimă de 6 luni, un an, absolventul să lucreze la ei. Deci, din partea mediului de afaceri, toată susţinerea, iar certitudinea angajării acestor elevi la fermele partenere este de 100%”, a mai spus Flavius Foica.
În plus, cei de la Colegiul din Prejmer vor ca, din aprilie, să organizeze şi cursuri de formare piscicolă pentru adulţi.

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
0 #1 Barbu Gh. 11-02-2021 10:12
Foarte bine. Bună inițiativa.

Că geme țara de alde „dottore”, masteranzi, ingineri „diplomați”, „I.T”-iști și multe astfel de ipochimene care au probleme în înțelegerea deplină a unui text în limba română dar au teancul de maculatură în dotare. După care se fac toți bugetari iar noi ne mirăm de ce se duce dreaqu țara asta.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Mie, 21 Apr 2021
Euro   Euro   EUR   4.9260   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1031   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7173   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4735   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2271   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2582   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5186   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.9800   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că deprecierea leului faţă de euro va continua?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter