myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Școala de Aplicație a Forțelor Speciale, modernizată cu 50 de milioane de euro

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) are în plan extinderea, consolidarea şi modernizarea centrului de pregătire a militarilor din cadrul Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS) ale României de la Vlădeni, judeţul Braşov, inclusiv pentru centralizarea instruirii şi formării combatanţilor aparţinând de toate tipurile de specializări şi arme din cadrul FOS, respectiv terestră, aeriană şi acvatică, anunţă Profit.ro.
În acest scop, ministerul a scos la licitaţie un contract de lucrări de intervenţii la pavilioane şi asigurare utilităţi în cazarma 1181 Vlădeni, unde funcţionează Şcoala de Aplicaţie a Forţelor pentru Operaţii Speciale (SAFOS) „Burebista”. Durata contractului este de 79 de luni.
Potrivit documentaţiei de atribuire prezentate de sursa citată, în prezent, instruirea şi calificarea militarilor FOS se face la Centrul de Instruire Întrunită pentru Paraşutişti, Operaţii Speciale şi JTAC din garnizoana Buzău. „Această structură de învăţământ nu are resursele necesare (personal şi echipamente) pentru instruirea unui număr suficient de mare de operatori FOS la standardele dorite, pentru încadrarea funcţiilor vacante din cadrul structurilor acţionale FOS. Mai mult, CIÎPOJ Buzău este subordonat Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă Piteşti din subordinea Statului Major al Forţelor Terestre. În aceste condiţii, Forţele pentru Operaţii Speciale nu au control direct asupra procesului de instruire a viitorilor operatori FOS, precum şi asupra resurselor care sunt alocate pentru pregătire”, se arată în documentul citat. Aceeaşi sursă menţionează că, în prezent, pregătirea viitorilor operatori FOS se realizează separat, astfel: pentru Brigada 6 Operaţiuni Speciale – la Buzău, pentru Divizionul 164 Scafandri pentru Operaţii Speciale – la Centrul de Scafandri Constanţa, iar pentru Detaşamentul de Cătare-Salvare în Luptă (DCSL) – la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Aeriene.
În aceste condiţii, militarii nu beneficiază de acelaşi tip, nivel şi conţinut al pregătirii, ceea ce îngreunează misiunile lor specifice, ce au prin excelenţă caracter întrunit, iar MApN îşi propune ca SAFOS Vlădeni să dispună de capacități de selecţie, instruire şi formare specifică pentru toate categoriile de forţe speciale: terestre, personal aeronavigant şi scafandri.
„(…) spaţiile din cazarma 1181 Vlădeni nu corespund din punct de vedere tehnic standardelor normativelor în vigoare pentru a desfăşura activitatea structurii de învăţământ, fapt ce conduce la o inegalitate a condiţiilor de pregătire a militarilor din structurile FOS (…). În urma realizării proiectului de investiţie, se preconizează asigurarea condiţiilor optime de desfăşurare a tuturor activităţilor specifice, cu respectarea condiţiilor pe care actele normative în vigoare le impun, acordându-se de asemenea atenţie deosebită elementelor care implică probleme de protecţia mediului, apărare împotriva incendiilor şi siguranţa şi sănătatea în muncă”, se mai spune în documentaţia de atribuire.
Valoarea totală a investiţiei este estimată la 247,6 milioane lei (50,8 milioane de euro) plus TVA.

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
0 #1 Barbu Gh. 18-02-2021 08:22
Și cu ce ne este nouă de folos?
Cum ajută economia așa ceva?
Cui?

Nu avem bani, nu sunt bani dar liberalii aruncă cu bani în stânga și-n dreapta.
PNL=PSD!!!! Aceeași mizerie!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 16 Apr 2021
Euro   Euro   EUR   4.9243   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1120   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6647   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4730   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2303   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2874   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5177   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.4700   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Va reveni cuplul Vlad Voiculescu - Andreea Moldovan în Guvern?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter