myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Investițiile la Spitalul de Copii din acest an...

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
Așa cum ne-au informat cei de la Consiliul Județean Brașov, cele mai importante investiții ce vor fi făcute la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov sunt întocmirea proiectului tehnic și realizarea scării exterioare de incendiu, precum și realizarea proiectului tehnic și a execuției lucrării de construire a unei clădiri destinate copiilor cu boli infecțioase.
 
Demersurile pentru realizarea scării de incendiu au început încă din anul 2018, cu efectuarea studiului de fezabilitate. Investiţia necesară este de 4.389.000 lei.
 
„Conducerea spitalului se preocupă și se adaptează permanent la condițiile necesare pentru asigurarea tuturor măsurilor pentru prevenirea unor incidente care pot afecta viața sau sănătatea unor pacienți, dar și pentru asigurarea tuturor condițiilor, astfel încât în cazul în care astfel evenimente au loc, să se poată acționa în timp util pentru a se limita cât mai mult pagubele umane sau materiale. Realizarea scării exterioare de incendiu răspunde acestui obiectiv, fiind necesară pentru evacuarea în siguranță a pacienților și pentru obținerea de către spital a autorizației de securitate la incediu”, a declarat Monica Săbăduși, managerul Spitalului de Copii.
 
În ceea ce priveşte construirea unui corp nou de clădire, investiţia este extrem de necesară în contextul epidemiologic actual.
 
„Conform prevederilor Ordinului nr. 914/2006, în fiecare secție de spitalizare trebuie să existe o subzonă septică în care la nevoie să se realizeze izolarea și cohortarea pacienților contagioși și dependenți de echipamentele secției sau imunodeficienți, cu respectarea precauțiilor de izolare‭. Realizarea unei clădiri exterioare destinate tratării copiilor cu boli infecțioase este însă ‬o măsură de protecție a pacienților internați în spital, întrucât în prezent nu se poate organiza o structură cu circuite separate în clădirea actuală. Simpla plasare a pacientului într-o rezervă cu grup sanitar propriu nu mai este o acțiune eficientă și suficientă pentru a reduce riscul de transmitere a infecțiilor și, în consecință, de apariție a infecțiilor asociate asistenței medicale”, a explicat dr. Liviu Muntean, director medical.
 
Din aceste motive, pentru a putea realiza izolarea adecvată și absolut necesară a acestor pacienți, mai ales în contextul actual în care patologia infecto-contagioasă cauzată de microorganisme noi, înalt patogene, reprezintă elemente de actualitate medicală și de importanță strategică, o construcție nouă, realizată conform ultimelor norme de protecție, cu dotări noi, cu compartiment separat de terapie intensivă și cu o sală de intervenții chirurgicale este soluția salvatoare pentru micii pacienți. În plus, trebuie avut în vedere faptul că patologia infecțioasă pediatrică poate evolua rapid cu degradarea stării clinice a pacientului și necesitatea susținerii funcțiilor vitale ale acestuia.
 
Această structură va avea aproximativ 35 de paturi și nu va modifica numărul total de paturi din cadrul spitalului, acestea fiind distribuite de la secțiile în care utilizarea paturilor este mai scăzută.
 
Pentru realizarea acestei construcții, până în prezent a fost eliberat certificatul de urbanism, fiind făcute în continuare demersuri pentru obținerea celorlalte autorizații și avize. 
 
„Investiţiile pe care conducerea spitalului le propune pentru acest an sunt foarte necesare şi de aceea ne propunem să le finanţăm. Această unitate medicală, ca de altfel toate celelalte pe care le avem în subordine, trebuie să asigure cele mai bune şi mai sigure condiţii pentru tratarea pacienţilor şi trebuie să respecte normativele de siguranţă la incendii impuse de legislaţia în vigoare, precum şi cele de prevenire a infecţiilor. În acest sens, construirea unei scări exterioare de incediu, respectiv construirea unei clădiri separate, cu toate dotările necesare, pentru tratarea pacienţilor contagioşi sunt proiecte de maximă urgenţă. În mandatul precedent am făcut numeroase investiţii la acest spital, alocând an de an fondurile necesare, ceea ce vom continua să facem şi de acum înainte”, a relatat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.
 
Spitalul Clinic de Copii funcționează cu 225 de paturi pentru pacienți și 80 de paturi pentru însoțitori, asigurând servicii medicale în specialități diferite, unice în regiune, atât pentru copiii din județul Brașov și din județele limitrofe (Covasna sau Harghita), cât și pentru micii pacienţi din alte părţi ale țării sau din afara României, aflați în această zonă turistică.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
0 #1 Barbu Gh. 26-02-2021 11:10
Când crapă un garcea cu salivă la colțul gurii sunt peste o mie de lecturări iar când este vorba de „investiții” în ceva care chiar ar trebui să ne intereseze... abia de 100 de ori.
Uauuuu. Suntem cu adevărat o nație bolnavă. La propriu și la figurat.

Oricum, de remarcat „marea investiție”: o scară exterioară. Că, garantat, aici se va opri totul cât timp sunt holera galbenă la putere.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9429   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6098   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8083   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8066   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2418   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6187   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5272   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.7900   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că primarul Allen Coliban va face „curățenie” la secția de handbal a CSM Corona Brașov după ratarea promovării în Liga Națională?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter