myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Investitori austrieci, interesați de Aeroport și alte proiecte de dezvoltare a zonei

  • Apreciez !Nu-mi place !-4
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Oameni de afaceri din Austria au fost marţi şi miercuri la Braşov, într-o misiune economică pe tema infrastructurii „Smart City, Urban Technology, Smart Airports”. În agenda austriecilor a fost inclusă şi o vizită la Aeroportul Internaţional Ghimbav, dar şi discuţii cu reprezentanţii Consiliului Judeţean şi cu cei ai Primăriei Braşov.

Delegația austriacă a fost formată din reprezentanții mai multor companii active în domeniul infrastructurii, respectiv al tehnologiei din infrastructura rutieră, al tehnologiilor urbane („Smart Cities”), al proiectelor derulate pe aeroporturi („Smart Airports”), care s-au interesat de posibilităţile de colaborare, de derulare a unor proiecte comune cu firmele locale şi de investiţii în domeniile infrastructurii rutiere şi tehnologiei urbane. 

Astfel, marţi, delegaţia austriacă a vizitat amplasamentul Aeroportului Internaţional Braşov şi terminalul de pasageri, fiind însoţită de directorul executiv Alexandru Anghel, coordonatorul echipei din cadrul administraţiei judeţene care implementează proiectul. Miercuri, delegaţia a fost primită de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea, iar la discuţii au participat şi vicepreşedintele CJ Todorică Şerban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, Silviu Costea, preşedintele Clubului Economic German, Werner Braun, alături de oameni de afaceri locali.
Conform preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, dezvoltatorii austrieci au fost interesaţi de proiectele în care este şi va fi implicat CJ Braşov în dezvoltarea judeţului. „Le-am prezentat oaspeţilor noştri stadiul implementării Aeroportului Internaţional Braşov, cel mai important proiect investiţional al Consiliului Judeţean Braşov. Am accentuat ideea că în urma achiziţiilor pe care le-am finalizat sau care sunt încă în derulare, vom dispune de echipamente şi tehnologie de ultimă generaţie pentru tot ce înseamnă operaţionalizarea Aeroportului. Totodată, i-am invitat pe investitorii austrieci să participe la procedurile de achiziţie pe care administraţia judeţeană şi celelalte administraţii publice le desfăşoară, astfel încât să poată contribui cu experienţa şi competitivitatea firmelor pe care le reprezintă la implementarea proiectelor de dezvoltare pe care cu toţii ni le propunem”, a declarat preşedintele CJ Braşov.

„Brașovul seamănă cu Salzburg, e o zonă foarte, foarte turistică”

Într-o întâlnire separată, în sala de ședințe a Consiliului Local Brașov, cu participanți prezenți fizic, dar și cu invitați în mediul virtual, viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu, a primit vizita delegației economice austriece, conduse de consilierul comercial al Ambasadei Austriei la București, Gerd Bommer, cu care a discutat oportunități de afaceri și cooperare între firmele austriece și Brașov.  „Cu delegația noastră despre orașe inteligente, tehnologii urbane și aeroporturi inteligente, de fapt dorim să evidențiem know-how-ul și competențele austriece și produsele pe care le avem și vrem să facem parte din dezvoltarea României, despre care credem că este o dezvoltare minunată și se întâmplă absolut în direcția corectă. Suntem 100% siguri că produsele companiilor austriece și know-how-ul lor pot ajuta în această dezvoltare. Dorim să arătăm ce putem face și cum am putea ajuta. Brașovul seamănă foarte mult cu orașul de unde vin eu - pentru că eu sunt din sudul Salzburg-ului, din munți, din Alpi. Brașovul este o zonă foarte, foarte turistică și are o mulțime de potențial în ceea ce privește domeniul schiabil, împreună cu toată natura care îl înconjoară. Și noi avem acest amestec de mediu și infrastructură - cu un aeroport de dimensiuni mici, cum veți avea și dumneavoastră, și cred că putem face transfer de know-how și putem ajuta foarte mult, pentru o dezvoltare care poate fi în egală măsură ecologică și durabilă”, a declarat consilierul comercial al Ambasadei Austriei la București, Gerd Bommer.
Reprezentanții Brașovului au prezentat o serie de proiecte aflate în derulare sau implementate deja și cu faze ulterioare de dezvoltare, cum ar fi Managementul integrat al sistemului de transport public, sistemul de iluminat inteligent, proiectele de infrastructură verde, țintele de reducere a poluării și management al deșeurilor, dar și proiectul Parcului Natural Brassovia, regenerarea urbană a fostei platforme Rulmentul, sau proiectele de transport verde, între care și trenul metropolitan. La rândul lor, austriecii au prezentat pe scurt domeniile de activitate și portofoliile firmelor pe care le reprezintă, urmând ca ambele părți să identifice oportunitățile de colaborare.

Am discutat despre posibilitatea de a dezvolta proiecte comune, am prezentat strategia pe care o avem pentru Brașov, viziunea comună precum și felul în care se poate așeza dezvoltarea orașului în raport cu ceea ce au dumnealor de oferit. Este important ca, pe viitor, tot ceea ce înseamnă investiții în Brașov să se alinieze viziunii pe care o avem pentru un oraș cu adevărat verde, sustenabil, pe principiile smart city și pe dezvoltare care să aducă beneficii orașului nostru”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

 

 

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+2 #1 Barbu Gh. 20-05-2021 08:10
Deci au venit ca să ne vândă produsele și serviciile lor. N-au venit să investească, atenție. Nu ne-a ajuns „afacerea” cu OMV-ul austriac în care noi le-am dat aproape gratis rafinăriile iar ei, în contrapartidă, ne-au luat și țițeiul din subsol. Ceva asemănător cu afacerile din anii '50-'60 cu mujicii în care noi le dădeam grâul iar ei, la schimb, ne luau porumbul. Doar că, atunci, eram sub ocupația lor. Acum...?

Ca o învățătură de minte pentru noi, așa se fac afacerile în Occident. La ei lucrează diplomații/ataș ații și camerele comerț și industrie. Se informează pe teren în țările unde-și desfășoară activitatea, contactează oamenii de afaceri interesați și organizează deplasările acestora în locațiile respective.
Citat | Raportează către un administrator
IȚIC
+2 #2 IȚIC 20-05-2021 10:07
ȘI CU CE GHEȘEFT MĂ ALEG EU DEN VEZETA ASTA ?
Citat | Raportează către un administrator
Willy
0 #3 Willy 20-05-2021 11:35
"să se alinieze viziunii pe care o avem pentru un oraș cu adevărat verde". Zau tanti boghiu? Pe bune? Pai atunci ejecteaza Kronospanul afara din municipiu.
Citat | Raportează către un administrator
Bogdan Z
+1 #4 Bogdan Z 20-05-2021 22:41
Viziteaza si pe Electrogrup sau pe UTI? Adrian Veştea, liderul PNL Braşov: 'Coliban se va revanşa, sper, pentru gafa cu CV-ul prin activitatea la Primărie'.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
PERSPECTIVE PERSONALMANAGEMENT

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 08 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9210   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8330   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8375   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0392   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2491   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7446   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5160   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.2200   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că PSD ar fi de acord ca „rotativa” premierilor să nu mai aibă loc?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter