myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Amenzi de peste 250.000 de lei, sute de kg de alimente confiscate: șorici, ouă, stafide și bere

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a prezidat astăzi şedinţa Colegiului Prefectural, desfășurată în sistem mixt (prezență fizică și online), la care au participat subprefectul Codruț Bucur și conducătorii celorlalte instituții publice cu statut de membru de drept sau de invitat permanent.

Pe ordinea de zi s-a aflat Raportul privind implementarea Hotărârii Colegiului Prefectural Brașov nr. 1/2021 - Programul pentru  asigurarea ordinii şi liniştii publice şi protecţia stării de sănătate a populaţiei în perioada premergătoare şi în timpul sărbătorilor pascale 2021, prezentat de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor și Direcției de Sănătate Publică Brașov.

■ Astfel, în perioada 30 aprilie - 3 mai 2021, aproximativ 860 de polițiști au acționat în cadrul dispozitivelor instituite la nivelul întregului județ, fiind organizate 246 acțiuni punctuale (dintre care 30 în cooperare cu alte structuri M.A.I. și 2 în cooperare cu alte instituții - ANPC, ANSVA, structuri ale ministerelor Sănătății, Muncii, Transporturilor etc.) pentru gestionarea a 415 evenimente, dintre care 355 sesizări prin S.N.U.A.U. 112. În ceea ce privește prevenirea răspândirii cazurilor de COVID-19, au fost constatate și aplicate 477 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 44.300 lei și verificate 246 societăți comerciale și persoane fizice autorizate.

În domeniul rutier, polițiștii au constatat 13 infracțiuni la regimul circulației (7 infracțiuni pentru consumul de alcool și 6 pentru consumul de substanțe psihotrope) și au aplicat 251 sancțiuni contravenționale, dintre care 99 pentru depășirea limitei legale de viteză, 44 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 și 9 pentru nepurtarea centurii de siguranță, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de peste 45.000 lei. Polițiștii au ridicat, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 66 permise de conducere, dintre care 24 pentru alcool, 21 pentru depășire neregulamentară, 12 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise, fiind reținute și 16 certificate de înmatriculare.

■ În perioada 22.04 - 4.05.2021, echipaje ale Inspectoratului de Jandarmi Județean au executat misiuni în zona a treu lăcașuri de cult de pe raza municipiului Brașov la care s-a înregistrat o participare numeroasă la activitățile religioase ocazionate de sărbătoarea de Florii și în zona a 7 lăcașuri de cult din județul Brașov la care s-a înregistrat o participare numeroasă (circa 7.000 de persoane) la slujba religioasă din noaptea de Înviere. Totodată, au fost monitorizate activitățile din zona a 232 lăcașuri de cult, prin dispozitivul curent de menținere a ordinii publice.

Pentru implementarea/verificarea respectării măsurilor/restricțiilor stabilite în contextul pandemic existent, s-au executat 456 misiuni de patrulare în sistem integrat, la care au participat 735 de jandarmi, 214 acțiuni punctuale, independent, cu 401 jandarmi, și, până în data de 27.04.2021, au fost asigurate măsurile specifice pe timpul instituirii carantinei în UAT Comana, cu un efectiv zilnic de 16 jandarmi.

Pe timpul acțiunilor desfășurate, efectivele de jandarmi au aplicat 743 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 39.500 lei. 

■ În perioada 22.04 - 4.05.2021, inspectorii DSVSA Brașov au efectuat 104 controale in unităţi de procesare, prelucrare, depozitare şi comercializare a produselor alimentare din județul Braşov și 34 controale în trafic, în urma cărora au aplicat 65 de avertismente și 8 amenzi, în valoare totală de 28.220 lei. Pentru toate neregulile identificate, au fost întocmite planuri de măsuri, cu termene de conformare,și s-a impus recoltarea de probe în program de autocontrol, pentru determinari microbiologice pe criterii de siguranță alimentară și prospețime. De asemenea, au fost solutionate si finalizate 7 alerte în sistemele RASFF și AAC  (Rapid Alert  System for Food and Feed /Administrative Assistance and Cooperation), fiind efectuate 35 de controale la operatorii economici implicați în aceste alerte. Au fost reținute 4.614 bucăți ouă de consum (risc Salmonella)și 2.006 bucăți ouă de consum (risc reziduuri cu antibiotic Enrofloxacină) - fiind dirijate către unitatea de neutralizare autorizată, 25 kg cornulețe, 23 kg șorici de porc, 456 kg stafide și 184 l bere.

■ În aceeași perioadă,  echipe ale Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilorau efectuat 62 de acțiuni de control privind modul de respectare a prevederilor legale - conformitatea și modul de etichetare, prezentare, publicitate și comercializare a produselor alimentare, în urma cărora s-au aplicat 23 de avertismente și 34 de amenzi contravenționale în valoare de 90.000 lei, stabilindu-se următoarele măsuri:

- oprirea temporară de la comercializare a 272 kg de produse alimentare în valoare de 3.697 lei;

- oprirea definitivă de la comercializare a 130 kg de produse alimentare în valoare de 1.075 lei.

■ În perioada 22.04 - 4.05.2021, inspectorii Direcției de Sănătate Publică Brașov au desfășurat 10 acțiuni de control în unități cu profil alimentar, în urma cărora s-au aplicat 2 sancțiuni contravenționale și 2 avertismente. De asemenea, au fost efectuate 4 controale în unități de cazare turistică. Inspectorii DSP Brașov au desfășurat și alte activități specifice perioadei stării de alertă, precum: controale în unități sanitare cu paturi, cabinete medicale, cabinete stomatologice, în special pentru verificarea respectării precauțiunilor privind limitarea răspândirii COVID-19.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 23 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9472   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6322   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8254   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7915   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2438   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6225   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5294   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   129.3300   Creștere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că Ucraina este pregătită în acest moment să adere la Uniunea Europeană?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter