myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Ministrul Sănătății vine la BRAȘOV. Pentru Spitalul Regional, în principal

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Pentru prima dată de când și-a preluat mandatul de ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă vine în vizită oficială la Brașov. Pe agenda sa se află întâlniri cu președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, și primarul Brașovului, Allen Coliban, pentru a semna protocolul de colaborare cu Municipiul Braşov şi cu Judeţul Braşov în vederea realizării obiectivului de investiţii „Spitalul Regional de Urgenţă Braşov”. Ministrul se va întâlni și cu medicii de familie brașoveni.

De altfel, consilierii judeţeni şi locali au fost convocaţi ieri în şedinţe extraordinare pentru a aproba modificările aduse protocolului de colaborare (detalii: BRAȘOV. Ședință-fulger la CJ. Ce era atât de important (VIDEO)).

Hotărârea de CJ, adoptată în unanimitate, a fost necesară din două considerente: pe de o parte, faţă de protocolul iniţial, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Braşov nr. 64 din 31 martie 2021, la nivelul conducerii Ministerului Sănătăţii au intervenit modificări organizatorice; pe de altă parte, draftul de protocol transmis recent de minister cuprinde anumite modificări de conţinut care necesită aprobarea forurilor deliberative judeţean şi local.

Printre modificările apărute se numără cele privitoare la obligaţiile Ministerului Sănătăţii, în acest sens fiind eliminate obligaţiile referitoare la asigurarea resurselor umane, logistice şi financiare, respectiv asigurarea resurselor umane responsabile cu managementul proiectului.

De asemenea, în noul protocol se precizează că Ministerul Sănătăţii „sprijină autorităţile locale, în baza documentaţiilor tehnico-edilitare transmise de autorităţile locale şi a documentaţiei tehnice elaborate de Consultant, în identificarea programelor de finanţare europeană nerambursabilă, identificarea de fonduri de la bugetul de stat, alte surse sau mecanisme de finanţare, pentru asigurarea co-finanţării necesare proiectului”.

„În această şedinţă extraordinară am avut un singur punct pe ordinea de zi, respectiv protocolul referitor la construirea Spitalului Regional de Urgenţă Braşov, pe care urmează să-l semnăm cu Ministerul Sănătăţii şi cu Primăria Municipiului Braşov. Pentru administraţia judeţeană, implementarea proiectului Spitalului Regional de Urgenţă este prioritară, având în vedere necesitatea creşterii eficienţei şi calităţii actului medical practicat la nivelul judeţului Braşov. Prin intermediul acestui proiect avem oportunitatea dezvoltării şi îmbunătăţirii infrastructurii publice de sănătate, pe care nu dorim sub nici o formă s-o ratăm. De aceea, suntem deschişi să contribuim la identificarea surselor de finanţare cu ajutorul cărora să construim la Braşov o unitate medicală modernă, de nivel regional, care să integreze toate serviciile de care au nevoie pacienţii din Braşov şi din judeţele învecinate”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Tot ieri, proiectul de hotărâre privind modificarea protocolului de colaborare în vederea realizării Spitalului Regional de Urgenţă Braşov a fost supus dezbaterii Consiliului Local Braşov, când a fost o şedinţă extraordinară de plen cu mai multe puncte pe ordinea de zi.
Din noul protocol a fost eliminată posibilitatea prelungirii prin act adiţional, astfel că va fi valabil până la data de 31 decembrie 2026.
Totodată, în documentul aprobat joi de cele două consilii a fost trecut numele noului ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă.  

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+1 #1 Barbu Gh. 18-06-2021 10:04
Vine să își bată joc de proștii de Veștea și Coliban și, prin ei, de noi toți!

VINE SĂ NE SPUNĂ, OFICIAL, CĂ NU VOM VEDEA NICI-O INVESTIȚIE, MAI PE ROMÂNEȘTE!!! „Mulțumită” politicienilor locali, Brașovul, județ net contributor la bugetul țării, va lua iar praful de pe tobă!
Citat | Raportează către un administrator
Bogdan Z
0 #2 Bogdan Z 18-06-2021 19:07
1. Protocol de colaborare. 2. Modificarea protocolului de colaborare. 3. Proiectul de hotărâre privind modificarea protocolului de colaborare. Felicitari! Apropos, masa si dansul, unde?!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9429   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6098   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8083   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8066   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2418   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6187   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5272   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.7900   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că primarul Allen Coliban va face „curățenie” la secția de handbal a CSM Corona Brașov după ratarea promovării în Liga Națională?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter