myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Update EN 2021. Subiectele la română care dau bătăi de cap / Subiecte diferite pentru cei care au studiat în limba maghiară

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Update EVALUAREA NAȚIONALĂ. Subiectele complete și cum se punctează răspunsurile corecte

Subiectele complete și baremul de evaluare și de notare vor fi pe myTEX.ro, imediat ce vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educației, după ora 15.00.

Subiectele de la prima probă scrisă a Evaluării Naționale 2021, cele de la Limba și literatura română, au fost cele din varianta numărul 4, potrivit Edupedu.ro. Acestea nu au mai presupus toceala, având forma celor din testele PISA, unde accentul cade pe înțelegerea textului și valorificarea informațiilor (detalii: EN 2021. Ce subiecte au avut de rezolvat candidații la română).

Însă, tocmai de aceea, pentru destui absolvenți de-a VIII-a (prima generație cu nouă clase de gimnaziu, incluzând pregătitoarea) - vor ridica probleme cerința să prezinte, în 30 de cuvinte, legătura, la nivelul conținutului, între cele două texte la prima vedere, să asocieze fragmentul din „Pantera neagră” cu alt text citit și să prezinte, în 50-90 de cuvinte, asemănarea și deosebirea dintre ele, să motiveze răspunsul la întrebarea „Crezi că ar trebui să-ți urmezi visul în orice condiții?”, valorificând primul text la prima vedere, în 50-100 de cuvinte, ca și compunerea de la subiectul al II-lea.

În ceea ce privește gramatica, punctul 7 este cel mai dificil, întrucât cuprinde cuvinte a căror scriere corectă este o provocare.

7. Completează spațiile libere din textul de mai jos, reprezentând mesajul unui susținător al echipei, cu forma corectă a cuvintelor scrise între paranteze.

____________ (a ști, conjunctiv, prezent, persoana a II-a, singular) că acești doi (arbitru) n-au greșit. Traiectoria __________ (minge, genitiv, singular) care _________ (a crea, indicativ, perfect compus) probleme a fost neobișnuită. Fiecare dintre susținătorii _____________ (al nostru) de azi _____________ (a participa, indicativ, viitor), sper, la gală.

Rezolvarea

Să știi că acești doi arbitri n-au greșit. Traiectoria mingii care a creat probleme a fost neobișnuită. Fiecare dintre susținătorii noștri de azi va participa, sper, la gală”.

 

Subiectele au fost diferite pentru absolvenții care au studiat în limba maghiară față de cel al absolvenților care au studiat în limba română și limba germană.

Din cei 3.775 de elevi ai clasei a VIII-a din unitățile școlare gimnaziale din județul Brașov, înscriși la Evaluarea Națională, 3.625 au participat  la prima probă, absentând 150 de elevi. Nu au fost semnalate incidente și nici un candidat nu a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ) Brașov, Valenti Bucur.

Următoarea probă va avea loc joi, 24 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută vineri, 25 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maghiară sau germană.

Primele rezultate vor fi comunicate în data 29 iunie, până la ora 14.00. Contestațiile vor putea fi depuse în data de 29 iunie, în intervalul orar 16.00 – 19.00 și în data de 30 iunie, în intervalul orar 8.00 – 12.00. Acestea vor fi soluționate în perioada 30 iunie – 4 iulie. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 4 iulie.

Citiți și:

EN 2021. Tot ce trebuie să știți pentru un examen reușit. Candidații vor primi 10 pagini cu subiecte (DOCUMENT)

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 30 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9198   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1348   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7754   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5704   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2312   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3243   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5154   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.6500   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Consideraţi firesc ca persoanele vaccinate să beneficieze de mai multe drepturi decât cei nevaccinaţi?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter