myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. De ce nu vrea Primăria să investească în zona unde se află fântâna arteziană de pe Victoriei, în prezent „Rai” pentru cerșetori, consumatori de aurolac și oameni ai străzii?!

  • Apreciez !Nu-mi place !+5
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Această problemă a fost ridicată, din nou, de consilierul local Lucian Pătrașcu (PSD), astăzi, în cadrul ședinței ordinare.

Politicianul a propus ca în locul fântânii arteziene (care este în paragină și în jurul căreia se adună oameni ai străzii, persoane care consumă aurolac, cerșetori etc.) să fie amenajat un parc, cu loc de joacă pentru copii, bineînțeles după rezolvarea problemei legate de „musafirii” nepoftiți.

Pentru cei care nu cunosc bine orașul, este vorba despre o zonă  foarte aproape de Gara Brașov, cu impact asupra turiștilor care vin în municipiu călătorind cu trenul.

Este de menționat și că în zonă se află blocuri, spații comerciale și de alimentație publică, prin urmare sunt afectate sute de persoane de felul în care arată și este folosit spațiul, în prezent.

Revenind la interpelarea consilierului local, el a precizat că a primit o adresă din partea Serviciului Amenajări Zone de Agrement din cadrul Primăriei prin care a fost informat că în zonă sunt persoane fără adăpost, cu comportament antisocial, care dorm pe bănci, fac mizerie, gălăgie, motiv pentru care nu se poate face acel parc și că ar trebui consultată și Asociația de proprietari și că amplasarea de echipamente specifice locurilor de joacă cu menținerea bazinului fântânii nu este posibilă (ori consilierul local ceruse să se renunțe la acea fântână, dată fiind starea de degradare).

„Să înțeleg că Serviciul Amenajări preferă să fie acolo persoane cu comportament antisocial acolo, decât să fie un parc și mai solicită și să consult Asociația de proprietari... Domnule primar, eu am avut discuții cu locuitori din zona respectivă și credeți-mă că și asociația și locuitorii care stau în zona respectivă doresc un parc decât persoane care își petrec timpul acolo ziua și noaptea, care fac mizerie, gălăgie și au comportament antisocial și dorm pe bănci (...). Prin această adresă, acest proiect este blocat...”, a declarat Lucian Pătrașcu.

El a precizat că și un alt proiect, prin care a solicitat amplasarea de camere de supraveghere în toate parcurile, zonele aglomerate etc. din oraș, este blocat la nivelul Primăriei.

În replică la interpelarea consilierului local, primarul Allen Coliban a spus că sunt doar idei, inițiative, nu proiecte, pentru că nu au estimare bugetară și că solicitarea privind parcul de pe bdul Victoriei nu este o propunere nouă, a consilierului, fiind cetățeni care au mai venit cu asemenea idei. El a adăugat că există un proiect pentru amplasare de camere de supraveghere și i-a transmis consilierului local să nu rămână „blocat” în subiecte.

Pe de altă parte, viceprimarul Sebastian Rusu a declarat că a avut întâlniri cu agenții economici din zonă (de la parterul blocului din apropiere) și cu brașoveni care stau în zonă, iar aceștia nu doresc parc/loc de joacă, pentru a nu atrage și mai multe persoane nedorite. El a adăugat că în ultima vreme s-au făcut periodic controale în zonă, atât de către polițiști locali, cât și de către polițiști de la IPJ, deoarece se cunosc problemele din zonă.

„Feedback-ul a fost clar, că nu-și doresc oamenii bănci, ca să aibă unde să stea sau să le dea prilej de mâncat semințe și să creeze alte probleme, cu atât mai mult cu cât după Rapid, pe Bulevardul Victoriei deja există spații verzi. Este o problemă pe care o monitorizăm atât noi, prin Poliția Locală, cât și Poliția Națională. Legat de parc, inclusiv Poliția Națională a avut același punct de vedere, iar în ceea ce privește fântâna, este nefuncțională la solicitarea cetățenilor, pentru a nu fi folosită pe post de piscină, pentru că ar însemna să blocăm niște echipaje și noi și Poliția Națională toată ziua în zonă. Dar, acolo este un proiect de reamenajare a acelei fântâni, astfel încât să fie o fântână frumoasă, nu ceea ce este acum. Același caz este și cu fântâna din parcul Titulescu, unde tot așa se face un proiect de modificare a fântânii. Cred că vom rezolva aceste lucruri și vă asigurăm de implicarea noastră”, a declarat viceprimarul.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+6 #1 Barbu Gh. 25-06-2021 13:48
Bună interpelare! Și, doi la mînă, ce-i cu nenorociții ăia umflați din poză??? DE CE PLĂTIM NOI ASTFEL DE BUHAI PRĂPĂDIȚI!?

Geme miliția, armata de godaci ca cei din poză!!! Și la ISU am văzut suine ca ăia din poză, foști ospătari, fără școală, fără armată, la 1,5 m și 120 de kilograme. Dar, altfel, la 45 de ani visează la pensii uriașe, chiar mai mari decât salariul!

CÂND SE DESFIINȚEAZĂ ACEASTĂ BATJOCURĂ DE „MILIȚIE LOCALĂ”??? CÂND????????

Alienatule, aitistule, fă ordine!!!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 05 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9264   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8175   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8439   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0450   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2503   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7386   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5188   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.8100   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că în iarna care vine vom avea probleme în aprovizionarea cu gaze şi energie electrică?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter