myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cum te poate ajuta un cabinet de avocat din Iași cu stabilirea pensiei de întreținere?

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Divorțul unui cuplu din care au rezultat copii care încă sunt minori este mai complicat, în comparație cu un divorț a doi parteneri din legătura cărora nu au apărut copii sau ai căror fii ori fiice au depășit deja vârsta de 18 ani, devenind majori. 

În astfel de cazuri, este esențial ca, dacă ești din regiunea Moldovei, să apelezi cu încredere la sprijinul pe care îl poți obține într-un cabinet avocat Iasi.

Printre numeroasele probleme ce pot să apară pe parcursul procesului de divorț, se numără stabilirea domiciliului minorilor și a programului de vizite ce urmează să fie efectuate de către al doilea părinte, precum și stabilirea cuantumului pensiei alimentare sau de întreținere. 

Ce este pensia de întreținere?

Există o serie de reglementări legale privitoare la pensia de întreținere, care îți pot fi aduse la cunoștință de un specialist în Dreptul familiei din cadrul unui cabinet de avocat din Iași.

În conformitate cu Codul Civil, cei doi părinți au obligația de a contribui în egală măsură la cheltuielile de creștere, educare, învățătură și pregătire profesională a copilului. Pensia este datorată pe întreaga perioadă a minorității copilului și chiar ulterior, dacă își continuă studiile, până la vârsta de 26 de ani. 

În acest scop, în procesul de stabilire a pensiei alimentare, cuantumul datorat va reprezenta o cotă procentuală din retribuția lunară a debitorului, iar, în cazul în care acesta nu își îndeplinește obligațiile de bună voie, se pot lua măsuri de poprire pentru această parte din salariu. 

Care este cuantumul pensiei de întreținere?

Preocuparea de bază a instanței constă în a-i asigura minorului un venit lunar suficient, din partea părintelui căruia nu îi este încredințat. Pentru ca lucrurile să se petreacă în acord cu legea, într-un cabinet de avocat din Iași îți vor fi explicate toate opțiunile posibile. 

Astfel, legea prevede că suma va fi calculată până la o pătrime din câștigul lunar obținut, în cazul în care există un singur copil pentru care trebuie plătită pensia alimentară. În cazul în care există doi copii, cuantumul poate să ajungă la o treime din salariu, respectiv la o jumătate pentru trei sau mai mulți minori. 

Un specialist dintr-un cabinet de avocat din Iași îți poate explica, de asemenea, care sunt veniturile de care se ține cont. Este vorba doar de cele obținute în mod regulat, nu și de cele întâmplătoare, precum cele pentru ore suplimentare, indemnizații de deplasare, de transfer, de concediere sau salarii compensatorii. 

Există și situații în care părintele obligat la plata contribuției nu are venituri sau un loc de muncă. În astfel de cazuri, cotele de o pătrime, o treime sau jumătate, în funcție de numărul copiilor, urmează să fie stabilite prin raportare la salariul minim net pe economie. Așadar, nu există posibilitatea ca părintele să se sustragă de la plată invocând lipsa veniturilor. 

Potrivit Codului penal, neplata cu rea-credință a pensiei de întreținere constituie infracțiunea de abandon al familiei și se pedepsește cu închisoare de la unu la trei ani sau cu amendă. Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Și în acest caz, un specialist din cadrul unui cabinet avocat Iasi îți poate oferi îndrumarea potrivită!

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Joi, 30 Iun 2022
Euro   Euro   EUR   4.9454   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7424   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7525   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9466   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2459   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6729   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5285   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.5100   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şi în perioada următoate va creşte valoarea ratelor bancare?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter