myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Se fac înscrieri la BRAȘOV HEROES! Iată cele 11 cauze pentru care se strâng fonduri / Când va avea loc cursa cu obstacole

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Fundația Comunitară Brașov organizează cea de a opta ediție a Brașov Heroes, un program de atragere de fonduri pentru 11 cauze din comunitatea locală. Campania de strângere de fonduri se desfășoară timp de 2 luni și culminează cu un eveniment sportiv-filantropic realizat în cadrul unei curse cu obstacole, în zona Lacului Noua, pe 12 septembrie.

„Bugetul pe care ne dorim să-l strângem pentru aceste 11 cauze este de 172.000 de lei, astfel încât proiectele propuse să poată fi implementate sută la sută. Au fost și situații în care anumite proiecte și-au depășit bugetul și atunci ele au fost scalate și au inclus mai mulți beneficiari. Ne dorim să simțim iarăși energia lui «împreună», să simțim ce înseamnă mișcare în aer liber și distracție, combinat cu spirit civic și cu spirit filantropic. Brașov Heroes este singurul eveniment de genul acesta, sportivo- filantropic, care presupune și o cursă cu obstacole în pădure, astfel încât distracția este garantată. Este o ocazie bună și de teambuilding pentru echipele de la companii și toată lumea se aștepta să revenim cu acest eveniment, așa că acum l-am lansat și așteptăm la rândul nostru să ni se alăture cât mai mulți brașoveni. Vom valida înscrierile prin verificarea dovezilor de trecere prin boală, de efectuare a vaccinului sau de efectuare a unui test rapid antigen, astfel încât toată lumea va fi în siguranță la eveniment. Toate detaliile se găsesc în momentul în care se realizează înscrierea, pe site-ul evenimentului. Înscrierile au început din 2 august și se desfășoară până în 10 septembrie. Taxa de participare va crește pe măsură ce ne apropiem de eveniment, tocmai de aceea vrem să stimulăm alergătorii să se înscrie încă de pe acum”, a explicat Laura Popeea, director executiv Fundația Comunitară.

Cele 11 proiecte pentru care brașovenii vor alerga pe 12 septembrie au fost alese în urma unui proces de selecție și de jurizare, de către un juriu independent, format din persoane fizice specializate sau experți în domeniile de interes ale programului Brașov Heroes.

Brașovenii sunt invitați să citească mai multe detalii despre cauze și despre cum se pot înscrie la adresa https://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro. Site-ul prezintă toate informațiile legate de organizarea evenimentului din 12 septembrie, precum și măsurile de respectare a normelor anti-covid.

Iată care sunt cele 11 cauze pentru care brașovenii sunt invitați să doneze până la final de septembrie sau să alerge pe 12 septembrie, alegând una dintre cursele pregătite de organizatori:

1. Proiectul Asociației Copiii de Cristal va oferi persoanelor adulte cu TSA (tulburări din spectrul autismului) șansa de a avea o locuință protejată, în care își vor continua demersul terapeutic, atunci când aparținătorii acestora nu le vor mai putea oferi sprijinul de care au mare nevoie. Se dorește amenajarea unui Centru Complex – Rezidențial în Prejmer, iar prin finanțarea atrasă prin programul Brașov Heroes se va începe prima etapă a lucrărilor de amenajări interioare (demolarea unor pereți interiori, dezafectarea instalației termice, electrice, apă și canalizare, compartimentare etaj 1).

2. Asociația ADDIP lucrează de 14 ani cu copiii din centrele de plasament, iar proiectele lor vin în întâmpinarea nevoilor specifice identificate în urma interacțiunii cu copiii. „Un pas mic către un viitor MARE!” își propune să dezvolte încrederea în sine pentru 12 tinere provenite dintr-un centru de plasament. Vor fi organizate activități de weekend, workshop-uri pe temele: încredere și stimă de sine, aptitudini și abilități individuale, interese și valori personale, jocuri de team building, ateliere creative și activități recreative.

3. Asociația Care for Dogs salvează anual sute de câini, dintre care 10-15% sunt bătrâni. Asociația își dorește să salveze mai mulți, însă nu deține un spațiu special pentru câinii bătrâni, unde să poată primi tot ce este nevoie. Acest spațiu se va construi cu ajutorul comunității. Geriatria Care for Dogs presupune un spațiu de peste 100 mp împărțit în 4 camere mari unde să primească îngrijirea de care au nevoie câinii bătrâni care nu mai sunt doriți de stăpâni și care ajung pe străzi.

4. Nova Civitas 2021, proiectul propus de Organizația Națională Cercetașii României -Centrul Local „Ion Soiu Cristian” presupune realizarea marcajului traseului turistic Poiana Brașov - Cheile Râșnoavei - Cetatea Râșnov prin implicarea tinerilor din Cristian în activități de voluntariat, în și pentru comunitate.

5. Proiectul „Profesor pentru o oră” al Asociației Kastel Youth este menit să aducă o schimbare în educație și în comunitate. Soluția găsită pentru combaterea analfabetismului funcțional sunt meditațiile 1 la 1, pe care aproximativ 70 de voluntari liceeni le fac, zilnic, cu copii din mediul defavorizat și cu copii cu dizabilități precum retard mintal sau autism.

6. Programul educațional „Ajungem Mari Brașov” susține educația copiilor din centrele de plasament, prin activități săptămânale, urmărind, totodată, diminuarea traumei apărute în urma instituționalizării, a abandonului și a separării de familie. Proiectul „Ajungem Mari și Puternici” își propune facilitarea interacțiunii copiilor cu mediul social exterior centrelor, prin organizarea mai multor excursii. Scopul vizat este acela de a ajuta copiii să descopere locuri noi, să socializeze și să se integreze în societate.

7. Proiectul Asociației „Caravana cu medici” se adresează unei probleme foarte grave a comunităților rurale - anume absența serviciilor medicale de bază în mediul rural.
Soluția implementată deja de 7 ani, la nivel național, este deplasarea unei echipe medicale compuse din 30 de cadre medicale și studenți la medicină și transformarea școlilor din zonele rurale, prin mutarea echipamentelor medicale în veritabile policlinici cu multiple specializări, dotate asemenea celor din mediul urban, timp de un weekend.

8. Asociația Grow and Know. În curtea grădiniței din Crizbav, unde a fost implementat proiectul „Centrul de Științe Grow and Know” tot cu ajutorul donatorilor brașoveni, există un spațiu viran, cu iarbă... și atât. Scopul proiectului Play.Grow.Know este achiziția, montajul și inaugurarea unui loc de joacă în acea curte, cu echipamente specifice: ansamblu joacă tobogan, balansoare, pod mobil sfoară, etc.

9. Asociația Academia de Bine. Prin proiectul CRESC se susține procesul de dezvoltare sănătoasă a preadolescenților, atât la nivel emoțional, cât și cognitiv. Se pune accentul pe importanța conștientizării problematicii și pe învățarea unor tehnici de prevenire a bullying-ului, anxietății și depresiei la elevii din ciclul gimnazial, realizând activități ce îi implică direct pe aceștia, dar și pe părinții și pe profesorii din cadrul unei școli din Brașov.

10. Tabără de atletism pentru copiii din centre de plasament. Prin programul taberei propus de Happy Camps sunt încurajați copiii instituționalizați să descopere și să iubească atletismul prin antrenamente sub formă de joc, sunt identificați cei talentați și îndrumați spre performanță prin înscrierea și susținerea lor la un club sportiv, în vederea participării la concursuri.

11. Școala cu soare este proiectul propus de un grup de inițiativă din Sânpetru.
Pentru că nu există niciun spațiu umbrit care să permită lucrul cu copiii în aer liber, în perioadele când soarele este foarte puternic sau când plouă, „Școala cu soare” va lua forma unei clase outdoor în curtea Școlii Gimnaziale Sânpetru, în care învață peste 350 de elevi cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Joi, 18 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8793   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8008   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7839   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0325   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2495   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7222   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4947   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   120.5100   Creștere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că în iarna care vine riscăm să rămânem în beznă şi frig?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter