myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Primăria Brașov a lansat licitația pentru „Cornul și laptele" / Criteriile de atribuire

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Brașov a lansat licitația pentru produsele din programul Cornul și laptele".

„Este primul an în care acest program se desfășoară sub tutela Primăriei Municipiului Brașov, iar obiectivul pentru acest an este ca produsele să provină din surse de încredere, să fie produse eco și să fie de la producători locali. Tocmai de aceea, criteriile de atribuire prevăd ca minimum 10% dintre produse să fie eco iar acestea să provină de la producători locali, cooperative sau asociații. Un alt aspect demn de menționat în ceea ce privește acest caiet de sarcini este că pentru prima oară ponderea în alegerea furnizorului este reprezentată și de calitatea produselor, nu doar de prețul cel mai mic. Astfel că în stabilirea câștigătorului se va ține cont 50% de criteriul prețul cel mai mic, iar 50% de calitatea produselor pe care furnizorul le oferă", a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

În anii anteriori, 90% conta prețul și doar 10% calitatea. Licitațiile erau organizate de consiliile județene.

Cum se vor acorda punctele

Din cele 50 de puncte acordate pe criterii de calitate, un maxim de 20 de puncte se poate obține dacă ofertantul are mai mult de 25% dintre produse obținute din producție ECO. Lanțul de aprovizionare are o pondere de 10 puncte, iar punctajul maxim se acordă producătorului care livrează direct beneficiarului întreaga cantitate de produse.

Tot la capitolul calitate, se acordă punctajul maxim, de 20 de puncte, ofertantului care achiziţionează produse cu o pondere peste 50% de la producători locali, fermieri, cooperative şi asociaţii.

Caietul de sarcini pentru licitație a fost încărcat în SICAP și așteaptă validarea pentru publicare. Pentru a fi considerați „producători locali", distanţa maximă dintre exploataţia de origine a produselor şi punctul de comercializare nu trebuie să depăşească 75 km.

Produsele obţinute din producţii ecologice sunt acele produse care respectă Regulamentul (CE) nr. 834/2007 privind producţia ecologică şi etichetarea produselor ecologice, respectiv produsele care poartă o etichetă ecologică naţională sau europeană.

Produsele contractate vor fi distribuite în așa fel încât copiii să primească fără discriminare produsele din pachetul achiziționat.

Conform HCL nr.380/20.07.2021, Consiliul Local a stabilit produsele ce vor fi acordate gratuit în cadrul „Programului pentru şcoli al României pentru anul şcolar 2021-2022", pentru preşcolarii din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular, astfel: corn (două zile pe săptămână) şi biscuiţi uscaţi (trei zile pe săptămână), lapte UHT (de două ori pe săptămână), iaurt (o dată pe săptămână), mere (de două ori pe săptămână).

Laptele trebuie să fie UHT, fără adaos de lapte praf, zahăr, alţi îndulcitori sau cacao, iar iaurtul nu trebuie să conțină lapte praf, adaos de zahăr sau alţi îndulcitori, fructe sau cacao. Porţia de lapte şi de iaurt trebuie să aibă un conţinut de minim 3,2% proteine şi de minim 1,8% grăsime. Porţia de lapte distribuită trebuie să aibă 200 ml, iar cea de iaurt, 125 grame.

Cornul trebuie să fie ambalat, din făină integrală sau dietetică și poate conţine adaos de zaharuri şi grăsimi, cu încadrarea în limitele prevăzute de lege.

Biscuiţii uscaţi trebuie să fie ambalaţi, din făină integrală/dietetică și pot conţine adaos de zaharuri şi grăsimi în limitele specificate de legislație. Porţia produselor de panificaţie, în funcţie de tipul produsului, va avea 80 grame pentru corn sau echivalentul valorii energetice a acestora pentru biscuiţi uscaţi.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Vi, 15 Oct 2021
Euro   Euro   EUR   4.9484   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2646   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8523   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.6171   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2467   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4531   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5301   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.6000   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că ar fi o soluţie ca PSD să intre acum la guvernare?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter