myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. După Prejmer, și Feldioara scapă de Centrul de Management Integrat al Deșeurilor

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Szenner Zoltan, vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov, a prezentat pe pagina sa de Facebook argumentele pentru care, după ce zona Prejmerului a ieșit din calcul pentru Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID), nici cea a Feldioarei nu va fi în planurile autorităților oentru investiția care este parte a Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor (SMID).

 Astfel, CJ a primit oferta unei companii de vânzare a unui teren de pe teritoriul comunei Feldioara (în spatele fabricii Miele), pentru a fi amplasat aici CMID Brașov, iar Szenner Zoltan, a analizat propunerea, mergând la faţa locului, pentru a vedea dacă suprafaţa propusă întruneşte condiţiile necesare.

 „Apreciem dorința de a ne ajuta în identificarea unei locații, arată interes pentru realizarea SMID. Am de făcut câteva clarificări cu privire la terenul în cauză. Într-adevăr, Consiliul Județean Brașov caută o locație pentru CMID în zona municipiului Brașov și terenul în cauză ne-ar ușura munca datorită faptului că are deja PUZ (Plan Urbanistic Zonal – n.r.), are acces facil pentru autovehicule, dar această locație nu respectă o cerință care pentru Consiliul Județean este esențială: distanța față de zonele locuite. Noi încercăm să nu producem disconfort locuitorilor prin investiția realizată. În cadrul CJ căutam o locație cât mai izolată, astfel încât investiția preconizată să deranjeze cît mai puțin locuitorii din zona viitoarei construcții. Terenul în cauză este la o distanță de 5-600 m de o zonă locuită care ține de comuna Hălchiu, 7-800 m de o zonă locuită care ține de comuna Bod și aproximativ 1 km de Colonia Bod, după cum se vede din imaginile de mai jos. După ce la Prejmer am încercat să asigurăm o distanță de aproximativ 3000 m față de zonele locuite, nu avem cum să luăm în considerare un teren care se află la 5-600 m de case. Toți brașovenii sunt la fel de importanți, indiferent dacă stau în Feldioara, în Colonia Bod sau în Prejmer”, a declarat Szenner Zoltan.

Primăria nu susține proiectul

 Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov a avut discuţii şi cu primarul comunei Feldioara, Sorin Taus.

„Primăria Feldioara nu susţine amplasarea CMID pe această locaţie, tocmai din cauza distanţei prea mici faţă de zonele locuite. Un alt aspect care nu este de neglijat, din cauza recentelor inundaţii din cartierul Stupini, este faptul că trebuie să ţinem cont că terenul în cauză este situat exact pe malul Bârsei. Chiar dacă există un studiu de inundabilitate, există un risc în amplasarea CMID atât de aproape de râu”, a continuat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

 „Terenul de la Prejmer costa de peste 12 ori mai puţin”

  Szenner Zoltan a ridicat şi problema costului achiziţiei acestui teren, din perspectiva cheltuirii judicioase a banului public. „Preţul este de 15 euro/mp, reprezentând 2.475.000 de euro. E posibil să fie un preţ real pentru zona respectivă, luând în calcul accesul facil şi faptul că are PUZ. Însă vreau să spun public, că terenul de la Prejmer costa de peste 12 ori mai puţin. Eu privesc cu maximă seriozitate cheltuirea banului public, nu sunt în Consiliul Judeţean să fac risipă din banii braşovenilor”, a explicat reprezentantul Consiliului Judeţean.

 Se analizează alte amplasamente

Szenner Zoltan mai spune că, în momentul de faţă, sunt în analiză două amplasamente, dintre care unul situată într-o zonă izolată. „Da, recunosc că nu pare a fi facilă construcţia amplasamentului, din cauza faptului că trebuie executat drumul de acces, e nevoie de asigurarea utilităţilor, realizat PUZ pe terenul respectiv. Însă aceste cheltuieli sunt eligibile în cadrul finanţării, iar preţul terenului în cauză este semnificativ mai mic. Pe lângă asta, cel mai important aspect este că nu vom produce disconfort locuitorilor din zonă”, a mai afirmat Szenner Zoltan.

  Citiți și:

BRAȘOV. „Nu este groapă de gunoi, nici depozit de deșeuri, ci o uzină”

 BRAȘOV. Petiție împotriva viitoarei stații de sortare a deșeurilor. Cum răspund autoritățile

 

 

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Grand Hotel

Curs BNR

Lun, 29 Noi 2021
Euro   Euro   EUR   4.9490   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3853   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8544   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7366   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2474   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4429   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.3200   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că se va ajunge ca şi la noi în ţară vaccinrea împotriva Covid să devină obligatorie?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter