#

myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Sună clopoțelul: cum sunt pregătite școlile, câți dascăli s-au vaccinat

 • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
 • Poze
 • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

După ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a stabilit scenariile de funcționare (detalii: COVID-19 BRAȘOV. CJSU a stabilit scenariile în care începe noul an școlar), Inspectoratul Școlar al Județului (IȘJ) Brașov anunță că cele 424 de unități școlare preuniversitare din județul Brașov sunt pregătite să-i primească în prima zi a anului școlar 2021-2022 pe cei peste 85.000 de copii și elevi înscriși.

În județul Brașov, în anul școlar 2021-2022 vor funcționa:

 • 215 grădinițe

 • 40 de școli primare

 • 101 școli gimnaziale

 • 43 de colegii, licee și școli profesionale

 • 4 școli postliceale

 • 1 centru județean de excelență

 • 5 centre de educație incluzivă

 • 15 cluburi ale elevilor și cluburi sportive școlare

405 dintre acestea sunt finanțate integral de la bugetul de stat și 19 sunt private.

Doar 2% nu au autorizații sanitare de funcționare

Potrivit lui Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Judeţului (IŞJ) Braşov, a 84 de corpuri de clădire – din cele 609 în care funcționează unitățile școlare de stat din județul nostru – au fost efectuate, în această vară, lucrări de reabilitare, consolidare sau reparații curente, în celelalte fiind realizate lucrări de întreținere și igienizare.

Peste 98% dintre clădirile în care se desfășoară activitățile cu copiii și elevii dețin autorizații sanitare de funcționare, pentru celelalte urmând a fi obținute în următoarea perioadă.

Echipe mixte formate din reprezentanți ai Prefecturii, Inspectoratului Școlar Județean, ISU și DSP s-au deplasat în perioada ultimelor două săptămâni în unitățile școlare din județul Brașov pentru verificarea stadiului pregătirii acestora în vederea deschiderii noului an școlar. Au fost constatate deficiențe minore la câteva dintre acestea, deficiențe care au fost sau urmează a fi îndreptate.

Mai sunt catedre și posturi neacoperite

În ceea ce privește resursa umană, în învățământul preuniversitar brașovean sunt încadrate la acest moment: 5.742 de cadre didactice de predare și 2.200 de cadre didactice auxiliare și personal nedidactic. 99,4% dintre catedrele și posturile didactice sunt acoperite cu personal didactic de predare, diferența până la 100% urmând a fi rezolvată în primele zile ale săptămânii viitoare.

La data începerii cursurilor, 48,4% din totalul personalului încadrat în unitățile școlare este imunizat COVID-19, procentul cadrelor didactice de predare fiind mai mare.

Intrarea în carantină suspendă activitatea în școli și grădinițe

Reprezentantul IȘJ a reamintit că, în conformitate cu prevederile Ordinului comun al Ministrului Educației și al Ministrului Sănătății nr. 5.196/1.756 din 6 septembrie 2021, sunt prevăzute două scenarii de organizare și desfășurare a cursurilor, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenței cumulate la nivelul localității, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, astfel:

Scenariul 1 – Participarea zilnică, cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție în cazul incidenței din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000;

Scenariul 2 – Participarea zilnică, cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special, în cazul incidenței din localitate mai mare de 6/1.000;

La nivelul localităților unde va fi instituită măsura carantinei zonale, nu vor fi permise activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ.

Foto: arhivă

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
0 #1 Barbu Gh. 10-09-2021 16:30
De ce să se injecteze dascălii? Ca să devină fabrici de viruși?
Ca să ne îmbolnăvească nepoții și copii?
Să se injecteze ăia interesați în menținerea aceste mascarade denumite „plandemie”. Să se injecteze pârnăiașul de Cuțu și pensatu', felcerul-mareșa l Ghiță.

Sunt curios în cît timp vor închide școlile pe motiv de „lucovid”.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 24 Iun 2022
Euro   Euro   EUR   4.9471   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6905   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7699   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8974   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2447   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6188   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5294   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   123.4200   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Va reuşi Marin Mitran să aducă sponsorizări de 500 - 600.000 de euro la FC Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter