myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Tudor Benga: „Ori scăpăm de Cîțu, ori se va duce toată țara dracului pentru un om”

  • Apreciez !Nu-mi place !-9
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Tudor Benga, deputatul USR de Brașov, a notat ieri, pe pagina sa de facebook, o scurtă radiografie a momentelor cumplite pe care le traversăm.

Din păcate a trebuit să ajungem noi până aproape de fundul gropii ca să începem să ne trezim. Nu suntem încă la fundul absolut al abisului, dar nici departe. Din păcate pentru cei 574 de morți anunțați azi e deja prea târziu. Pentru alte mii care vor muri în săptămânile următoare, de asemenea. Ne-am bătut joc noi, ca stat și societate, dar mai ales ca stat, de această campanie de vaccinare cum  nu a mai făcut-o aproape nici o altă țară de pe fața Pământului. Și vom culege roade cumplite pentru asta în săptămânile si lunile care vor veni. Sper însă că de astăzi,  de la aproape 20.000 de cazuri noi, peste 500 de decese, un parlament incapabil să privească dincolo de propriile-i joculețe ridicole, și un președinte în sfârșit lovit în moalele capului de propria-i suficiență și orbire, de astăzi sper ca în sfârșit să începem să ne trezim.
Nu sunt încă 100% convins dar încep să sper că începem să pricepem. Majoritatea, dacă nu toți, și fiecare în parte, despre dimensiunea hăului în care ne-am azvârlit ca bezmeticii. Ori ne vaccinam, ori crăpăm. Ori scăpăm de Cîțu, ori se va duce toată țara dracului pentru un om. Ori luăm măsuri reale de limitare a dezastrului pandemic în al treisprezecelea ceas, ori nu prea vom mai rămâne cu mare lucru de salvat. Ori scoatem cu totul capul din nisip acum, ori peste două săptămâni va fi prea târziu. Și epidemiologic, și politic, și economic, oricum am zice-o, dar mai ales uman, mai presus de orice.
Eu am trăit cândva într-o țară care s-a dus la un moment dat până în infern și apoi s-a întors de acolo. O țară în care ajunsese să coste viața de om 2-300 de dolari și viețile alea să se deconteze ca un bon de masă la alimentară. Am văzut țara aia revenindu-si și învățând enorm din nenorocirea aia. Așa că în nebunia și tristețea teribilă a zilei de azi vreau să sper că suntem totuși în stare să învățăm ceva din asta. Și că azi începem să ne trezim. Da, toată putreziciunea asta a început de la vârf, de la clasa politică din care fac și eu parte, și eu unul am tot repetat lucrul ăsta de nenumărate ori anul ăsta chiar dacă am și precizat în permanență că nu facem bine ce facem încă din ianuarie. Însă ce se întâmplă zilele astea,  chiar dacă responsabilitatea principală a statului și clasei politice,  merge totuși și dincolo de ele.
Trebuie să refacem întreg contractul social al țării ăsteia dar și să înțelegem că pentru toate actiunile noastre, ca societate, mai mici sau mai mari, există consecințe. Și poate acum, când plătim acest preț uriaș în vieți de oameni, vieți ce efectiv puteau fi salvate, o să începem să pricepem acest adevăr de bază și să ne schimbăm. Să ne croim altă soartă, cum noi înșine avem obiceiul să intonam. Fiindcă ce se întâmplă zilele astea nu e nici căzut din ceruri nici scris în piatră pe undeva. Este rezultatul exclusiv al unui șir lung și continuu de decizii proaste pe care le-am luat noi ca stat, clasă politică, și societate. Și nu, de la un punct încolo nu mai există salvare individuală. Ori reconstruim de la bază înțelegând că suntem totuși o colectivitate, ori crăpăm ca nație”, a scris deputatul.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Willy
-8 #1 Willy 20-10-2021 00:19
Nea Benga, zi ceva de ratatul de Barna. Cand il dam uitarii?
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-8 #2 Willy 20-10-2021 00:27
La matineu, pana nu se ia cu latratul si guitatul, poate domnul barbu-spartu zis si latraul propagandist ne raspunde la urmatoarea dilema: daca e alintat latrau, cum e alintata ma-sa? Latrina?
As mai avea cateva intrebari, dar poate altadata. Stim cu totii ca timpul latraului moscovit e pretios: e platit la bucata, are de postat prostii si pe alte site-uri (de unde inca nu la-u dat afara, dar urmeaza) deci nu are timp de pierdut cu cititorii.
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-8 #3 Willy 20-10-2021 00:27
Era sa uit: merci, anticipat.
Citat | Raportează către un administrator
Zah Ioan
-2 #4 Zah Ioan 20-10-2021 06:19
Din ce in ce mai multi romani vor sa scape de voi, user-istii.Cîțu , ca sef al guvernului a constatat incompetenta unor ministrii impusi in guvern de USR, fara consimtamantul lui si ia dat afara din guvern. Spre stupoarea multora, a-ti cerut schimbarea lui pentru ca el, ca sef, nu a cerut consimtamantul subalternului, Barna(viceprim- ministru).Adica seful sa ceara consimtamantul subalternului.N umai voi, „user-istii„ puteti gandii asa.De fapt ce il recomanda pe Barna ca viceprim-minist ru sau ca, culmea, ministru afacerilor externe?Doar inaltimea corpului, atat.Ce legatura avea Voiculescu cu ministerul sanatatii, el care n-are studii in domeniul sanatatii?
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
0 #5 Barbu Gh. 20-10-2021 08:17
Citat:
La......................................................................................
Alcoolicule, totuși, zi-ne și nouă dacă ai „pescuit” ceva. Că, după limbaj, deja ești băut bine, urmează să ne comunici și ce ai „pescuit”, da? Băieței sau fetițe? Dar, conform preferințelor tale, băieței, că cu ei ai început. Să te citez: „Te trezesti a doua zi din betie si te gandesti cu groaza ce ai pescuit aseara: el sau ea.”. În BZB, 09.10.2021.
Și link-ul cu declarația alcoolicului. Acolo se observă că ipochimenul are state vechi în consumul de alcool.

https://bzb.ro/stire/orele-de-educatie-fizica-si-sport-pot-fi-inlocuite-cu-educatie-pentru-viata-a167804

Văd că ai consumat ceva de ai și postat ce trei ori. Nu poți scrie și tu ca oamenii, o dată și bine? Ești plătit la număr, nu la calitate, așa-i? Vezi „Zah Ioan”. A scris omul o dată și bine. A scris normal, ca oamenii, dimineața, nu noaptea ca boscheții de pe coclauri. Erai la pescuit, așa-i?

P.S. Te-ai interesat cât faci pentru corupere de minori?
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
+1 #6 Barbu Gh. 20-10-2021 08:31
Citez pe Zah Ioan:
Din ce in ce mai multi romani vor sa scape de voi, user-istii.Cîțu, ca sef al guvernului a constatat incompetenta unor ministrii impusi in guvern de USR, fara consimtamantul lui si ia dat afara din guvern. Spre stupoarea multora, a-ti cerut schimbarea lui pentru ca el, ca sef, nu a cerut consimtamantul subalternului, Barna(viceprim-ministru).Adica seful sa ceara consimtamantul subalternului.Numai voi, „user-istii„ puteti gandii asa.De fapt ce il recomanda pe Barna ca viceprim-ministru sau ca, culmea, ministru afacerilor externe?Doar inaltimea corpului, atat.Ce legatura avea Voiculescu cu ministerul sanatatii, el care n-are studii in domeniul sanatatii?

Nu zice nimeni că plusereii au somități dar dați-ne exemple de băieți pregătiți în guvernul holerei galbene. Cuțu? Bode?
Acum despre „consimțământ”. .. Când s-au aliat, aceste partide au stabilit niște înțelegeri, protocoale, nu? Un fel de contract, ca să-i zicem așa. În acel contract ai stabilite, clar, anumite drepturi, obligații, penalități și modalități de arbitraj. Că așa-s contractele făcute: nu respecți înțelegerea, te poți aștepta la anumite penalități, asta în cazul în care medierea nu a adus la nici-un rezultat. Ori, „geniul finanțist”, Cuțu nu a respectat înțelegerea, „contractul” asumat de părți. Bârna cea lungă a încercat să medieze, nu a avut cu cine și gata, s-a dărâmat șandramaua.
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
+1 #7 Barbu Gh. 20-10-2021 09:18
Citez pe Willy:
Nea Benga, zi ceva de ratatul de Barna. Cand il dam uitarii?

Boschet, ești beat și ai ieșit la pescuit/ Sau îți mai faci puțin „curaj”? După cum declarai tu: „Te trezesti a doua zi din betie si te gandesti cu groaza ce ai pescuit aseara: el sau ea.” În BZB. Să dau și link-ul:

https://bzb.ro/stire/orele-de-educatie-fizica-si-sport-pot-fi-inlocuite-cu-educatie-pentru-viata-a167804

Păi lumea trebuie să te cunoască mai bine, nu-i așa, să știe cine le dă „indicații prețioase”.
Citat | Raportează către un administrator
Zah Ioan
-2 #8 Zah Ioan 20-10-2021 09:32
Un protocol prost, acceptat de Orban numai ca el sa obtina functia de sef la parlament.A dorit sefia camerei deputatilor numai pentru bani, ca de realizat nu a realizat nimic benefic pentru romani.Si se dadea, acest Orban si mare, ca de cand este presedintele PNL partidul este unit,solidar dar a fost deajuns ca un liberal(unul singur) sa-si dea seama de proasta intelegere si partidul UNIT sa se rupa in doua.Acum, Orban, prin tot ce declara nu arata altceva decat „caracterul„ sau.
Numai Orban putea sa accepte ca un conducator de institutie sa ceara voie subalternului sa dea afara tot un subaltern, un incompetent.Eu, personal,n-am mai vazut si auzit un asemenea protocol incheiat intre vre-un partid, indiferent de ce partid este vorba, de stanga, de dreapta sau de centru.Asa vad eu lucrurile.
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
+1 #9 Barbu Gh. 20-10-2021 10:27
Citez pe Zah Ioan:
Un protocol prost,.................................. ......................................................Asa vad eu lucrurile.

Bun, rău, nu contează. Ai fost de acord? Ai fost. Apoi respectă înțelegerea.
Nu zice nimeni că Orban este bun, nu, dar măcar seamănă a om față de Cuțu. Plus că Orban i-a susținut pe alde Cuțu, Batistuță, plăvanul.... el a încurajat invazia de traseiști politici, el a numit candidați penali (Veștea și Scripcaru la Brașov). Când i-a susținut pe ei a fost bun?
Revin, ai semnat ceva, respecți. Este un guvern de alianță, îi dai afară pe ai tăi, nu pe ai aliaților. Că așa-i normal. Cuvântul/înțele gerea/contractu l se respectă.
PE ASTA SE BAZEAZĂ RELAȚIILE SOCIO-UMANE. Pe respectarea legilor, obiceiurilor, cutumelor. Nu face fiecare cum vrea, când vrea, ce vrea. Au încălcat înțelegerea, suportă consecințele.
ȘTIU, LA ROMÂNI NU SE OBIȘNUIEȘTE, DE ACEEA ȘI SUNTEM UNDE SUNTEM, DAR, CU TIMPUL, VA TREBUI SĂ ÎNVĂȚĂM ȘI NOI CĂ LEGILE TREBUIE RESPECTATE.
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-4 #10 Willy 20-10-2021 10:40
Citez pe Barbu Gh.:
Citez pe Zah Ioan:
Un protocol prost,.................................. ......................................................Asa vad eu lucrurile.

Bun, rău, nu contează. Ai fost de acord? Ai fost. Apoi respectă înțelegerea.
Nu zice nimeni că Orban este bun, nu, dar măcar seamănă a om față de Cuțu. Plus că Orban i-a susținut pe alde Cuțu, Batistuță, plăvanul.... el a încurajat invazia de traseiști politici, el a numit candidați penali (Veștea și Scripcaru la Brașov). Când i-a susținut pe ei a fost bun?
Revin, ai semnat ceva, respecți. Este un guvern de alianță, îi dai afară pe ai tăi, nu pe ai aliaților. Că așa-i normal. Cuvântul/înțelegerea/contractul se respectă.
PE ASTA SE BAZEAZĂ RELAȚIILE SOCIO-UMANE. Pe respectarea legilor, obiceiurilor, cutumelor. Nu face fiecare cum vrea, când vrea, ce vrea. Au încălcat înțelegerea, suportă consecințele.
ȘTIU, LA ROMÂNI NU SE OBIȘNUIEȘTE, DE ACEEA ȘI SUNTEM UNDE SUNTEM, DAR, CU TIMPUL, VA TREBUI SĂ ÎNVĂȚĂM ȘI NOI CĂ LEGILE TREBUIE RESPECTATE.

Latrau moscovit, nu poti screme o "postare", o data si bine? Esti platit la bucata sau ai cufureala? Precum ma-ta cand te-a defecat in WC-ul garii? Ham, ham toata ziua.
Citat | Raportează către un administrator
Willy
0 #11 Willy 21-10-2021 00:27
Au discutat un pic, "somitatile" intre ele: barbu-spartu si nea Zah. Am zis sa nu intrerup, dar vad ca s-au oprit devreme.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 01 Iul 2022
Euro   Euro   EUR   4.9461   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7286   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7088   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9311   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2489   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6612   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5289   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   123.9800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că şi în perioada următoate va creşte valoarea ratelor bancare?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter