myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Fără certificat verde sau test negativ pentru ajutorul de încălzire

  • Apreciez !Nu-mi place !+5
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Braşovenii care nu s-au vaccinat, nu au trecut prin boală sau nu au un test negativ pot merge la Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) din Primăria Braşov pentru a ridica cererile pentru ajutoarele de încălzire sau pentru a depune dosarele pentru obţinerea acestui drept. Regula e valabilă și pentru a ridica tichetele valorice acordate prin Campania „Dar din suflet pentru seniori”. Precizările vin de la purtătorul de cuvânt al DAS Braşov, Monica Chelban, care a menţionat că „accesul persoanele îndreptăţite la servicii şi beneficii sociale nu este condiţionat existenţa şi prezentarea certificatului verde, a unei dovezi că persoana respectivă se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 sau a unui rezultat negativ la unul dintre testele COVID-19, RT-PCR sau antigen”.
De asemenea, ea a dat asigurări că activitatea instituţiei este organizată în condiţii de siguranţă atât pentru persoanele vaccinate, testate sau vindecate, cât şi pentru persoanele care nu se încadrează în aceste categorii. „În condiţii de siguranţă maximă suntem pregătiţi să răspundem tuturor solicitanţilor de prestaţii sociale care se adresează instituţiei noastre în această perioadă”, a mai spus Chelban.
Totuşi, pentru a se evita aglomeraţia şi pentru a reduce timpii de aşteptare, reprezentanta DAS le-a recomandat beneficiarilor să utilizeze, pe cât posibil, comunicarea electronică şi să se programeze online pe site-ul dasbrasov.programero.ro.
Data-limită pentru depunerea documentelor necesare acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei îm perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022 este 20 noiembrie. Cei care depun dosarele după această dată vor beneficia de sumele cuvenite din luna următoare înregistrării cererii.  De ajutoarele de încălzire, dar şi de stimulentul pentru energie pot beneficia persoanele al căror venit mediu net lunar este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

Formularele pot fi ridicate:

 -de la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov din str. Panselelor nr. 23;

 -de la Centrul de Informare pentru Cetățeni din cadrul Primăriei municipiului Brașov, Bdul. Eroilor, nr. 8;

 -descărcate de pe site, accesând link-ul http://www.dasbv.ro/.../ajutoare-pentru-incalzirea.../.

 Ajutoarele pentru încălzire şi suplimentul pentru energie se acordă în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.
Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei, în funcţie de sistemul de încălzire utilizat prin raportare la venituri, este:

 a) Între 25 lei -250 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale;

 b) Între 50 lei -500 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie electrică;

c) Între 32 lei -320 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței combustibili solizi şi/sau petrolieri;

 d) Procent cuprins între 10-100% din valoarea consumului lunar pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie termică în sistem centralizat.

Cuantumul suplimentului pentru energie, în funcţie de sistemul de încălzire utilizat prin raportare la venituri, este:

 a) 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;

 b) 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;

 c) 10lei/lună pentru consumul de energie termică;

 d) 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri

 De pe site-ul Direcției de Asistență Socială Brașov, accesând link-ul http://www.dasbv.ro/.../ajutoare-pentru-incalzirea.../ pot fi obținute informații despre:

 • Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei ;

 • Actele necesare în vederea obţinerii ajutorului pentru încălzirea locuinţei ;

Precizare

 Actele necesare sunt obligatorii, neprezentarea unuia dintre acestea conducând la imposibilitatea stabilirii dreptului cuvenit.
Pentru documentele care trebuie prezentate în copii, rugăm solicitanții să pregătească copii ale acestora deoarece în zonă nu există posibilitatea de copiere a documentelor.

 Cererile se depun:

 -fie personal la sediul din str. Panselelor, nr. 23 în timpul programului de lucru: luni, marți, miercuri,vineri între orele 08:30-15:00 cu pauză de dezinfecție 11.30-12.00 joi între orele 8.30-17.00 cu pauze de dezinfecție 11.30-12.00 și 14.30-15.00;

-fie pe email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..

În ceea ce priveşte „Dar din suflet pentru seniori”, acestea sunt acordate vârstnicilor cu domiciliul în municipiul Braşov care au împlinit vârsta legală de pensionare (63 de ani femeile şi 65 de ani bărbaţii) şi au venituri nete mai mici de 1.000 de lei pe lună.

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+1 #1 Barbu Gh. 31-10-2021 08:24
Firesc. Ăștia știu care este legea și ce drepturi constituționale au cetățenii.

„Tribunalul Suceava a suspendat deciziile UMFST Târgu Mureș prin care accesul studenților era condiționat de vaccinare, testare sau trecerea prin boală. Hotărârea este EXECUTORIE.”

Lumea trebuie să știe că măsurile restrictive ale nenorociților sunt neconstituționa le, ilegale!
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-6 #2 Willy 31-10-2021 09:54
Norocul lui barbughe rusofilul latrau caci altfel ramanea fara ajutor de incalzire. Ca la vaccinul rusesc Sputinik V nu se elibereaza certificat verde.
Baga in soba flacoanele de Mona. Ca aia e supararea lui, ca "Pînă și banalul spirt lipsește" si nu mai are cu ce sa se "incalzeasca". Poate spirtul mai ieftin, contrafacut, accesibil lui, ca in rest sunt de toate: dezinfectant, spirt, masti. Ca vodca contrafacuta primita bonus saptamanal cat sa tina la unul ca el. O seara si o zi.
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
0 #3 Barbu Gh. 31-10-2021 11:33
OBSERVAȚI, STIMAȚI BRAȘOVENI, PRICEPEREA ĂLUIA SLOBOZIT ÎN BODEGĂ CÂND ESTE VORBA DE BĂUTURĂ.

Și îl citez pe alcoolic: „Eu in carciuma m-am nascut, in carciuma vreau sa mor.” În mytex.ro, data 27-09-2121 la 23:21. Asta a declarat bețivanul cu pseudonim săsesc.

ASTA A DECLARAT ALCOOLICUL.
Și de atunci tot cu bețiile o ține. Iar îl citez: „Te trezesti a doua zi din betie si te gandesti cu groaza ce ai pescuit aseara: el sau ea.” În data de 09-10-2021, ora 01:05:06, în bzb.ro.

Acum vedeți și cam ce bea. Voi știați de „combinațiile” pe care le îngurgitează alcoolicul ăsta inveterat?
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-5 #4 Willy 31-10-2021 12:59
Citez pe Barbu Gh.:
Voi știați de „combinațiile” pe care le îngurgitează alcoolicul ăsta inveterat?

Unii au auzit de ele, altii nu. Unii le utilizeaza, altii nu. Latraul rusofil se pare ca e "la zi". Si cu teoria si cu practica. Sa ai pofta, nene!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 20 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9477   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6725   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8325   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8048   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2453   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6568   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5297   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   128.6400   Creștere
Anunturi MyTEX

Ar trebui relaxate sancțiunile împotriva Rusiei pentru a se preveni o criză alimentară severă?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter