myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Ultimele zile pentru ajutorul de încălzire. Nu e necesar certificatul COVID pentru a depune dosarul

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Doar 1.300 de braşoveni au depus, până, acum, documentele necesare pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţei, în sezonul rece. Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul Primăriei Braşov atrag atenţia că persoanele care vor să beneficieze de acest sprijin trebuie să depună cererile până sâmbătă, 20 noiembrie, în caz contrar, ajutorul nu va putea fi acordat pe toată durata iernii. „Trebuie să menţionăm că şi după data de 20 noiembrie se vor primi cereri pentru accesarea acestei prestaţii sociale, însă este important ca persoanele care îndeplinesc criteriile să le depună până în data de 20 noiembrie pentru a beneficia de acest ajutor pentru întreaga perioadă”, a explicat la Radio România Braşov purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov, Monica Chelban.

Braşovenii care nu s-au vaccinat, nu au trecut prin boală sau nu au un test negativ pot merge la DAS Brașov, a reamintit Monica Chelban, care a menţionat că „accesul persoanele îndreptăţite la servicii şi beneficii sociale nu este condiţionat existenţa şi prezentarea certificatului verde, a unei dovezi că persoana respectivă se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 sau a unui rezultat negativ la unul dintre testele COVID-19, RT-PCR sau antigen”.
De asemenea, ea a dat asigurări că activitatea instituţiei este organizată în condiţii de siguranţă atât pentru persoanele vaccinate, testate sau vindecate, cât şi pentru persoanele care nu se încadrează în aceste categorii. „În condiţii de siguranţă maximă suntem pregătiţi să răspundem tuturor solicitanţilor de prestaţii sociale care se adresează instituţiei noastre în această perioadă”, a mai spus Chelban.
Totuşi, pentru a se evita aglomeraţia şi pentru a reduce timpii de aşteptare, reprezentanta DAS le-a recomandat beneficiarilor să utilizeze, pe cât posibil, comunicarea electronică şi să se programeze online pe site-ul dasbrasov.programero.ro.

Cum se acordă ajutorul

De ajutoarele de încălzire, dar şi de stimulentul pentru energie pot beneficia persoanele al căror venit mediu net lunar este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

Formularele pot fi ridicate: de la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov din str. Panselelor nr. 23; de la Centrul de Informare pentru Cetățeni din cadrul Primăriei municipiului Brașov, Bdul. Eroilor, nr. 8; descărcate de pe site, accesând link-ul http://www.dasbv.ro/.../ajutoare-pentru-incalzirea.../.
Ajutoarele pentru încălzire şi suplimentul pentru energie se acordă în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.
Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei, în funcţie de sistemul de încălzire utilizat prin raportare la venituri, este:
a) Între 25 lei și 250 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale;
b) Între 50 lei și 500 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie electrică;
c) Între 32 lei și 320 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței combustibili solizi şi/sau petrolieri;
d) Procent cuprins între 10 și 100% din valoarea consumului lunar pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie termică în sistem centralizat.
Cuantumul suplimentului pentru energie, în funcţie de sistemul de încălzire utilizat prin raportare la venituri, este:
a) 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;
b) 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;
c) 10lei/lună pentru consumul de energie termică;
d) 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri
De pe site-ul Direcției de Asistență Socială Brașov, accesând link-ul http://www.dasbv.ro/.../ajutoare-pentru-incalzirea.../ pot fi obținute informații despre:
 • Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinţei;
 • Actele necesare în vederea obţinerii ajutorului pentru încălzirea locuinţei;

Precizare

Actele necesare sunt obligatorii, neprezentarea unuia dintre acestea conducând la imposibilitatea stabilirii dreptului cuvenit.
Pentru documentele care trebuie prezentate în copii, solicitanții trebuie să pregătească copii ale acestora, deoarece în zonă nu există posibilitatea de copiere a documentelor.
Cererile se depun: fie personal la sediul din str. Panselelor nr. 23, în timpul programului de lucru: luni, marți, miercuri, vineri între orele 08:30-15:00, cu pauză de dezinfecție 11.30-12.00, joi, între orele 8.30-17.00, cu pauze de dezinfecție 11.30-12.00 și 14.30-15.00; fie pe email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..">Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
PERSPECTIVE PERSONALMANAGEMENT

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Mie, 10 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9132   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8027   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8083   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0576   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2490   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7310   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5121   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   123.1500   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că USR va decide excluderea din partid a lui Coliban, aşa cum a cerut PSD?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter