myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Primul computer tomograf exclusiv pentru copii

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Achiziţionat cu bani de la Consiliul Judeţean, primul computer tomograf (CT) al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii a fost livrat şi montat la unitatea sanitară, urmând să intre în procedura de punere în funcţiune.

Potrivit informaţiilor furnizate de managerul spitalului, Monica Săbăduşi, procesul-verbal de punere în funcţiune va fi redactat şi semnat după primirea autorizării din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), ceea ce este de aşteptat să se întâmple în perioada imediat următoare.

Preţul de achiziţie al acestui echipament, intrat pentru prima dată în dotarea Spitalului Clinic de Copii Braşov este de 1.418.480 lei, finanţarea fiind asigurată integral din bugetul Consiliului Judeţean Braşov pe 2021.

Aparatul va deservi nevoile de investigaţii imagistice atât pentru micii pacienţi din Braşov, cât şi pentru cei din judeţele limitrofe.

„Acesta este primul computer tomograf destinat exclusiv copiilor şi intrat în dotarea unui spital de stat din judeţul Braşov. Este o mare realizare pentru noi şi ne dorim să-l putem pune în funcţiune în cel mai scurt timp, iar apoi să-l folosim 24 de ore din 24, ori de câte ori pacienţii noştri au nevoie de investigaţii imagistice de cea mai mare acurateţe. În viitor, sperăm să putem încheia un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Braşov, astfel încât să furnizăm servicii de tomografie computerizată şi în ambulatoriu, pe bază de trimitere de la medicul specialist”, a spus Monica Săbăduşi, managerul Spitalului Clinic de Copii.

Laboratorul de radiologie şi imagistică este în renovare

În paralel cu procedurile de achiziţie a CT-ului s-au desfăşurat lucrările de amenajare a spaţiului din cadrul Laboratorului de radiologie şi imagistică, destinat echipamentului.

De altfel, reparaţiile şi igenizarea acestui laborator au intrat în linie dreaptă, termenul pentru finalizarea lucrărilor fiind stabilit pentru 15 decembrie 2021. Valoarea acestui contract este de 1.784.000 lei, iar fondurile provin tot din bugetul judeţean.

„Ne apropiem de sfârşitul unui an în care am reuşit să ducem la bun sfârşit multe dintre investiţiile pe care ni le-am propus la cele şase spitale din subordinea noastră. Vreau să remarc faptul că în privinţa dotărilor cu aparate de tomografie computerizată, în afară de echipamentul de la Spitalul de Copii am reuşit să mai achiziţionăm încă trei CT-uri, ceea ce reprezintă o realizare remarcabilă. Un CT a intrat în dotarea Ambulatorului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, altul a fost de curând livrat la noua Unitate de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean, iar cel de-al treilea este în procedură de semnare a contractului de livrare, urmând să fie utilizat în Ambulatoriul Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie. Ultimele două echipamente amintite sunt achiziţionate cu fonduri europene, în cadrul a două proiecte pe care le-am accesat pe axa prioritară 8 a POR 2014-2020 pentru dotarea cu echipamente şi aparatură medicală performante a spitalelor noastre. Sunt mulţumit de aceste investiţii, pe care vă asigur că le vom continua, deoarece modernizarea sistemului sanitar rămâne o preocupare permanentă la nivelul administraţiei judeţene”, a spus preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 12 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8909   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7450   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7696   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0380   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2455   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7206   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5007   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.3800   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că şi primarul Coliban este vinovat de mirosurile din oraş?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter