myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Aviz de la Comisia de Circulație, pentru PARCAREA SUBTERANĂ din zona gării

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Proiectul de construire a unei parcări subterane în fața Gării Brașov și a unor pasaje pietonale care să subtraverseze bulevardul Gării a fost aprobat de Comisia de Circulație de ieri.

Proiectul de construire a parcării subterane se corelează și cu proiectul de amenajarea a unui nou terminal de transport, în zona din stânga gării (înspre centrul comercial Unirea), proiect pentru care s-a obținut autorizația de construire, conform reprezentanților Primăriei Brașov.

Parcarea va avea 3 niveluri subterane, cu 502 locuri, dintre care 151 de locuri la primul nivel subteran, 175 de locuri la cel de-al doilea și 176 de locuri la cel de al treilea, potrivit proiectului.

La primul nivel subteran vor fi amenajate 20 de locuri de parcare pentru persoane cu probleme locomotorii și 55 pentru autoturismele electrice, în prima fază, urmând o extindere cu încă 50 de locuri pentru autovehicule electrice și 6 locuri pentru autoturismele cu GPL.

Dimensiunile locurilor de parcare vor fi de 2.50m x 5.00m, cu excepția celor dedicate persoanelor cu deficiente locomotorii, care vor avea dimensiunile de 4,0 x 5,0 m.

Circulația va fi dirijată pe sensuri unice iar lățimea căii de circulație va fi de 6.00 m, inclusiv o zonă marcată, cu lățimea de 80 cm, destinată exclusiv traficului pietonal, la fiecare nivel.

Cele două pasaje subterane vor face legătura între zona gării/parcarea subterană și trotuarele de pe bulevardul Victoriei, unul la blocul „Căprioara“, iar celălalt la Piața Dacia.

Pasajele vor avea o lățime de 5.00 m și o înălțime de 2,50 m.

Propunerea proiectantului, după ce a corelat acest proiect cu cel al traseului 1 de biciclete, este ca trecerea de pietoni dintre hotelul Kronwell și blocul „Căprioara“ să rămână funcțională, iar cea spre Piața Dacia să fie desființată.

Parcarea va fi închisă la partea superioară de o dală urbană cu spații verzi și zonă pietonală. Spațiul propus se amenajează în fața Gării, în continuarea trotuarului pietonal, către o piațeta pietonală de tip dală urbană.

Monumentul aflat pe teren va fi relocat în spațiul central al dalei urbane, în axul Gării.

Conform Municipalității, pe spațiul verde vor fi plantați arbuști de talie mică și medie, în sol vegetal sau în jardiniere.

Nodurile de evacuare și acoperirea căilor de acces către pasaj de la nivelul dalei urbane sunt realizate din sticlă.

Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic sunt realizate de SC Popp&Asociații SRL, cu subcontractant SC Global Proiect SRL şi terţ susţinător SC Architect-Service SRL, valoarea contractului fiind de 1.095.352,79 lei fără TVA.

 

Alte proiecte avizate în comisia de circulație de ieri:

- Construire locuințe colective, împrejmuire teren, pe str. Liviu Rebreanu f.n. - faza P.U.D. 4;
- Construire locuințe individuale înșiruite P+E și împrejmuire - str. Laurian Someșan f.n. - faza D.T.A.C., cu condiția ca propunerea din planul de situație să fie corelat cu obiectivul pentru care s-a solicitat certificat de urbanism;
- Construire locuințe colective, spații comerciale, birouri, apartamente, desființare construcții anexe, magazii, depozitări și împrejmuire - Str. Traian Grozăvescu nr. 9 - faza P.U.D, COSMOPOLIT CANTACUZINO.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 12 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8909   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7450   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7696   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0380   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2455   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7206   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5007   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.3800   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că şi primarul Coliban este vinovat de mirosurile din oraş?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter