myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Polițiști brașoveni, activități pe linie rutieră, la Școala Gimnazială nr. 11

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov - Biroul Siguranță Școlară au continuat activitățile de informare în rândul elevilor, de această dată fiind prezenți în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 11 „Ștefan Octavian Iosif”, situată în municipiul Brașov, str Bogdan Alexandru, nr 4.

Polițiștii au participat, alaltăieri, la activități de informare a elevilor din clasele I, care se confruntă cu noi provocări şi sunt puși în situaţia de a lua primele lor decizii fără ajutorul părinţilor.

Cei mici au beneficiat de recomandările poliţiştilor referitoare la importanţa cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unui comportament preventiv la şcoală.

Obiectivele acestor activităţi au constat în informarea copiilor cu privire la principalele situații de risc la care se pot expune și modalitățile de gestionare a potențialelor situații de victimizare în mediul școlar.

Elevii au fost angrenați în activități practice, la finalul prezentărilor aceștia oferind polițiștilor desene cu privire la informațiile pe care le-au reținut în timpul expunerii, iar polițiștii, la rândul lor, i-au recompensat cu „Legitimații de polițist rutier pentru o zi”.

Pentru siguranța elevilor, Poliția Brașov le face următoarele recomandări părinților:

-Învăţaţi-i pe cei mici cum să circule pe stradă, pe drumul spre/dinspre școală, să cunoască și să respecte semnele de circulație ;
-Reamintiți-le regulile de siguranță pentru protejarea datelor cu caracter personal (numele/prenumele, adresa de domiciliu, număr de telefon, școala pe care o frecventează, orice alte date care pot duce la identificarea copilului), faptul că este interzisă divulgarea acestora persoanelor pe care nu le cunosc și că pot deveni ușor victime dacă împărtășesc aceste date (pot fi urmăriți la adresa unde locuiesc, pot fi hărțuiți în drumul spre și dinspre școală, în locurile des frecventate etc);
-Insistați pe recapitularea regulilor de siguranță și în mediul online (evitarea folosirii rețelelor de socializare, evitarea divulgării unor date cu caracter personal pe internet, în jocurile online,limitarea discuțiilor personale și evitarea întâlnirii cu persoanele cunoscute pe internet);
-Învățați-i pe copii să recunoască tipurile de comportament asimilat fenomenului de bullying (agresiuni fizice/psihice/online) și să evite să reacționeze violent în cazul în care sunt provocați;
-Încurajați-i pe cei mici să ceară sprijinul cadrelor didactice în cazul în care devin victime ale unui comportament de tip bullying în mediul școlar.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov vor continua sesiunile de informare atât în rândul elevilor, cât și în rândul părinților și cadrelor didactice, pentru crearea unui climat de siguranță în mediul școlar.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 16 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9469   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7475   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8072   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7246   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2510   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6705   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5293   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   128.4500   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că în România este criză alimentară?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter