myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Solicitări de ajutor de la Crucea Roșie Ucraineană / Cu ce puteți ajuta cu adevărat

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, și președintele Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea, au avut astăzi o întâlnire cu inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al județului Brașov, col. Lucian Marciu, directorul executiv al Crucii Roșii-Filiala Brașov, Gabriela Cercel, coordonatorul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență, dr. Romeo Boancă, și șeful Serviciului Public Județean Salvamont Brașov, Sebastian Marinescu, în vederea derulării unei campanii umanitare de ajutorare a populației din Ucraina.

„Întâlnirea a avut drept scop stabilirea modalităților de organizare și desfășurare a campaniei umanitare, de coordonare și abordare unitară a acesteia, plecând de la necesitățile populației și sistemului medical de urgență din Ucraina. Sunt mulți cei care doresc să ajute, însă scopul nostru este ca în Ucraina să ajungă lucruri de care oamenii de acolo au într-adevăr nevoie, în primul rând produse de strictă necesitate, iar în acest sens avem deja solicitări concrete de la Societatea de Cruce Roșie din Ucraina”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Ioan Veștea, a spus că, în baza analizei la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și a solicitărilor Societății Naționale de Cruce Roșie din România, va propune un proiect de hotărâre privind alocarea unor fonduri, sub formă de donație, către Crucea Roșie România, pe care aceasta să le utilizeze pentru ajutorarea populației din Ucraina și a celor care se refugiază de acolo din cauza războiului. În plus, pentru a veni în sprijinul Crucii Roșii, Consiliul Județean Brașov va pune la dispoziție un spațiu de depozitare cu o suprafață de 1.000 mp, situat în Parcul industrial Metrom.

În cadrul întâlnirii am stabilit modul în care ne vom organiza în perioada următoare, astfel încât toate bunurile colectate să fie depozitate în cele mai bune condiții și să ajungă rapid la oamenii aflați în suferință. Îmi doresc ca iniţiativa Consiliului Județean Brașov de alocare de fonduri pentru Crucea Roșie Română să fie preluată la nivelul cât mai multor consilii judeţene din ţară şi astfel să putem contribui cât mai substanţial la ajutorarea vecinilor noștri afectaţi de război. Nu putem rămâne indiferenţi la suferinţa oamenilor, de aceea îi îndemn pe toți brașovenii să se alăture oricăror iniţiative care îşi propun să aducă un strop de alinare în sufletele celor care fug din calea războiului”, a declarat președintele CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

În calitate de președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Adrian Ioan Veștea va propune acestui for, precum și omologilor săi din celelelte județe, să procedeze în mod similar, având în vedere că, potrivit HG nr. 557/2016, Crucea Roșie Română este o organizație umanitară cu rol de sprijin secundar în asigurarea cazării persoanelor evacuate sau refugiate, asigurarea apei potabile și hranei pentru persoanele afectate sau evacuate, asigurarea și distribuirea ajutoarelor, organizarea primirii și distribuției ajutoarelor umanitare de urgență.

Persoanele sau companiile care doresc să doneze sume de bani pentru campania umanitară de ajutorare a Ucrainei o pot face prin intermediul paginii de internet a Crucii Roșii Române: www.crucearosie.ro sau direct în conturile campaniei deschise la BRD Agenția Piața Romana:

RO76BRDE410SV07590484100 (Lei)

RO12BRDE410SV31714694100 (Euro)

RO88BRDE410SV36413794100 (USD).

Persoanele care doresc să doneze produse o pot face la următoarele puncte de colectare:

Str. Mureșenilor nr. 5, la sediul Crucii Roșii-Filiala Brașov (intrarea pe str. După Ziduri). Program: luni-vineri, între orele 10:00-17:00, iar sâmbătă între orele 10:00-16:00

Str. Ecaterina Varga nr. 23 (sediul Serviciului Public Județean Salvamont Brașov). Program: luni-vineri între orele 09:00-16:00, sâmbătă și duminică între orele 10:00-16:00.

IMPORTANT! Vă rugăm să donați doar produse din lista de mai jos:

- Alimente neperisabile

- Alimente de primă necesitate (supe, piureuri instant)

- Apă îmbuteliată

- Ceai la cutie/pungă

- Paturi, lenjerii, saci de dormit – NOI

- Produse de igiena personala

- Articole pentru copii – scutece de unică folosință, șervețele, produse de igienă

- Dezinfectanți, măști.

Produsele colectate vor fi organizate de către Societatea Națională de Cruce Roșie din România în transport umanitar și trimise la Crucea Roșie Ucraineană, respectand modul de organizare al Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie și principiile acestei miscări.

Pentru alte disponibilități de sprijin – în afara produselor enumerate mai sus – persoanele și organizațiile se pot inscrie pe platforma guvernamentală „Împreună ajutăm mai mult”, accesibilă aici:

https://bit.ly/3K1mb3s

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 01-03-2022 17:32
De ce? Nu, nu, banii si bunavointa romanilor trebuie dirijate, STRICT, pentru romanii din Ucraina. Atat. Ciolovecii sa se descurce. Sa se bata cu mujicii pana le vor zice copilasii vitregiti de scoala in limba materna din Ucraina: ”STOP”!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Joi, 30 Iun 2022
Euro   Euro   EUR   4.9454   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7424   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7525   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9466   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2459   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6729   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5285   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.5100   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şi în perioada următoate va creşte valoarea ratelor bancare?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter