myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. „Avem datoria de a acționa astfel încât orori precum cele ale regimului comunist să nu se repete”

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
Instituția Prefectului județului Brașov, în colaborare cu Garnizoana Brașov, a organizat astăzi, cu o zi mai târziu, la solicitarea AFDPR, o ceremonie militară și religioasă pentru a marca Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989 (9 Martie).
 
Ceremonia a avut loc la Monumentul Luptătorilor din Rezistența Anticomunistă din Piața Teatrului.

Au participat prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, reprezentanți ai Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, președintele AFDPR, brașoveanul Octav Bjoza, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Ioan Veștea, primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, comandantul Garnizoanei Brașov, col. Ilie-Marian Dragomir, comandanți de mari unități și unități din Garnizoana Brașov, veterani, cadre militare în rezervă și în retragere, asociații din municipiul Brașov, elevi.

„Gulagul românesc a însemnat distrugerea clasei politice interbelice, epurarea intelectualităţii necomuniste, încarcerarea persoanelor din toate categoriile sociale. Ca un exemplu, jumătate din liderii politici și religioși care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri au fost întemnițați după 1944. Se poate estima că cifra victimelor directe ale represiunii comuniste se ridică la peste 2 milioane de persoane.
Represiunea comunistă a fost o lovitură teribilă dată societății românești, cu efecte profunde, care se resimt din plin și astăzi. Cu atât mai mult se cuvine să-i onorăm, cu recunoștință, pe aceia care au avut curajul să i se opună, să lupte pentru libertate, adevăr, dreptate, demnitate și să sufere pentru valorile și principiile democratice. Statura morală a foștilor deținuți politici este un exemplu pentru generația noastră și pentru generațiile mai tinere, este un reper de curaj și onoare care trebuie să ne ghideze pe toți.
Să ne înclinăm în fața acestor oameni care au suferit și s-au jertfit pentru ideile și convingerile lor și să ne amintim de datoria pe care o avem de a acționa astfel încât orori precum cele ale regimului comunist să nu se repete în România”, a spus, în mesajul său, prefectul Mihai Cătălin Văsii (video).

Ziua Sfinţilor 40 de Mucenici din Sevastia - 9 martie este din 2011, prin lege, şi Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada 1944-1989. În fiecare an, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici şi Deportaţi din România (AFDPR) organizează în această zi, cu sprijinul instituțiilor publice civile și militare, comemorarea eroilor care s-au jertfit în anii grei ai terorii comuniste în închisorile şi lagărele de muncă comuniste. În ultimii doi ani, comemorarea de la Brașov, de la Monumentul Luptătorilor din Rezistența Anticomunistă, amplasat în Piața Teatrului, a fost decalată, după cea de la București.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Mie, 17 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8849   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8018   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8119   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0503   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2507   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7296   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4976   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   120.2600   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că măsura compensării prețului la combustibil mai este necesară?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter