myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Din nou, grevă la Prefectură. Legătura cu războiul din Ucraina

  • Apreciez !Nu-mi place !-5
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Sindicatul „Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică a anunțat că membrii de sindicat angajați în prefecturile din toată țara - printre care și cei din Instituția Prefectului Brașov - vor fi mâine în grevă japoneză. La acțiune vor participa peste 1.800 de salariați care vor purta o banderolă albă pe braț. „Solicităm urgentarea adoptării proiectului legislativ care are ca obiect modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătiti din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat. Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția prefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate”, a transmis sindicatul.

Ar fi trebuit să fie grevă generală

Ar fi trebuit să fie grevă generală, dar situația din Ucraina i-a determinat pe sindicaliști să reconsidere decizia. „Am adoptat această măsură și nu am declarat grevă generală, așa cum am stabilit, deoarece nu putem întrerupe activitatea în contextul războiului din Ucraina. Personalul din instituțiile prefectului desfășoară în această perioadă, pe tot parcursul zilei, inclusiv sâmbăta și duminica, activități ce vin în sprijinul cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina”, au explicat sindicaliștii.
În 10 februarie, angajații din prefecturi s-au aflat în grevă de avertisment. Atunci, funcționarii au încetat activitatea timp de o oră, în semn de protest faţă de faptul că nu au aceleaşi drepturi cu colegii lor de la nivel central. Aceştia au cerut modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat. Totodată, angajaţii i-au înmânat prefectului și un memoriu în care au subliniat că „prezenta situație salarială reprezintă o discriminare a angajaților Instituției prefectului în raport cu salariații altor autorități și instituții publice – centrale sau locale – aparținând puterii legislative, executive sau judecătorești – cărora, an de an le-au fost mărite/majorate salariile prin diverse acte normative (ordonanțe de urgență), iar personalul salariat al Instituţiei Prefectului a rămas, de fiecare dată, neobservat, tratamentul salarial al acestuia fiind net diferit, nejustificat și disproporționat în raport cu celelalte categorii socio profesionale”.
Prefectul Cătălin Văsii s-a poziţionat de partea angajaţilor. „Angajaţii Prefecturii Braşov îşi doresc ceea ce îmi doresc şi eu, să ajungă la un nivel salarial similar cu alte instituţii, având în vedere complexitatea muncii pe care o desfăşoară. Ne confruntăm cu migraţia personalului calificat din cadrul Instituţiei Prefectului către alte instituţii, unde nivelul de salarizare este corespunzător cu activitatea pe care o desfăşoară”, a afirmat prefectul Cătălin Văsii.
Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică reprezintă Instituțiile Prefectului din județele Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Caraș Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și Instituția Prefectului – Municipiul București.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 15-03-2022 14:12
Ăștia ar trebui injumatatiti la numar iar salariile sa le fie reduse cu 50%!
FARA NICIUN SPOR, VOUCHER, PRIMA SAU ”NORMA” DE MAI STIE NAIBA CE! DAR DE URGENTA!!!

Si asta la tot sectorul bugetar. LA TOT!!!

Chiar, cu pensiile ”speciale”? Cu acel cumul pensie-salar la stat? Duduie, nu-i asa!?
Citat | Raportează către un administrator
Eu
+3 #2 Eu 15-03-2022 14:23
Nu te mai obosi să o întrebi pe "duduia",nu va scrie niciodată ceva de la ea,doar ce primește pe mail...
Citat | Raportează către un administrator
Raoke Kaka
+2 #3 Raoke Kaka 15-03-2022 14:39
Citez pe Eu:
Nu te mai obosi să o întrebi pe "duduia",nu va scrie niciodată ceva de la ea,doar ce primește pe mail...


De acord cu dvs., doar ca, de aceasta data, nu m-am luat de ”duduia” Jighira, chiar daca ea-i doar cu ”copiaza si lipeste”, ci faceam referire la ”duduitul” economiei. Chiar, cum naiba ”duduie” economia in halul asta numa sub conducerea ”liberala”? Mai tineti minte si cum ”duduia” economia sub Tarticeanu? Acum ”duduie” sub Cutzu! Unul mai ”liberal” ca altul. Macar Tarticeanu avea ceva scoala si mai semana a om.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Mie, 29 Iun 2022
Euro   Euro   EUR   4.9430   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7005   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7237   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9319   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2440   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6495   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5273   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.7800   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că ne vom confrunta cu o nouă epidemie de COVID-19?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter