myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. „Big Brother” pentru trafic: unde-s blocaje, unde-i loc liber de parcare, prioritate pentru RATBV, semafoare multe și moderne

  • Apreciez !Nu-mi place !+2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Brașov a trimis spre publicare anunțul de licitație pentru proiectul „Sistem Centralizat de Monitorizare și Control al Traficului în Municipiul Brașov”, investiție prin intermediul căreia municipalitatea își propune prioritizarea transportului public, fluidizarea traficului, înființarea unui centru de monitorizare trafic și creșterea siguranței pietonilor. Valoarea aceste achiziții, care constă în proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări este de peste 25 de milioane de lei, la care se adaugă TVA.  Pentru acest proiect, Primăria Braşov a obţinut o finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional, asistenţa nerambursabilă reprezentând 98% din valoarea eligibilă.

Proiectul prevede un implementarea unui sistem de prioritizare a traficului, cu o componentă dedicată transportului public, amenajarea unui dispecerat de monitorizare a traficului, semaforizarea a 35 de treceri de pietoni şi a trei intersecţii, precum şi modernizarea semaforizării a 44 de intersecţii, puncte fixe și senzori pentru realizarea măsurătorilor din trafic, în zonele aglomerate.
Tot prin acest proiect se vor monta şi senzori pentru monitorizarea calităţii aerului.

„Este unul dintre proiectele importante pentru o mai bună și eficientă gestionare a traficului, cu accent pe transportul în comun, pe creșterea siguranței pietonilor, a bicicliștilor, a celor care merg cu transportul în comun, dar și a șoferilor (...). Prin intermediul unui sistem complex de camere și senzori video vom putea să identificăm rapid blocajele din trafic, iar prin intermediul sistemelor de semaforizare vom putea să asigurăm creșterea fluenței pe anumite direcții și, cel mai important, vom putea prioritiza circulația mijloacelor de transport în comun, ceea ce va fi încă un motiv pentru a alege acest sistem de transport în locul autoturismului propriu”, spune primarul Allen Coliban.

Pentru a putea realiza acest sistem, Primăria va amenaja, într-un fost punct termic, pe str. Hărmanului (foto 2), un dispecerat complex pentru gestionarea traficului, „așa cum vedem în toate orașele europene”.
Proiectul mai conține și o componentă de gestionare a parcărilor publice, „prin intermediul căreia vom gestiona mult mai eficient parcările din zonele aglomerate, iar șoferii vor putea ști, din timp, unde sunt locuri de parcare libere”, a explicat edilul.

De altfel, în 11 parcări publice din proximitatea liniilor de transport vor fi montaţi 979 de senzori.

Obiectivele sistemului centralizat de monitorizare și control al traficului în municipiul Braşov sunt:

- gestionarea traficului aferent transportului public prin implementarea unor măsuri și sisteme tehnice: prioritizarea transportului public și coordonare rutieră, monitorizare și analiza video (140 camere video, 249 senzori trafic video), echipamente de semaforizare/semnalizare în intersecții și treceri de pietoni (638 bucăți), puncte fixe și senzori pentru realizarea măsurătorilor din trafic, în zonele aglomerate, senzori mediu;

- realizarea unui centru de monitorizare și control al traficului, în vederea asigurării fluidizării și prioritizării traficului aferent transportului public. Acest centru va fi amenajat într-un fost punct termic, de pe str. Hărmanului nr. 15;

- optimizarea utilizării parcărilor prin instalarea de senzori de parcare (979 bucăți), inclusiv prin reglementarea politicii parcărilor.

Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 29 aprilie, ora 15.00. Modalitatea de adjudecare este cel mai bun raport calitate-preţ, astfel: punctajul financiar are o pondere de 40%, iar punctajul tehnic, 60%.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 16 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8831   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8176   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7936   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0705   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2489   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7331   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4967   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   120.7100   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că George Scripcaru va fi candidatul PSD la Primăria Braşov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter