myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. „Bilet special” RATBV mai scump și abonament metropolitan „corelat cu rata de suportabilitate”

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Asociația Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov a aprobat în ședința AGA „Programul‐pilot de integrare tarifară în Zona Metropolitană Brașov” pentru transportul public local de persoane, efectuat prin curse regulate de operatorul de transport regional RATBV S.A – experimental, pentru o perioadă de trei luni, începând cu data de 1 apriilie 2022.

Acesta vizează crearea unor noi titluri integrate de călătorie, precum „Abonament lunar metropolitan” și „Abonament anual metropolitan”, valabile pe toate liniile din Zona Metropolitană operate de RATBV S.A., cu prețul corelat cu rata de suportabilitate pentru transportul public local (3% din venitul mediu/gospodărie).

Prețul unui abonament lunar va fi de 195 lei și va putea fi achiziționat începând cu data de 1.04.2022.

De asemenea, în ședința AGA s‐a aprobat modificarea Regulamentului privind efectuarea serviciilor publice de transport persoane în unitățile administrativ‐teritoriale membre ale Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov, prin înlocuirea „Biletului special încasat în mijlocul de transport pentru nevalidare titlu de călătorie”, respectiv amenda pentru cei care călătoresc fără bilet sau abonament, cu două tipuri de sancțiuni contravenționale:

-„Bilet special încasat în mijlocul de transport pentru nevalidare titlu de călătorie”, pentru călătorii care nu validează titlul de călătorie la urcarea în mijlocul de transport (respectiv pentru cei care au asupra lor un titlu de călătorie, fie bilet, fie abonament, dar care nu a fost validat). Fapta va fi sancționată cu 60 lei;

- „Bilet special încasat în mijlocul de transport pentru lipsa titlului de călătorie” (respectiv cei care nu dețin asupra lor nici un titlu de călătorie). Fapta va fi sancționată 195 lei. Decizia s‐a luat pentru determinarea călătorilor care utilizează serviciul public de transport local fără să dețină un bilet sau un abonament valabil, să achiziționeze și să valideze titlul de călătorie la urcarea în mijlocul de transport.

„Facem precizarea că obligativitatea validării titlurilor de călătorie (bielete sau abonamente) este inclusă în cadrul Regulamentului privind efectuarea serviciilor publice de transport persoane în unitățile administrativ‐teritoriale membre ale Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov încă de la momentul aprobării inițiale în anul 2018.

Acest cuantum al sancțiunilor este valabil în cazul achitării contravenției pe loc, în caz contrar, se achită un tarif dublu, respectiv 120 lei și 390 de lei. Noul cuantum al sancțiunilor este valabil tot începând cu data de 1 aprilie 2022, pe liniile operate de RATBV S.A. și Servicii Săcelene S.R.L.

În prezent, au loc consultări cu cei doi operatori regionali de transport în vederea implementării prevederilor acestei hotărâri a Adunării Generale a Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov”, se arată în comunicatul Asociației.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Mie, 10 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9132   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8027   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8083   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0576   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2490   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7310   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5121   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   123.1500   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că USR va decide excluderea din partid a lui Coliban, aşa cum a cerut PSD?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter