myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Vești bune pentru brașovenii care își doresc să devină părinți

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Brașov a anunțat că au început lucrările de construire a creșei din cartierul Coresi, situată pe str. Camil Petrescu nr. 9B.

Aceasta va fi o construcție pe trei niveluri - demisol, parter, etaj. Termenul de finalizare a lucrărilor este în prima parte a anului viitor.

Creșa va avea dotările necesare și va asigura servicii pentru 5 grupe de copii, cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani.

Lucrările sunt realizate de către S.C. Stadi Design SRL, termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este 11 mai 2023, valoarea lucrărilor fiind de 8.026.229,89 lei, TVA inclus.

Este cea de a doua unitate de învățământ destinată celor mici din acest cartier care este realizată pe un teren donat de un dezvoltator imobiliar.

Prima unitate este grădinița de pe str. Ioan Popasu, a cărei construcție a început în luna august a anului trecut, acum fiind la etajul 2 cu lucrările de construire. 

Potrivit Municipalității, în cartierul Tractorul mai se derulează alte proiecte de construire unități de învățământ pentru preșcolari: încă o creșă și 3 grădinițe, aflate în diferite faze de implementare.

Cel mai avansat proiect este cel de construire a grădiniței de pe str. Ioan Popasu nr. 15. Se lucrează la partea de armătură și cofraj de la etajul II. Lucrările sunt executate de către firma Romconstruct Grup SRL, având ca termen de finalizare data de 19.10.2022. Valoarea lucrărilor este de 3.379.403,51 lei, inclusiv TVA.

Finanțarea acestui proiect este asigurată prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, derulat prin Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.4 Investiţiile în educaţie, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competenţe şi învăţare pe tot parcursul vieţii prin dezvoltarea infrastructurilor de educaţie şi formare, Obiectiv Specific 4.4 Creşterea calităţii infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi  sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă.  

Grădinița va avea o suprafață construită de 279 mp și suprafața desfășurată de 763 mp, cu o capacitate de 90 copii, având regim de înălțime demisol+parter+etaj1+etaj 2 retras.

O altă grădiniță care se va construi în acest cartier este situată pe str. 1 Decembrie 1918, tronsonul cuprins între str. Ioan Popasu și str. I.C. Brătianu. Proiectantul este în faza de obținere a avizului ISU, după care va putea finaliza documentația pentru obținerea autorizației de construire și finalizarea proiectului tehnic. Odată cu obținerea autorizației, Municipalitatea va putea demara procedura de achiziție pentru realizarea lucrărilor.

Alte două unități dedicate copiilor din acest cartier sunt creșa și grădinița care se vor construi pe vechiul amplasament al depoului de tramvaie.

Municipalitatea este în etapa de pregătire a documentației pentru demolarea construcțiilor existente, iar proiectul creșei este depus la Compania Națională de Investiții pentru finanțarea lucrărilor.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 01 Iul 2022
Euro   Euro   EUR   4.9461   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7286   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7088   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9311   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2489   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6612   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5289   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   123.9800   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că Allen Coliban ar fi bun în postura de preşedinte al USR?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter