#

myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Conferință privind Parada Junilor (video) / Update: Ce RESTRICȚII de trafic sunt propuse...

  • Apreciez !Nu-mi place !-5
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primarul Brașovului, Allen Coliban, susține la această oră o conferință de presă având ca temă Parada Junilor și evenimentele conexe, Conferința poate fi urmărită AICI

Update:

Parada Junilor și evenimentele din timpul Săptămânii Luminate sunt organizate  de municipalitate în parteneriat cu Asociaţia „Uniunea Junilor din Șcheii Braşovului şi Braşovul Vechi”, care reprezintă toate cele 7 cete de juni, iar Consiliul Local a aprobat un buget de 225.000 lei pentru paradă și aceste evenimente.

În plus, în  perioada 29 aprilie - 1 mai vor avea loc în Piața Sfatului un Târg de Artă Tradițională și Meșteșuguri și un Târg al Producătorilor Locali, în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta și respectiv cu comunitatea ROMO. Cele două parteneriate au venit în urma solicitărilor de la cei doi parteneri și au fost aprobate de Consiliul Local, la fel ca și regulamentele și condițiile de selecție a participanților. În urma selecției, 32 de participanți vor fi prezenți la standurile târgului meșteșugarilor și 17 la târgul producătorilor locali.

„După Săptămâna Luminată, în Duminica Tomii, are loc, după doi ani de pauză, Parada Junilor, paradă care este susținută cu drag de administrație, care ne-a ajutat foarte mult. Vom fi un număr de 215 juni călare, pe același traseu care a fost an de an. Invităm toți brașovenii,și nu numai, să participe alături de noi și să vină la Pietrele lui Solomon, să ciocnim un ou roșu și să bem un pahar împreună“, a declarat Marius Gonțea,  secretar al Asociației Uniunea Junilor din Șcheii Braşovului şi Braşovul Vechi, în cadrul conferinței de presă de astăzi.

Restricții de circulație propuse pentru paradă

215 călăreți vor defila în Duminica Tomii, pe 1 mai, pe traseul deja consacrat: Piaţa Unirii – str. Mureşenilor – Prefectură – str. Republicii - Piața Sfatului - Poarta Șchei – Piaţa Unirii – Pietrele lui Solomon. Plecarea junilor din Piața Unirii se va face la ora 11.00, iar sosirea la Pietrele lui Solomon, unde junii vor descăleca și se vor duce la locurile rânduite pentru fiecare ceată, pentru a petrece alături de prieteni și de toți cei care doresc.

Restricțiile de circulație propuse spre aprobare Comisiei de circulație sunt aceleași ca și în anii trecuți, astfel:

•                  Începând cu ora 7.30, pe tot parcursul zilei – va fi blocat accesul auto spre Pietrele lui Solomon, din Piaţa Unirii. Riveranilor li se va permite accesul între Piaţa Unirii şi str. Podul Creţului până la ora 10.00 şi după ora 14.00;

•                  Ora 10.00 – va fi blocat accesul auto spre Piaţa Unirii – în dreptul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie (Maternitate); Şirul Gheorghe Dima, str. Constantin Brâncoveanu str. Prundului şi str. C-tin  Lacea vor fi închise;

•                  Ora 10.30 – va fi blocat accesul auto pe str. Mureşenilor;

•                  Ora 11.15 – accesul auto pe b-dul Eroilor va fi închis;

•                  Ora 11.00 – Coborârea Junilor din Piaţa Unirii.

Şi anul acesta, a fost propusă restricţionarea traficului auto pe strada Constantin Lacea, de la intersecţia cu strada Luca Arbore şi până spre Piaţa Unirii, în intervalul 9.45 – 11.00, accesul fiindu-le permis doar riveranilor.

Până la trecerea grupurilor de juni pe bulevardul Eroilor, va fi interzisă parcarea autoturismelor în parcarea situată în dreptul Parcului Titulescu, până la trecerea de pietoni de la Modarom. Închiderea accesului în această parcare se va face de sâmbătă seară, după ce, pe tot parcursul zilei, polițiștii locali îi vor înștiința pe cei care își parchează mașinile în această parcare cu privire la necesitatea eliberării locurilor de parcare în cursul zilei de sâmbătă.

O decizie finală în legătură cu restricțiile se va lua joi, în cadrul comisiei de circulație.

Secvenţial, traficul va fi redeschis pe măsură ce coloanele de juni vor trece pe fiecare stradă.

De asemenea, proprietarii teraselor de pe traseul paradei, în special cei de pe strada Republicii, au fost anunțați încă de săptămâna trecută că trebuie să ridice terasele pentru buna desfășurare a paradei, și au și luat la cunoștință acest lucru, pe bază de semnătură.

Totodată, primăria a pregătit deja locul de picnic de la Pietrele lui Solomon, care a fost curățat și ecologizat și care va fi punctul final al evenimentelor de duminică. Au fost făcute reparațiile necesare la mese, bănci și vetrele de grătar, iar participanții la sărbătoare vor avea la dispoziție coșuri de gunoi și toalete ecologice, pentru ca zona să rămână curată.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Willy
-1 #1 Willy 27-04-2022 03:20
O matura, doua, da si el? Sau macar sa puna pe careva? Gen Comprest?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 24 Iun 2022
Euro   Euro   EUR   4.9471   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6905   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7699   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8974   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2447   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6188   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5294   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   123.4200   Scădere
Anunturi MyTEX

Va reuşi Marin Mitran să aducă sponsorizări de 500 - 600.000 de euro la FC Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter