myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. PROIECTUL „PIAȚA SFATULUI”. Despre situația cadastrală... ÎNTREBĂRI pentru primarul Allen Coliban

  • Apreciez !Nu-mi place !+5
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
După ce a lansat, cu emfază, în social-media - în special, proiectul reamenajării Pieții Sfatului - BRAȘOV. Cum va arăta Piața Sfatului după renovare?! Primarul Coliban a postat noi imagini (Galerie FOTO), primarul Allen Coliban (USR) s-a trezit „pe cap” cu numeroase reacții negative (BRAȘOV. PROIECTUL „PIAȚA SFATULUI”... Primarul Allen Coliban, făcut „PRAF” de un cunoscut ziarist!). PSD Brașov a lansat chiar și o petiție pe subiectul prezentat - BRAȘOV. STOP desființării fântânii arteziene din Piața Sfatului! - Petiție PSD...
 
Cunoscutul și apreciatul arhitect Gruia Hilohi a relatat că „adevărata problemă a reamenajării Pieţei Sfatului este, de fapt, statutul juridic cel puţin ciudat ce i s-a conferit cu doar câţiva ani în urmă...”.
 
El a comparat situaţia de carte funciară iniţială cu situaţia actuală ilustrată de site-ul ANCPI, constatând că Pața Sfatului a fost împărţită în câteva trupuri de avere, dintre care două au fost înstrăinate recent de Primărie (!), în favoarea unor entităţi private, astfel:
 
„- 1) partea nordică a pieţei a fost alipită Străzii Mureşenilor, deşi are adrese pe Piaţa Sfatului, iar acea linie de demarcaţie nu are corespondent real în teren (încălcându-se astfel Legea cadastrului); asta face imposibilă reglementarea unitară şi pe o unică autorizaţie de construire a amenajării pieţei;
 
- 2) din partea sudică rămasă a pieţei, a fost efectiv smuls buzunarul de legătură cu Curtea Honterus, care întotdeauna a ţinut de domeniul public al Braşovului, are numere stradale pe piaţă, fiind însă recent FĂCUT CADOU Bisericii Evanghelice - oare în baza cărui act de donaţie şi cu ce scop politic?
 
- 3) din piaţă a fost dezmembrată parcelă pentru WC, deşi acesta este o construcţie subterană aparţinând domeniului public al pieţei, fiind astfel probabil pregătit pentru înstrăinare, prin trecere în domeniul privat al municipiului;
 
- 4) celebra fântână a primit şi ea parcelă proprie, ruptă deci pe neobservate din domeniul public al UAT Municipiul Braşov, şi s-a înscris în cartea funciară ca «construcţie», fiind atribuită către o societate comercială - Compania Apa SA!”.
 
Apoi, Gruia Hilohi i-a adresat câteva întrebări edilului-șef: „Ne poate răspunde primarul actual cum au fost posibile toate aceste crase diminuări ale avuţiei publice? A cercetat dumnealui istoria (de altfel foarte recentă) a acestor INGINERII IMOBILIARE din buricul târgului - «kilometrul zero» al Braşovului? A luat măsuri de revenire la normalitate şi de stabilire a responsabilităţilor pentru ceea ce s-a întâmplat? A fost corect evidenţiată în documentaţia de concurs pentru amenajarea Pieţei Sfatului actuala ei situaţie cadastrală?
 
Precizare: voi considera tăcerea ca fiind tot un răspuns!”.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+7 #1 Raoke Kaka 30-05-2022 08:47
Organele ce fac?
Uite asa aflam toate mizeriile infaptuite de nenorocitul penal moldogot cu scripca.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
PERSPECTIVE PERSONALMANAGEMENT

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Joi, 18 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8793   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8008   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7839   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0325   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2495   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7222   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4947   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   120.5100   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că se va putea menţine plafonarea tarifelor la gaze şi electricitate până în luna aprilie?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter