myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Anunț privind refacerea unor drumuri și a unui pod din județ

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Administraţia publică a judeţului Braşov a lansat în sistemul electronic de achiziţii publice două proceduri de atribuire care au ca obiectiv final refacerea unor drumuri judeţene din vecinătatea municipiului Braşov, din Ţara Făgăraşului şi zona Zărneşti, respectiv a unui pod peste pârâul Zizin, situat în comuna Budila. 

Documentația a fost încărcată în SEAP ieri, aceasta având ca obiect expertizarea tehnică şi întocmirea Studiului de Fezabilitate pentru trei segmente de drumuri judeţene care ulterior vor intra în proces de modernizare: 
 
-Lotul 1 „Expertiză tehnică + SF cu elemente de DALI pentru Modernizare DJ 112 D Cărpiniş - Prejmer (DN 10) - Lunca Câlnicului (DN 11), km 0+00–11+330” (în lungime de 11.330 km), 
 
-Lotul 2 „Expertiză tehnică + SF cu elemente de DALI pentru Modernizare DJ 130 B Părău (DN 1) - Grid - Perşani, km 3+150–9+364” (în lungime de 6,214 km),
 
-Lotul 3 „Expertiză tehnică + SF pentru Modernizare DJ 112 G Peştera - Măgura - Zărneşti, km 3+100–8+750” (în lungime de 5,650 km). Serviciile de proiectare pentru acest lot sunt împărţite în două, respectiv tronsonul 1 situat între km 3+100–7+100 şi tronsonul 2, km 7+100–8+750.
 
Valoarea estimată a acestor servicii pentru toate loturile menţionate este de 670.504,19 lei fără TVA, fonduri asigurate din bugetul propriu al judeţului. 
 
Potrivit caietului de sarcini, documentaţiile vor trebui finalizate în decurs de 10 luni de la transmiterea ordinului de începere a contractului de servicii.  
 
Termenul până la care autoritatea contractantă aşteaptă primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 iulie, ora 15:00, operatorii economici având posibilitatea să oferteze pentru unul, mai multe sau toate loturile. 
 
Cea de-a doua documentaţie, încărcată în sistem în data de 9 iunie, vizează refacerea unui pod situat pe drumul judeţean 103 B la kilometrul 9+450. 
 
Obiectivul este inclus în lista de investiţii a CJ Braşov din acest an şi va are finanţarea asigurată din bugetul propriu al judeţului.
 
Obiectul procedurii îl reprezintă atribuirea contractului de proiectare (realizarea Proiectului Tehnic, verificare proiect şi asistenţă tehnică din partea proiectantului şi a verificatorului), şi execuţie a lucrărilor de reconstruire a podului din Budila, ajuns într-o stare tehnică precară. 
 
Valoarea estimată a acestei achiziţii este de 3.545.722,81 lei fără TVA, iar termenul-limită pentru depunerea ofertelor este stabilit pe 30 iunie, ora 15:00. 
 
Podul de la Budila are o lungime de 32 de metri, a fost construit între anii 1972 – 1973, iar refacerea lui a fost stabilită în urma unei expertize tehnice care a evidenţiat degradări la elementele de susţinere, la suprastructură (grinzi şi placa de beton care susţin suprafaţa carosabilă), dar şi la rampele de acces.
 
Termenul de finalizare a documentaţiilor tehnice este de 3 luni, iar lucrările vor dura 12 luni de la deschiderea şantierului, însă nu vor fi luate în calcul perioadele de iarnă.
 
„Ne concentrăm eforturile atât pe derularea şi finalizarea lucrărilor aflate în execuţie pe drumurile judeţene, cu finanţări asigurate din fonduri europene, resurse guvernamentale şi alocări bugetare proprii, cât şi pe demararea cât mai multor studii şi documentaţii tehnice pentru obiective investiţionale din domeniul rutier. Acestea ne vor permite să pregătim proiecte pentru deschiderea altor fronturi de lucru pe drumurile pe care le avem în administrare, în momentul în care oportunităţile de finanţare prin programele operaţionale 2021-2027 vor fi disponibile. Sunt încrezător că în următorii ani vom putea reabilita şi moderniza alte tronsoane de drumuri judeţene, pentru a asigura comunităţilor locale din toate zonele judeţului o infrastructură de calitate şi o conexiune cu toate punctele de interes ale Braşovului”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea. 
 
Foto - arhivă

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
PERSPECTIVE PERSONALMANAGEMENT

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 12 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8909   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7450   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7696   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0380   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2455   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7206   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5007   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.3800   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că şi primarul Coliban este vinovat de mirosurile din oraş?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter