myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Ce ajutor financiar „de urgență” vrea să le dea Municipalitatea familiilor afectate de incendiul de pe str. 13 Decembrie / Condițiile și obligațiile!

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de mâine este o propunere a primarului Allen Coliban de a acorda un ajutor financiar familiilor/persoanelor afectate de incendiul de la imobilul situat în Brașov, str. 13 Decembrie, nr. 131.
Conform proiectului de hotărâre, executivul a propus acordarea unui ajutor de urgență de 2.500 lei/apartament familiilor din blocul afectat de incendiu.

„Suntem o comunitate și este important, în momente dificile, să venim în sprijinul semenilor noștri. În data de 20 mai s-a produs un incendiu la blocul de pe 13 Decembrie nr 131 în urma căruia mai multe familii de brașoveni au avut de suferit. Am fost la fața locului, am oferit intervenția de urgență și condiții de siguranță pentru cei afectați și am promis atunci să venim cu măsuri suplimentare. Între timp s-a finalizat analiza efectuată de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al primăriei împreună cu DAS și cu RIAL, astfel încât acum putem spune care este suma pe care o alocăm prin hotărâre de consiliu local. Aceasta este de 2.500 de lei pe familie afectată, bani care vor fi disponibili pentru refacerea locuințelor și aducerea lor la stadiul locuibil și funcțional. Mâine va avea loc ședința de consiliu local, în care voi propune consiliului spre adoptare această hotărâre și alocarea sumelor din fondul de urgență al Primăriei”, a declarat primarul Allen Coliban.

Dacă va fi aprobat proiectul, sprijinul financiar vine la mai bine de o lună de la incendiu.

Condițiile pentru acordarea acestui ajutor sunt:
-solicitantul să fie proprietarul imobilului;
-imobilul să fi fost afectat de incendiu;
-proprietarul să nu fi beneficiat de despăgubiri în baza unei polițe obligatorii sau facultative de asigurare a locuințelor, pentru imobilul afectat;
-solicitantul să nu dețină un alt imobil în afara celui afectat de incendiu.

După acordarea ajutorului de urgență, beneficiarul acestuia este obligat ca în termen de maxim 30 de zile de la data încasării ajutorului să prezinte copii după bonurile fiscale de achiziție a materialelor utilizate în reparația imobilului, a ușilor, a geamurilor și/sau factura (chitanța) costurilor de reparație care să fie în valoare cel puțin egală cu suma acordată.

În situația în care documentele prevăzute la art. 6 nu sunt depuse în termenul stabilit, respectiv 30 de zile de la data încasării ajutorului, sau, dacă valoarea acestora este sub cuantumul ajutorului acordat, se va proceda la recuperarea sumelor neutilizate sau nejustificate.

Incendiul a avut loc în 20 mai. După evacuarea locatarilor și stingerea focului, o echipă multidisciplinară, formată din reprezentanți ai Primăriei Brașov, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, Direcției de Asistență Socială, RIAL și ai altor instituții a evaluat situația și pagubele produse de incendiu și i-a propus primarului acordarea unui ajutor de urgență în cuantum de 2.500 lei/apartament proprietarilor afectați de incendiu care au depus sau vor depune cereri în acest sens.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
PERSPECTIVE PERSONALMANAGEMENT

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 12 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8909   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7450   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7696   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0380   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2455   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7206   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5007   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.3800   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că şi primarul Coliban este vinovat de mirosurile din oraş?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter