myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Corp nou la una dintre școlile „căutate” din municipiu

  • Apreciez !Nu-mi place !+2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Brașov anunță că a fost semnat contractul pentru lucrările de extindere, prin construirea unui corp nou, a Școlii Gimnaziale nr. 30, devenită din „școală de cartier” una căutată de mulți părinți din afara circumscripției școlare.

Proiectul propune construirea unui corp nou, individual, poziționat ca extindere între corpul școlii (corp 1) și corpul sălii de sport (corp 2), „dotat la standardele actuale din învățământul european și care va oferi condiții adecvate de confort pentru activitățile educaționale”. Compania care va executa construc este Stadi Design SRL, valoarea lucrărilor de extindere a acestei unități de învățământ fiind de aproape 5 milioane de lei. Durata lucrărilor a fost estimată la 18 luni.

Extinderea constă în crearea unui corp de clădire cu regim înălțime P+2E, cu suprafața construită propusă de 461 mp, respectiv suprafață desfășurată de 1.383 mp, cu 10 săli de clasă, laborator informatică, un al doilea laborator, bibliotecă, un cabinet medical, grupuri sanitare pentru fete, băieți și persoane cu dizabilități.

Noul corp de clădire va fi lipit, parțial, de corpul existent, astfel încât accesul dintr-un corp în celălalt se va putea face pe fiecare nivel. Totodată, în cadrul acestui proiect, va fi construit și un lift exterior, pentru a asigura accesul persoanelor cu dizabilități.

,,Le-am făcut o promisiune copiilor, părinților și cadrelor didactice de la această școală, că elevii vor învăța în condiții mai bune, într-un singur schimb. Astăzi am semnat contractul pentru lucrările de construire a unui corp nou de clădire, care va fi dotat cu tot ceea ce există în orice școală europeană. (…) Cartierul Tractorul este zona care s-a dezvoltat cel mai mult din punct de vedere imobiliar. Din păcate, ani de zile aici s-au construit doar blocuri și case, fără să se gândească o strategie pentru celelalte dotări necesare într-un cartier rezidențial – unități de învățământ, unități sanitare, parcuri, locuri de joacă. Plecând de la situația existentă, este responsabilitatea noastră, ca reprezentanți ai cetățenilor, să îndreptăm aceste neajunsuri. Dacă în cazul unor unități de învățământ numărul mare de elevi este o consecință a faptului că unii dintre părinți le consideră «școli bune», în Tractorul și Bartolomeu unitățile de învățământ nu acoperă nici pe departe nevoia existentă acolo. În Tractorul, pe lângă acest proiect de extindere, avem deja în derulare construirea de noi grădinițe și creșe”, a precizat primarul Allen Coliban.

Școala Gimnazială nr. 30, situată pe str. 1 Decembrie 1918 nr. 4, este una dintre cele două școli care deservesc elevii din cartierul Tractorul, având regim de înălțime S+P+2E, cu o suprafață construită de 1.064 mp, respectiv suprafața desfășurată de 3.192 mp și o sală de sport cu o suprafață construită de 385 mp.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
TEACHER ONLINE

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 07 Oct 2022
Euro   Euro   EUR   4.9410   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   5.0408   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6488   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0873   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2572   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6767   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5263   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   116.6000   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că de această dată România va fi primită în Schengen?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter