myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Legătura dintre Spitalul Județean şi... Cristian Pomohaci!!!

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Problemele în justiţie par a nu lua sfârşit pentru Cristian Pomohaci, preotul-cântăreţ care şi-a pierdut dreptul de a sluji, după ce au apărut acuzaţii de racolare a minorilor in scopuri sexuale. Mai mult, el bagă în bucluc şi alte persoane şi chiar instituţii.

Cântăreţul este judecat la Tribunalul Mureş într-un dosar de evaziune fiscală, iar pentru că nu s-a prezentat în instanţă, invocând probleme medicale, magistraţii au solicitat dovezi, iar acum îl ameninţă cu amenzi.

Instanţa a stabilit „un nou termen de judecată la data de 18 noiembrie 2019. Citarea inculpatului. Emiterea de adrese către domni avocaţi Dura George şi Cruceru Alina, cu menţiunea de a se prezenta personal sau prin substituent la viitorul termen de judecată, sub sancţiunea aplicării unei amenzi judiciare”.

La un termen anterior, judecătorii au cerut dovezi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, unde ar fi ajuns fostul preot, din cauza problemelor medicale invocate de avocaţii săi.
Astfel, la termenul respectiv, Tribunalul Mureş a dispus „citarea inculpatului cu mandat de aducere cu executare în fapt potrivit art. 265 alin. 1 Cod Procedură Penală de la adresa indicată. Emiterea unei adrese către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov pentru a comunica la dosarul cauzei dacă inculpatul Pomohaci Cristian Dorin a fost sau este internat la această unitate medicală, în caz afirmativ în ce perioadă s-a aflat internat şi sub supravegherea cărui medic s-a aflat, precum şi scopul internării”.

În acest dosar, fostul preot Cristian Pomohaci a încheiat (în septembrie 2018) acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Prin acordul în cauză a acceptat să primească din partea instanţei o condamnare de un an de închisoare cu suspendare şi să presteze 90 de zile muncă în folosul comunităţii pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Dar nu s-a prezentat la termenele de judecată.

Procurorii îl acuză de 11 acte materiale de evaziune.

Procurorii susţin că, în perioada ianuarie 2012 - octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, Pomohaci a declarat la organul fiscal teritorial venituri obţinute din cedarea folosinţei bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obţinute în realitate, suma nedeclarată ridicându-se la 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă unui număr de 11 imobile, cauzând un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în sumă totală de 136.572 lei (din care suma de 114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar suma de 21.885 lei contribuţia la asigurările sociale de sănătate).

Parchetul a menţionat că fostul preot a plătit acest prejudiciu.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Mie, 30 Sep 2020
Euro   Euro   EUR   4.8698   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1617   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3406   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5043   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2456   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1050   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4899   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.3000   Scădere
Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că alegerile parlamentare ar trebui amânate?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter