myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Administratori de firme trimişi în judecată pentru evaziune fiscală în domeniul comerţului cu piese auto! ANAF, parte civilă cu peste 21 de milioane de lei

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mai multor administratori de societăţi comerciale, pentru comiterea de evaziune fiscală în domeniul comerţului de piese auto vechi.

Imobiliare.ro

Astfel, conform DNA, au fost deferiţi justiţiei:

BĂNICĂ MIHAI și BUZINCU (fostă BĂNICĂ) GIANINA DORALINA, la data faptelor administratori ai SC Lam Prodconstruct SRL, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- asociere în vederea săvârșirii infracțiunii conexe infracțiunii de evaziune fiscală,
- evaziune fiscală în formă continuată,
- tentativă la stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat;

SC LAM PRODCONSTRUCT SRL pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- tentativă la stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat,
- evaziune fiscală în formă continuată;

MEREUȚĂ FLORIN – DANIEL, la data faptelor administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- asociere în vederea săvârșirii infracțiunii conexe infracțiunii de evaziune fiscală,
- evaziune fiscală în formă continuată,
- complicitate la tentativă la infracțiunea de stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat;

STOICA HAJNAL, la data faptelor administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- asociere în vederea săvârșirii infracțiunii conexă infracțiunii de evaziune fiscală,
- complicitate la evaziune fiscală în formă continuată,
- complicitate la tentativă la infracțiunea de stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat.

Date din rechizitoriu

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2009, prin crearea aparenței unui lanț comercial licit, cei patru inculpați s-au asociat în scopul obținerii în mod nelegal, prin intermediul SC Lam Prodconstruct SRL, de sume de bani cu titlu de rambursare de TVA.

„În acest sens, inculpații Bănică Mihai și Buzincu (fostă Bănică) Gianina Doralina au dispus înregistrarea în evidențele contabile și în documentele legale (declarații fiscale) ale firmei pe care o administrau a 5 (cinci) facturi fiscale de achiziție a unor bunuri (piese auto vechi) ce atestau cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni reale, emise de societatea administrată de inculpata Stoica Hajnal, în valoare totală de 23.775.313,55 lei inclusiv TVA. Scopul urmărit de inculpați a fost acela de a se sustrage de la îndeplinirea obligaților fiscale prin deducerea în mod nelegal de TVA. Anterior, piesele respective fuseseră achiziționate de la societatea controlată de inculpatul Mereuță Florin – Daniel, care la rândul său le procurase de la o altă firmă cu un comportament de tip «fantomă»”, au informat reprezentanţii DNA.

Ulterior, inculpații Bănică Mihai și Buzincu (fostă Bănică) Gianina Doralina au solicitat rambursarea de TVA, în sumă de 3.796.058 lei, executare care nu a produs rezultatul urmărit, întrucât cererea nu a fost admisă de organele fiscale, urmare a stabilirii ca fictive a tranzacțiilor derulate.

Conform DNA, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a constituit parte civilă în cauză împotriva inculpaților cu suma totală de 21.515.916 lei.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Bănică Mihai și Buzincu (fostă Bănică) Gianina Doralina.
De asemenea, s-a dispus instituirea unor popriri asupra conturilor bancare aparținând inculpaților Bănică Mihai, Stoica Hajnal, SC Lam Prodconstruct SRL.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Hornbach - Alatura-te echipei!
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 27 Mar 2020
Euro   Euro   EUR   4.8332   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3890   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3759   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5616   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2444   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1169   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4712   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.5600   Creștere
Anunturi MyTEX

Se va descurca județul Braşov cu 12 paturi de ATI complet echipate?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter