myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. A scăzut numărul tâlhăriilor, dar a crescut cel al furturilor

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

După patru ani de scădere consecutivă, volumul criminalității judiciare a cunoscut în 2018 o uşoară creştere (cu 3,12%) comparativ cu anul 2017.

Recrutare Autoliv Brasov

Analiza principalelor genuri de fapte relevă diminuarea semnificativă a infracțiunilor de tâlhărie (-27,46%) și înșelăciune (-11,39%), dar creșterea infracțiunilor de furt (+8,98%).

„Toate infracțiunile comise cu violență gravă înregistrate în anul 2018 au fost soluționate, iar autorii identificați şi traşi la răspundere penală”, au explicat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție IJP Brașov.

În perioada de referință, efectivele Serviciului de Acțiuni Speciale au executat 861 misiuni care au vizat în special desfășurarea unor razii, menținerea ordinii publice cu ocazia unor manifestări, participarea la percheziții domiciliare și escorte, precum și activități specifice pentru prinderea în flagrant a autorilor unor infracțiuni.

Un accent important a fost pus pe instruirea practică a polițiștilor din cadrul structurilor operative de ordine publică, transporturi și poliție rutieră în scopul restabilirii prompte a climatului de ordine publică, fiind instruiți în domeniul tacticii polițienești și a utilizării armelor de foc 648 polițiști, activitate ce va fi continuată și în anul în curs.

Cât privește infracționalitatea în domeniul economico-financiar, s-a constatat o scădere a infracţiunilor sesizate cu 16,85% comparativ cu 2017.

„Domeniile prioritare pe care s-a acționat au fost combaterea evaziunii fiscale, spălării banilor, contrabandei, corupției și a acțiunilor ilicite în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală. Valoarea totală a prejudiciilor recuperate, precum și a măsurilor asigurătorii aplicate a fost de aproximativ 20 milioane de lei”, se menționează în bilanțul IJP Brașov.

Pe linia combaterii încălcării normelor legale ce reglementează regimul armelor, explozivi şi substanţe periculoase, polițiștii din cadrul IJP Brașov au aplicat 52 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 60.000 lei, De asemenea, au fost ridicate 381,5 kg articole pirotehnice, 50 arme - în vederea confiscării, 448 bucăți de muniție și s-au întocmit dosare penale pentru infracțiunile constatate.

Pe segmentul infracţionalităţii itinerante, a reieşit faptul că principalele ţări de destinaţie a infractorilor cu domiciliul în Braşov sunt Marea Britanie (58 persoane reținute/arestate), Germania (28 persoane), Italia (24 persoane), Spania (11 persoane), Franța (10 persoane) și Suedia (8 persoane). Infracţiunile semnalate de autorităţile străine indică preponderența comiterii de infracţiuni contra patrimoniului, pe primul loc situându-se cele de furt (17), urmate de înșelăciune (8), fals (3) și distrugere (2).

În anul 2018 polițiștii au instrumentat 30 dosare penale având ca obiect fapte săvârşite de cetăţeni români în străinătate sau fapte comise de cetăţenii străini pe teritoriul României.

Pentru mai multe informații, CITIȚI ȘI:

BRAȘOV. Polițiștii brașoveni au constatat 5.000 de infracțiuni, majoritatea în flagrant, în 2018

BRAȘOV. Polițiștii rutieri au aplicat peste 61.000 de sancțiuni contravenționale, în 2018. Care a fost cauza principală a producerii accidentelor?!

BRAȘOV. Ce amenajări rutiere au fost realizate, în 2018, la cererea IJP Brașov

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Insigra Angajeaza

Poza zilei

 
Optimac

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Joi, 27 Feb 2020
Euro   Euro   EUR   4.8068   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3926   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6544   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5223   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2473   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2949   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4577   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   141.8600   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi în eficienţa tratamentului anti contravirus propus de Biserica Ortodoxă Română?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter