myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Dosarul penal în care fostul deputat PSD Ion Ochi a primit aproape 6 ani de închisoare se mută la Curtea de Apel Alba Iulia, după aproape doi ani de la sentinţa pe fond

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Dosarul penal în care fostul deputat PSD Ion Ochi a fost condamnat de Tribunalul Braşov la 5 ani şi 10 luni de închisoare, pentru abuz în serviciu şi luare de mită, se mută de la Curtea de Apel Braşov la Curtea de Apel Alba Iulia, pentru judecarea apelului.

Instanţa din Braşov a dispus ieri scoaterea cauzei de pe rol şi înaintarea dosarului Curţii de Apel Alba Iulia, spre soluţionare, urmare a strămutării judecării cauzei, potrivit unei sentinţe penale din 19 aprilie ce a fost pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dosarul penal în care fostul deputat PSD şi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ion Ochi a fost condamnat de Tribunalul Braşov la 5 ani şi 10 luni de închisoare, pentru abuz în serviciu şi luare de mită, se mută de la Curtea de Apel Braşov la Curtea de Apel Alba Iulia, pentru judecarea apelului.

Instanţa din Braşov a dispus ieri scoaterea cauzei de pe rol şi înaintarea dosarului Curţii de Apel Alba Iulia, spre soluţionare, urmare a strămutării judecării cauzei, potrivit unei sentinţe penale din 19 aprilie ce a fost pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În acest dosar, Tribunalul Braşov a dat decizii de condamnare şi în cazul altori inculpaţi implicaţi: Viorel Costea - şef al Direcţiei de Administrare Drumuri (3 ani cu suspendare), Nicolae Blaga - director al Serviciului de Administrare Drumuri, funcţii deţinute în cadrul CJ Braşov la data faptelor (2 ani şi 8 luni cu suspendare), Todorică Constantin Şerban - primar al localităţii Prejmer la data faptei (3 ani cu executare), Cristian Dorin Nica - director general SC Conforest SA la data faptei (4 ani cu executare) şi Neculai Tăutu, diriginte de şantier (2 ani cu suspendare). Cazul a ajuns la Tribunalul Braşov declinat de la Curtea Supremă, după ce Ion Ochi şi-a dat demisia din Parlament.

Pe latură civilă, Tribunalul a admis acţiunea exercitată de către partea civilă Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Braşov, obligând inculpaţii Ochi Ion, Costea Viorel, Tăutu Neculai, Blaga Nicolae, Şerban Todorică Constantin şi Nica Cristian Dorin, în solidar, la plata către această parte civilă a sumei de 1.647.236 lei la care se adaugă dobânzi şi penalităţi de întărziere conform art 174 şi 176 din Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, până la plata integrală a debitului, această sumă cu titlu de despăgubiri civile reprezentând daune materiale.
Instanţa a mai dispus confiscarea de la Ion Ochi a sumei de 430.238,83 lei, „reprezentând contravaloarea mitei primite aferente infracţiunii prev.de art . 289 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 şi art. 7 lit. a) din Legea 78/2000 cu aplicarea art 5 C.penal”.

Date din rechizitoriul DNA pot fi găsite AICI

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 23 Oct 2020
Euro   Euro   EUR   4.8744   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1145   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3849   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5485   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2417   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1373   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4922   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.9400   Creștere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!
Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter