myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Pentru a intra cu bine în 2020, lăsați spectacolele pirotehnice pe seama profesioniștilor!

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Pentru a nu vă strica intrarea în Noul An, reprezentanții Poliției Județene Brașov vă recomandă să lăsați pe seama profesioniștilor spectacolele cu artificii în noaptea de Revelion.
„Din capul locului trebuie sa stiți că cel mai sigur mod de a vă bucura de petrecerea sfârșitului de an și de a vă proteja familia de pericole este de a lăsa spectacolele luminoase pe seama profesioniștilor. În loc să riscați incidente serioase, mai bine participați în noaptea dintre ani la spectacolele de artificii organizate și autorizate, unde cu siguranță sunt respectate toate măsurile de siguranță”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, subcomisar Alina Maria Ivan.

În cazul in care vreți, totuși, să achiziționați artificii pentru acasă, asigurați-vă că sunt legale (trebuie să fie inscripționate in limba română, cu modul de folosire și termenul de valabilitate, iar comerciantul să aibă acte care fac dovada provenienței lor) și că le depozitați într-un loc uscat si răcoros până la momentul folosirii.

Folosiţi materialele pirotehnice de divertisment legale, doar în spaţii deschise şi neobstrucţionate. De asemenea, aveţi grijă ca în împrejurimi să nu existe persoane sau materiale inflamabile.

Niciodată să nu înmânaţi artificii copiilor!

De altfel, potrivit legii, vârsta minimă la care pot fi utilizate materiale pirotehnice de tipul steluțe, lumănâri scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, minisori, inele de foc, sateliți este de 16 ani.

Categoriile sunt stabilite in funcție de gradul de periculozitate, iar obiectele pirotehnice de tipul I și P1 reprezintă gradul de periculozitate cel mai scăzut.

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoria P1 (altele decât cele de divertisment şi articolele pirotehnice de scenă, care prezintă un risc scăzut) către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.


Înainte să aruncaţi obiectele pirotehnice folosite, se recomandă să verificați dacă resturile materialelor pirotehnice de divertisment sunt complet stinse şi abia apoi să le puneți într-un recipient metalic, departe de materiale inflamabile.
Nu folosiți materiale pirotehnice dacă ați consumat alcool, chiar și în cantitate mică!

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Mie, 08 Apr 2020
Euro   Euro   EUR   4.8338   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4477   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4833   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5796   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2393   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1721   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4715   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.9500   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că după coronavirus va urma o criză economică și alimentară?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter