myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Dosare penale în BRAȘOV, Codlea, Făgăraș și Victoria, înaintea REVELIONULUI!

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov au desfășurat acțiuni de control, ieri, pe raza întregului județ, pentru a combate vânzarea ilegală de articole pirotehnice.

Cu această ocazie, polițiștii de la Serviciul Arme, Exploziv și Substanțe Periculoase Brașov, în colaborare cu colegii de la Serviciul Criminalistic Brașov și de la Secția 1 Poliție Brașov, au identificat pe Șoseaua Cristianului din municipiul Brașov doi bărbați de 32, respectiv 38 ani care ofereau spre vânzare 120 bucăți de articole pirotehnice din clasa F3, 290 bucăți articole pirotehnice clasa I, 100 bucăți articole pirotehnice categoria P1 și 330 bucăți obiecte pirotehnice, fără a avea inscripționate categoria din care fac parte și pentru care nu au putut face dovada că sunt autorizați să le dețină și să le comercializeze, conform purtătorului de cuvânt al IJP Brașov, subcomisar Alina Maria Ivan.

De asemenea, în colaborare cu Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, agenții de la Serviciul Arme, Exploziv și Substanțe Periculoase Brașov au efectuat verificări la o societate comercială, cu punct de lucru în municipiul Brașov.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, societatea în cauză, comercializează către publicul larg, articole pirotehnice din categoria F2, destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni. Astfel, au fost ridicate în vederea confiscării și continuării cercetărilor, 18 articole pirotehnice din categoria F2 și 36 articole pirotehnice neetichetate în limba română, din categoria F1”, a precizat subcomisarul.

La Codlea, pe str. Freziei, polițiștii au identificat un bărbat de 39 ani care deținea 1.000 petarde, pe care intenționa să le comercializeze, cu încălcarea dispozițiilor legale. De asemenea, pe str. Muntișor, polițiștii dat de o tânără de 21 ani care deținea în vederea comercializării 180 de petarde.
Un alt tânăr, în vârstă de 24 ani, a fost prins de polițiștii din Victoria cu 3 baterii artificii cu 19, respectiv 16 focuri, din clasa F2, aproximativ 450 petarde și 40 bucăți artificii clasa F2.

Un alt bărbat, în vârstă de 44 ani, a fost depistat, tot pe raza orașului Victoria, în timp ce intenționa să comercializeze 15 baterii artificii din categoria F2, cu 25, 20 respectiv 16 focuri, aproximativ 2.100 petarde și 22 artificii categoria F2.

Totodată, un bărbat în vârstă de 35 ani a fost depistat de către polițiști în timp ce comercializa, într-o piață din orașul Victoria, 17 artificii și 4 baterii artificii din categoria F2.

Polițiștii din Făgăraș au depistat o femeie care comercializa articole pirotehnice (84 bucăți) clasa 1, fără a îndeplini prevederile legale.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale.

Produsele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Clasificarea articolelor pirotehnice

Există patru categorii de pirotehnice de divertisment: (F1) care prezintă risc foarte scăzut şi zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrânse, inclusiv în locuinţă; (F2) care prezintă risc scăzut şi nivel de zgomot scăzut, destinate utilizării în exterior, în spaţii restrânse şi care pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni; (F3) care prezintă risc mediu, destinate utilizării în exterior în spaţii deschise, vaste, al căror nivel de zgomot nu este dăunător şi care pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni; (F4) articole pirotehnice de divertisment de mare risc, destinate utilizării exclusive de către pirotehnicieni şi al căror nivel de zgomot nu este dăunător sănătăţii umane.
De asemenea, există două tipuri de articole pirotehnice de scenă: categoria T1 şi T2.
În fine, mai sunt articolele pirotehnice din categoria P1 - articole pirotehnice, altele decât articolele pirotehnice de divertisment şi articolele pirotehnice de scenă, care prezintă un risc scăzut şi din categoria P2 - articole pirotehnice, altele decât articolele pirotehnice de divertisment şi articolele pirotehnice de scenă, care sunt destinate manipulării ori utilizării exclusive de către pirotehnicieni.

Petardele sunt pirotehnice interzise pentru divertisment

Articolele pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1, sunt interzise pentru divertisment, utilizarea acestora fiind permisă în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol. Spre exemplu, se pot folosi pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice, de către fermieri.
De asemenea, persoanele juridice autorizate nu pot comercializa către alte persoane juridice autorizate decât articole pirotehnice din categoriile pentru care au fost autorizate şi nu pot comercializa articole pirotehnice din categoriile F2-F4.
Pe de altă parte, obiectele pirotehnice din categoria F1 pot fi comercializate pe tot timpul anului.

„În conformitate cu legislația în vigoare, este permisă organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile F3 şi F4 numai în condiţiile în care există acordul primăriei, al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă judeţean şi avizul inspectoratului de poliţie judeţean pe a cărui rază se execută jocurile respective. Referitor la persoanele fizice, atragem atenția că acestea, dacă au vârsta de peste 18 ani, pot deține și folosi în scop de divertisment doar articole pirotehnice din categoria F1 pe tot timpul anului”, au avertizat poliţiştii.

Articolele pirotehnice din categoriile F2-F4, P1, P2, T1 și T2 nu pot fi confecționate, importate, comercializate sau folosite de către persoanele fizice în scopuri de divertisment.

foto - arhivă

CITIȚI ȘI:

BRAȘOV. Pentru a intra cu bine în 2020, lăsați spectacolele pirotehnice pe seama profesioniștilor!

BRAȘOV. Articole pirotehnice ridicate de Poliție, după o PERCHEZIȚIE (VIDEO)

BRAŞOV. Controale înaintea sărbătorilor de iarnă! Risc de DOSAR PENAL

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Ma, 04 Aug 2020
Euro   Euro   EUR   4.8341   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0976   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3537   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4795   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2473   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0629   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4716   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.2600   Creștere
Anunturi MyTEX

Va depune PSD o moţiune de cenzură în această lună?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter