myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Au interzisă intrarea în România pentru perioade între 6 luni şi 5 ani

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Braşov au depistat 49 de străini în situații ilegale, în urma celor 64 de acţiuni de control efectuate în cursul anului trecut.

Imobiliare.ro

„Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 39 de decizii de returnare de pe teritoriul României, în 16 cazuri fiind aplicată și interdicția de a mai intra în România pentru perioade cuprinse între 6 luni și 5 ani. De asemenea, pentru 10 străini a fost dispusă măsura îndepărtării sub escortă de pe teritoriul României”, au explicat reprezentanţii Serviciului.

De asemenea, în perioada de referință, au fost aplicate 408 amenzi contravenționale în valoare de 453.400 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, respectiv OG 25/2014 privind angajarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, republicată.

Peste 1.600 de cereri pentru avize de muncă

Tot în 2019, poliţiştii de imigrări din Braşov au asigurat managementul șederii și rezidenței pe raza județului pentru 5.435 de persoane, dintre care 3.218 de străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova, Turcia, SUA, Iordania și 2.217 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE, majoritatea din Franța, Italia, Germania, Italia şi Spania.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: studii, conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), angajare în muncă, alte scopuri sau stabilirea domiciliului pe teritoriul ţării noastre.

În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost depuse 30 de invitații pentru străini din India, Pakistan, Siria, Iordania, Irak etc. și 15 cereri de admisie în scop de reîntregirea familiei.

În perioada analizată, au fost înregistrate peste 1.600 cereri pentru eliberarea avizelor de muncă pentru lucrători permanenți și detașați.

De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de ședere temporară sau permanentă și au fost emise 1756 de permise de ședere pentru cetățeni din state terțe. Au fost eliberate 442 de documente pentru cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, din care 410 certificate de înregistrare și 32 cărți de rezidență.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Hornbach - Alatura-te echipei!
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Lun, 30 Mar 2020
Euro   Euro   EUR   4.8297   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3637   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4096   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5656   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2426   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0950   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4694   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.0300   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că amenzile date pentru cei ce nu respectă izolarea sau carantina sperie pe cineva?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter