myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Update CORONAVIRUS BRAȘOV. Noi măsuri. Probleme cu „italienii” care nu respectă autoizolarea

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Așa cum am anunțat, Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, și Cătălin Văsii, prefectul județului Brașov, au organizat astăzi o conferință de presă pentru a comunica deciziile luate pe plan județean necesare în vederea limitării răspândirii infecţiei cu coronavirus (COVID-19).

Astfel, președintele CJ s-a întâlnit în această dimineaţă cu managerii instituţiilor de cultură din subordine pentru a hotărî de comun acord măsurile. Au participat reprezentanţii Muzeului Judeţean de Istorie, Muzeului de Artă, Muzeului de Etnografie şi Muzeului „Casa Mureşenilor”, ai Centrului Cultural Reduta, Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” şi Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu”.

Preşedintele CJ le-a cerut managerilor planuri de măsuri pentru fiecare instituţie în parte, în funcţie de specificul activităţii cu publicul, măsuri instituite de astăzi, până la 31 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii, în cazul în care situaţia o impune.

Astfel:

  • Muzeul Judeţean de Istorie restricţionează accesul grupurilor mai mari de 15 persoane, anulează activităţile culturale ce implică prezenţa unui număr mai mare de 15 persoane, asigură materialele de protecţie în toate clădirile aflate în administrarea muzeului şi sistează activităţile programate în planul de acţiuni culturale şi care implică participarea publicului larg.
  • Muzeul de Artă suspendă programul educativ destinat elevilor şi vizitele ghidate, şi îşi restrânge activitatea, instituţia urmând să fie închisă sâmbăta şi duminica. Prezenţa simultană a vizitatorilor va fi posibilă doar pentru maximum 5 persoane. Conducerea va lua măsurile necesare pentru dezinfecţia permanentă a holului de acces. Pe de altă parte, muzeul va fi închis în perioada 23 martie - 23 aprilie, pentru realizarea unor lucrări de renovare.
  • Muzeul de Etnografie suspendă atelierele pedagogice şi sistează evenimentele cuprinse în lista acţiunilor culturale, în perioada 11-31 martie. Numărul de vizitatori va fi limitat la 10 persoane/tur, iar muzeul îşi va reduce programul de lucru cu publicul la intervalul luni-vineri, între orele 9:00 – 17:00, programul în weekend fiind sistat.
  • Muzeul „Casa Mureşenilor” reduce programul cu publicul la intervalul luni-vineri, între orele 9:00-17:00. Totodată, suspendă sau amână toate evenimentele publice, până la 31 martie. O altă măsură este limitarea accesului pentru grupurile de vizitatori, la maximum 10 persoane simultan.
  • Centrul Cultural Reduta suspendă toate evenimentele culturale şi cursurile programate în toate sălile instituţiei, în perioada 11-31 martie. La nivelul instituţiei s-a adoptat un plan de măsuri care prevede dezinfectarea suprafeţelor de contact cu soluţii speciale, dezinfectarea sistematică a tuturor spaţiilor, atât cele publice, cât şi birourile angajaţilor, suplimentarea numărului de dispersoare pentru soluţie dezinfectantă virucidă şi montarea în foaier a unor planşe cu măsuri individuale de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus.
  • Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” suspendă toate cursurile şi activităţile artistice programate, începând cu data de 11 martie, până în 22 martie (perioadă în care sunt închise şi instituţiile de învăţământ preuniversitar), cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri. Începând de astăzi, instituţia intră într-un amplu proces de dezinsecţie şi dezinfecţie. Consiliul de Administraţie al Şcolii se întruneşte astăzi pentru a dispune măsuri suplimentare, luând în calcul posibilitate de prelungire a suspendării tuturor activităţilor şi cursurilor, având în vedere că instituţia are înscrişi 1.261 de elevi, marea lor majoritate fiind copii.
  • Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” sistează toate activităţile cu copiii, închizând Secţia pentru Copii şi Jucărioteca. De asemenea, va fi închisă sala de lectură pentru public şi va fi restrâns accesul în clădire pentru un număr mai mare de 20 de persoane simultan. Cărţile care sunt restituite nu vor mai fi intercalate pe rafturi, ci vor fi ţinute lângă o sursă de căldură sau se vor face prelungiri telefonice, până la 31 martie. 

La rândul său, prefectul Cătălin Văsii a anunțat că:

În Instituția Prefectului – Județul Brașov, în perioada 16–31.03.2020, vor fi suspendate activitățile specifice de relații cu publicul şi audiențele acordate cetățenilor.
Se va evita accesul în sediul clădirii; cetățenii pot comunica problemele pe care intenționează să le semnaleze instituției, fie telefonic/fax, fie prin corespondență, folosind serviciile poștale/email.

Datele de contact ale Instituției Prefectului – Județul Brașov:

Telefon: 0268.419.277
Fax: 0268.475.105
email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
https://bv.prefectura.mai.gov.ro

- Serviciul de Înmatriculări și Permise Auto și Serviciul de Pașapoarte vor procesa cererile depuse exclusiv online. Mai multe detalii aici

- La Serviciul de Apostilă rămâne deschis, dar în acest context, prefectul a amintit că sunt multe solicitări din partea cetățenilor brașoveni cu rezidența în Italia, ceea ce înseamnă că aceștia nu respectă măsura de autoizolare la domiciliu.

„Colaborăm cu Poliția și cu Inspectoratul Județean de Jandarmi și încercăm să luăm măsuri coercitive atât de natură contravențională (amendă - nota red.), cât și de natură penală, dacă este cazul”.

- Se face un apel către firmele care au locuri de joacă și cluburi de vacanță să-și restrângă sau chiar suspende activitatea, „să nu pună profitul mai presus de sănătatea copiilor, în primul rând, altfel, degeaba s-au închis școlile”.

Citiți și:

COVID-19 BRAȘOV. Ce măsuri a luat Universitatea Transilvania

CORONAVIRUS BRAȘOV. Situația la zi

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 23 Oct 2020
Euro   Euro   EUR   4.8744   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1145   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3849   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5485   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2417   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1373   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4922   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.9400   Creștere
Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX
Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter