myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

COVID-19. BRAȘOV. Peste 200 de voluntari sunt pregătiți să ajute la cumpărături /plăți facturi persoanele vulnerabile din oraș

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Aproape 250 de voluntari sunt pregătiți să le vină în ajutor persoanelor vulnerabile din municipiul Brașov, în această perioadă de criză, cauzată de pandemia de COVID-19.

MyTex - Stiri Online Brasov

Astăzi a avut loc o nouă întâlnire între primarul George Scripcaru și reprezentanții ONG-urilor și bisericilor implicate în sprijinirea persoanelor vulnerabile.

În cadrul acestei întâlniri au fost stabilitele procedurile de derulare a acestui program, responsabilitățile fiecărui partener, precum și lista de activități derulate de voluntari.

Cei aproape 250 de voluntari sunt pregătiți pentru a îi ajuta pe cei vulnerabili la cumpărături, la plata facturilor sau alte tipuri de servicii de acest gen.

Persoanele în vârstă, cele cu dizabilități sau cele aflate în izolare pot solicita sprijinul la dispeceratul Primăriei, tel. 0268-405000 (24h/24h), după care un voluntar, fie dintre cei înscriși pe lista primăriei, fie dintre cei înscriși la organizațiile partenere, va fi direcționat către acea persoană.

Până în prezent, alături de cei 43 de voluntari înscriși pe listele Municipalității, în acest program s-au înscris voluntari ai Asociației Îngrijire Acasă (32 de voluntari), ai Bisericii Ortodoxe (120 de voluntari), ai Bisericii Adventiste de ziua a 7-a și ai Bisericii Betel (28 de voluntari), ai Bisericii Baptiste (8 voluntari) și ai Bisericii Unitariene (5 voluntari).
La aceștia se adaugă voluntarii Crucii Roșii, care asigură servicii pentru persoanele în carantină, iar în zilele următoare și-au anunțat sprijinul cu voluntari și Partidele Național Liberal și Social Democrat, precum și Biserica Reformată.

Activitatea de sprijinire a persoanelor vulnerabile este asigurată și de toți angajații Direcției de Asistență Socială (inclusiv cei care erau în concediu, au fost rechemați) și de angajați ai Primăriei Brașov și ai instituțiilor din subordinea Consiliului Local, conform purtătorului de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea.

Cei care vor să se alăture voluntarilor o pot face înscriindu-se pe listele Municipalității sau ale organizațiilor partenere.

Conform analizei Direcției de Asistență Socială, în municipiul Brașov sunt aproximativ 16.000 persoane vârstnice care figurează că locuiesc singure sau împreună cu soțul/soția.

În baza de date a Direcției de Asistență socială figurau la sfârșitul anului trecut aproximativ 8.000 de persoane vârstnice cu venituri sub 1.000 de lei, care erau îndreptățite să beneficieze de Programul Dar din suflet pentru seniori.

La această categorie de persoane, se adaugă și persoanele aflate în izolare la domiciliu, care au nevoie de ajutor la cumpărături.

Alte servicii asigurate de Municipalitate până în prezent:

1. Linie telefonică Telverde 0800 420 123 pentru persoanele cu nevoi speciale, care funcționează din 23.03.2020.
2. Extindere capacitate de cazare pentru persoane vârstnice dependente la Căminul din Noua, cu încă 100 de locuri, dintre acestea 8 locuri au fost ocupate în această săptămână;
3. Extindere capacitate de cazare pentru persoane fără adăpost, ajungându-se la un număr de 100 de locuri. Se acordă cazare și hrană. În prezent sunt ocupate 69 de locuri.
4. Extindere proiect Butonul Roșu cu 1500 kituri.
5. Achiziție servicii de îngrijire la domiciliu – 600 de ore/lună pentru persoane vârstnice, procedură în derulare.
6. În această perioadă Campania “Dar din suflet pentru seniori”, se suspendă pentru protecția beneficiarilor. Un număr de aprox. 6.000 de persoane vor primi un pachet cu produse alimentare de bază în valoare de 100 lei, livrat la domiciliu de către voluntari.
7. Cu sprijinul partenerilor de la nivel local a fost distribuită masa caldă persoanelor vârstnice izolate la domiciliu, pentru 10 persoane în această săptămână.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Arlis Serv Construct

Curs BNR

Vi, 29 Mai 2020
Euro   Euro   EUR   4.8426   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3517   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3509   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5273   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2496   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1635   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4760   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.8600   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi mulţumiţi de ritmul lucrărilor la pasajul Fartec?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter